Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Λουτρακίου, δίνουν το δικό τους αγώνα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κάνοντας συνεχείς ελέγχους στους δρόμους για να διαπιστώσουν αν οι πολίτες τηρούν τα μέτρα προστασίας, αν τηρείται η καραντίνα από όσους είχαν τεθεί υπό περιορισμό κατ΄οίκον. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι πρώτιστο μέλημά τους..Δεν λείπουν βέβαια οι συνεχείς περιπολίες για την ασφάλεια και προστασία της περιουσίας των πολιτών.

Μιλώντας με αστυνομικούς του Α.Τ. Λουτρακίου μας είπαν ότι ευχαριστούν δημόσια τους πολίτες για την άψογη συνεργασία. Οι πολίτες μας είπαν τηρούν τα μέτρα και όλα πάνε κατ΄ευχήν. Δεν παρατηρούνται προβλήματα. Ο κόσμος μας ρωτά και μεις τους δίνουμε τις απαραίτητες οδηγίες .Είμαστε παρόντες σε ότι χρειασθούν.

Προσπαθούμε και μεις αν παρατηρήσουμε κάτι με σεβασμό στον άνθρωπο που βιώνει μια δύσκολη πραγματικότητα να τον συμβουλεύσουμε και να του παράσχουμε τη βοήθεια όπου τη χρειάζεται.

Στην αρχή υποχρεωθήκαμε να επιβάλλουμε πρόστιμα (πολύ λίγα όμως, σε εξόφθαλμες περιπτώσεις). Ομως κάθε μέρα οι πολίτες όλο και συμμορφώνονταν. Η συντριπτική πλειοψηφία από την αρχή των περιοριστικών μέτρων δεν μας δημιούργησε προβλήματα , τόνισαν!

Είναι μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδος για όλους μας, είπαν. Η καραντίνα τηρήθηκε στο έπακρο. Δεν έχουμε κρούσμα στο Λουτράκι και αυτό είναι αισιόδοξο ! Δεν έχουμε κανένα παράπονο και δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα με τους πολίτες στο Λουτράκι και πραγματικά τους ευχαριστούμε από καρδιάς που μας βοηθούν στο έργο μας, μας είπαν χαμογελώντας (και ανακουφισμένοι διακρίναμε, γιατί αντιλαμβανόμαστε πως και αυτοί ως άνθρωποι έχουν όπως όλοι μας τους ίδιους φόβους και ανησυχίες)

 

Μιλήσαμε και με πολίτες, οι οποίοι μας είπαν ότι είναι ευχάριστο που βλέπουν την αστυνομία να ελεγχει διότι δημιουργείται έτσι ένα αίσθημα ασφάλειας. Οι αστυνομικοί μας είπαν είναι ευγενικοί και πολύ πρόθυμοι να διευκρινίσουν ότι τους ρώτησαν για τα μετρα προστασίας κατά του κορωνοϊού αλλά και σε όποια βοήθεια χρειάστηκαν.

Κατά τους ελέγχους των αστυνομικών, επίσης προσεγγίζονται με ευγένεια, πάντα με τις μαρτυρίες των ίδιων των πολιτών.

Ολα λοιπόν βαίνουν καλώς στο καθαρό (από κρούσματα) Λουτράκι !! Είναι μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδος για όλους μας ! Υπομονή ! Θα περάσει !