Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο διακαής πόθος για φίμωση του Τύπου

- Advertisement -

«Η φίμωση του Τύπου υπήρξε πάντοτε η απαρχή ζοφερών εξελίξεων» (Μίκης Θεοδωράκης)

Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και, ουδόλως, τρόπος εκβιασμού για προσπορισμό χρημάτων. Είναι τρόπος ζωής μέσα σε ένα πλαίσιο αξιακών αρχών και ιδεών, με στόχο την ενημέρωση αλλά και την εποικοδομητική κριτική των πράξεων δημόσιων προσώπων, που με τη συμπεριφορά τους επηρεάζουν ή κατευθύνουν την κοινή γνώμη.

Ο Τύπος οφείλει να  προσπαθεί πάντα να καταγράφει τα γεγονότα με αντικειμενικό τρόπο. Να ασκεί κριτική χωρίς ιδιοτέλεια. Χωρίς προσωπικές εμπάθειες. Η ελευθερία του Τύπου επιτρέπει και την σκληρή πολλές φορές κριτική σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο,  χωρίς να περνά στα όρια του προσωπικού.

Δικαίωμα του κάθε δημοσιογράφου είναι να ελέγχει, χωρίς παρωπίδες, την εξουσία με πολιτικούς και μόνο όρους, χωρίς να λειτουργεί προβοκατόρικα. Να έχει λόγο οξύ, ευθύ και υπεύθυνο. Να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα, το ψέμα και τη διαστρέβλωση των γεγονότων.

Κάποιοι, δυστυχώς, δεν αντέχουν την κριτική. Δεν αντέχουν τη διαφορετική άποψη. Δεν μπορούν να υποστούν τη βάσανο της μη αυθεντίας των λόγων και πράξεων τους. Δεν μπορούν να διαχειριστούν το ναρκισσισμό τους. Έτσι καταφεύγουν σε απειλές, εκβιασμούς και ύβρεις όταν βλέπουν να καταρρέει το είδωλό τους.

Η φίμωση του Τύπου είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας. Στερεί ιδέες, θέσεις και απόψεις, που μπορούν να συνθέσουν και να δείξουν έναν άλλο δρόμο και τρόπο πορείας στα κοινά. Οδηγεί σε κατάρρευση της δημοκρατίας, επιτρέπει την αυθαιρεσία της εξουσίας και δημιουργεί σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση. Χρειάζεται σθεναρή αντίσταση από όλους τους κοινωνικούς φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η ελευθερία του Τύπου. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας για όσους μάλιστα επικαλούνται και την κοινωνική τους ευαισθησία.

Η αντίσταση σε φαινόμενα προσβολής και φίμωσης του Τύπου πρέπει να είναι συλλογική. Εκτός και αν κάποιοι επιθυμούν στο βωμό της προσωπικής τους ανέλιξης να μετέρθουν κάθε πρόσφορο μέσον. Να τρομοκρατήσουν, μήπως και σωθούν πολιτικά.

Το ερώτημα είναι: Αν αυτός είναι ο στόχος τους, πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν και να οδηγήσουν τον Τόπο στην απαξίωση και στον ευτελισμό;

 

 

- Advertisement -

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θυμάμαι πως και ο αξιότιμος κύριος Λουτρακιώτης-κάτοικος εξωτερικού είχε συστήσει προσφάτως όχι φύμωση τύπου απευθείας, αλλά φύμωση όσων εδώ εκφράζουν άποψη άνευ ονόματος, πολιτικών και αθλητικών πεποιθήσεων. Ευελπιστώ να μην εμμένει στην προτέρα αντιδημοκρατική σύστασή του. Με εκτίμηση Ι.Μ.

  2. Σας είχα πει να μου λύσετε κάτι απορίες για το πρόσωπα σας ως προς τις προτιμήσεις σας σε ομάδα κόμμα δημοτικά και αν είστε άντρας η γυναίκα για να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Όπως πάντα αλλά αντί άλλων λες πάλι για μένα. Τι ρόλο παίζει η συμβουλή παρατήρηση επιθυμία ότι θες πες προς το μπλοκ για τα ανώνυμα με το θέμα που έχει προκύψει στο loutrakiblog. Επί του θέματος έχεις να πεις κάτι αν γνωρίζεις αλλιώς άσε τον ξενιτεμένο στην τρέλα του. Περιμένω απαντήσεις στα ερωτήματα που σου είπα

  3. Ο Τύπος οφείλει να προσπαθεί πάντα να καταγράφει τα γεγονότα με αντικειμενικό τρόπο. Να ασκεί κριτική χωρίς ιδιοτέλεια. Χωρίς προσωπικές εμπάθειες. Η ελευθερία του Τύπου επιτρέπει και την σκληρή πολλές φορές κριτική σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, χωρίς να περνά στα όρια του προσωπικού. Νομίζω ότι τα σοφά αυτά λόγια ….απλά δεν αφορούν το ΛΟΥΤΡΑΚΙ που βασιλεύει εκάστοτε το ατομικό συμφέρον του εκδότη- δημοσιογράφου και η διατίμηση της συνείδησής του.

  4. Δυστυχώς με αρκετούς που μίλησα για το απειλητικό μεηλ Καραπανάγου και λοιπών, καταδικάουμε όλοι τέτοιες συμπεριφορές. Κρίμα ! Αυτοί είναι οι πολιτικοί στο Λουτράκι.

  5. Mε ποιον τρόπο και τι αλλάζει στην συνεννόηση αν κάποιος δώσει φύλο, ομάδα, κόμμα, όνομα, επάγγελμα? Για πες μας. Αν δεν πεις Ουάλι, αλλαξε ρότα και ασχολήσου με το επίκαιρο θέμα φύμωσης του τύπου και τα ρέστα τράβα στη Σιγκαπούρη να τα πεις αλευρωμένος. Άντε μπράβο και καλή σου Πασχαλινή φώτιση σου εύχεται όλη η Περαχώρα.

  6. KΥΡΙΕ ΠΕΤΡΟΥ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΕΣΕΙΣ ΜΕΙΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΨΑΤΕ, ΣΑΣ ΥΠΟΛΗΠΤΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΠΛΈΟΝ, ΟΠΩΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ. ΑΣ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΕΤΡΟΥ, ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

  7. Ρε μήπως έχει πάθει τίποτα το νερό μας και έχετε λαλήσει ορισμένοι,?? Εκτός αν σας χαλάει ότι πίνετε!!! Όταν ρωτάω τον άλλον να μου πει πληροφορίες είναι γιατί δεν τον ξέρω. Εσείς ξέρετε ποιος είμαι ότι είμαι Θρύλος και ΠΑΣΟΚ και Γκιωνικος. Τέλος ότι είμαι και αρσενικός από τους βερους. Όσο για σένα Περαχωριτη που μας το παίζεις βαρύς και ασηκωτος και τα σέρνεις, γιατί ρε κοτουλα μου φοβάσαι να βάλεις όνομα όχι για μένα για τους άλλους που διαβάζουν να μάθουν ποιος τα γράφει. Αλλά αν έχεις πρότυπο σου τον Πέτρου τι να ζηζηταμε. Τον Παύλο που τον κολλήσατε εδώ 😂😂😂Σας λυπάμαι ειλικρινά.

  8. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ, ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΛΑΚΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ Ή ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ. ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο,ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ, ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟ LB ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΑΔΕΚΑΣΤΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΑΣ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΟΙ ΟΥΑΛΙΚΕΣ ΑΣ ΚΑΚΑΡΙΖΟΥΝ, ΚΥΡΙΕ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟ.ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ…

    • Όσο μυαλό έχει η κότα άλλο τόσο έχεις και εσύ. Βρε τρεχαντιρι εσύ κατάλαβες ότι κατηγορώ το loutrakiblog.?! Επειδή μένω εξωτερικό όχι για τους λόγους που το άδειο σου κεφάλι νομίζει δεν είμαι συμπατριώτης και δημότης Λουτρακιου Περαχωρας? Ρε ξέρεις τι βλακεια είπες τώρα. Εδώ που μένω δεν με νοιάζει το τι γίνετε και ούτε με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει ο τόπος μου και η πατρίδα μου. Ούτε ουαλλος έγινα η θα γίνω ούτε με νοιάζει η ουαλλια. Έλληνας γεννήθηκα και λουτρακιωτης Τον Πέτρου τον Παύλο και ότι άλλο εννοείς που κολλάει? Λοιπόν ταγάρι ξεκαθάρισε το κεφάλι σου και ότι έχει απομείνει μέσα και όταν δεν ξέρεις κάποιον να μην εκφραζεσε έτσι. Αν με ξέρεις από παλιά και λες τέτοια για μένα είσαι 2 φορές ταγάρι. Αν θέλει το μπλοκ ας απαντήσει στον κύριο ανώνυμο τι είναι το μπλοκ για εμένα. Παρακαλώ να περάσει το σχόλιο αλλά έτσι βγήκα από τα ρούχα μου

  9. Το μπλογκ θα απαντήσει τι είναι το μπλογκ για σένα??? Αμάαααν, αλεύρι σνιφάρει αυτός και φτιάχνεται? Μακρυά από μας. Ο άνθρωπος αυτός έχει σοβαρό πρόβλημα. Βρε που μπλέξαμε όταν ξένοι στον τόπο μας επεμβαίνουν στα θέματά μας. Και το ζήτημα είναι πως δεν μιλάει καν για το θέμα. Εμείς το Λουτράκι μπλογκ το αγαπούμε και δεν θα αφήσουμε κανέναν πολιτικάντη, είπε παλιά καραβάνα είτε ευκαιριακό να το εκμεταλλευτεί για το δημαρχιλίκι του. Λουτράκι μπλογκ είμαστε μαζί σου και οι ξένοι στα δικά τους. Άντε πια.

  10. Ρε και αλεύρι σνιφαρο και ότι θέλεις. Εσύ τι σνιφαρεις μπορείς να μας πεις. Το σοβαρό το πρόβλημα εσύ το έχεις που με το μυαλό που έχεις νομίζεις ότι κατηγορώ το μπλοκ. Ρε τι τραβάω ο Γαυρος. Ο τελευταίος που θα κατηγορήσει το μπλοκ είμαι εγώ!! Όλος ο κόσμος να τους κατηγορεί εγώ ποτέ. Και σε πληροφορώ ότι εγώ είμαι πολλή ποιο λουτρακιωτης από πόλλους εκεί. Αντε μπράβο. Όταν χρόνια τώρα σχολιάζοντας εδώ προσπαθούσα να χωρίσω το καθε νούμερο που αροαζοσαστε σαν τα αδέσποτα, και εύρισκα και τον μπελά μου από πάνω. Και λέω νούμερο γιατί δεν υπάρχει όνομα αλλά ένα νούμερο που έστειλες το μήνυμα, η ώρα δηλαδή!! Ξαναγράφω για το μπλοκ αν θέλει ας βάλει μια μικρή απ απάντηση να λύσει ορισμένες απορίες σε μερικούς. Ρε θα το αγοράσω το μπλοκ και δεν θα αφήνω σχόλια χωρίς όνομα κοτουλες ε κοτουλες. 😂😂😂

  11. Eιναι Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, οπότε ας μην ασχοληθούμε με αυτόν που μας προσβάλλει λεγοντας πως είναι πιο λουτρακιωτης από εμάς. Ναι, και πιο περαχωρίτης από τους περαχωρίτες και πιο αγιοθεοδωρίτης από τους αγιοθεοδωρίτες και πιο πρασινοφρουρός από τους πρασινοφρουρούς, αλλά και πιο κοτούλα από τις κοτούλες, διότι ενώ εμείς μείναμε στον τόπο μας, παλέψαμε και παλεύουμε για τις οικογένειές μας και την Ελλάδα μας, ενώ εκείνος πάλι σε στα μουλωχτά. Να του θυμήσω

  12. Τι ωραία ατμόσφαιρα είναι αυτή;;;;Ποιός είναι πιό Λουτρακιώτης από τον άλλο!!!!!Είσαστε υπερήφανοι για την κατάντια του τόπου σας;;;;Όλοι εμείς που μας ονοματίζετε ξένους ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ να κάνουμε την ζωή μας εδώ. Εσείς γεννηθήκατε και όπως βλέπουμε όλοι μας ….απλά δεν αγαπάτε τον τόπο σας.Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν για την διχόνοια σας που τόοοσα χρόνια σας έκανε να είστε τελευταίοι αν και ο Θεός σας χάρισε απλόχερα τα αγαθά του .Ίσως κάποια φορά στο μέλλον εμπιστευθείτε την γνώμη των “ξένων” σας που ακόμα και σήμερα επιμένουμε να θέλουμε να ζήσουμε σ’ αυτόν τον όμορφο τόπο.Καλό Πάσχα .

    • Και ποιά είναι η γνώμη των ξένων? Φύγετε όλοι στο εξωτερικό και αφείστε την χώρα να ελληνοποιήσει τουλάχιστον 1.000.000 μετανάστες για να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα, όπως λένε οι τσίπρας και αντώνης λιάκος?

  13. Αν το αγοράσεις, πρέπει μετά να βρεις για αναγνώστες άτομα λυράτα που την έκαναν με ελαφρά στο εξωτερικό σαν ελόγου σου. Εμείς διαβάζουμε μόνο έντυπα συμπατριωτών με ΑΦΜ που εργάζονται εδώ και πληρώνουν τους φόρους τους εδώ. Μετά θα γίνει κίτρινος διατάζοντας την ανάρτηση θεμάτων που σχετίζονται μόνο με τον ολυμπιακό και το πασοκ, όχι το Λουτράκι. Καληνύχτα και καλό Αναστάσιμο ξημέρωμα.

  14. Καλό Πάσχα και ευχές σε όλους. Όλες αυτές οι κουβέντες δεν πρέπει κανονικά να λεγόταν από κανένα μας. Το παράπονο μου εμένα και εκεί πολλές φορές έχω αγριέψει και αρπαχτηκα με σχολιαστές είναι ότι κρίνετε κάποιον που ίσως μερικοί δεν γνωρίζετε. Το ότι λέω πράγματα για τον ολυμπιακό και το ΠΑΣΟΚ και άλλα πράγματα που είναι ιδέες και όχι φυσικά πρόσωπα όπως κάνετε εσείς με εμένα και μεταξύ σας. Όταν ανακάλυψα πριν χρόνια το μπλοκ και είδα πως αρπαζοταν μερικοί άρχισα να προσπαθώ να κάνω το διαιτητή. Σε τέτοιες περιπτώσεις σε καβγά αν χωρίζεις τρως τις ποιο πολλές. Όταν με πειράξεις και λες πράγματα για μένα τότε θα σε πάρει και θα σε σηκώσει. Δεν κρατώ κακίες γιατί δεν είμαι κακός χαρακτήρας.! Στα λόγια είμαστε όλοι πρώτοι στις πράξεις όμως. Καλή Ανάσταση σε όλους τους πατριώτες μας όπου και να βρισκόμαστε και αγαπάμε τον τόπο μας

    • Προς το φίλο 810.εσυ ρε αδερφέ δεν με προσβάλεις που λες ότι δεν είμαι λουτρακιωτης?! Δεν με προσβάλεις που λες ότι έφυγα μουλωχτά και δεν καθησα να αγωνιστώ με την οικογένεια μου. Βρε αδερφέ 26 χρόνια πριν έφυγα ούτε περσ ούτε πρόπερσι ούτε όταν έπιασε η κρίση. Την οικογένεια μου ακολούθησα και τότε είπα να δώσουμε μια ευκαιρία για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής ευκαιριών για τα παιδιά μου. Λεφτά κσι δουλειές και σπίτι όλα τα είχα στην Ελλάδα όπως τα έχω και τώρα εδώ. Άλλο οικονομικός μετανάστης άλλο μετακομίζω. Εσύ αν πας Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή Κρήτη η καπου στην Ευρώπη. Δεν είσαι λουτρακιωτης η Έλληνας. Ας είμαστε λίγο προσεχτικοι τι γράφουμε. Καλή ανάσταση αδερφέ και σε λέω αδερφέ γιατί έτσι είναι το σωστό. Brother που λένε και στα μέρη μου

  15. Αναιρώ φίλε, το παίρνω πίσω. Αναστάσιμη ημέρα και η πρώτη Ανάσταση έγινε ήδη. Είναι ημέρες αγάπης και δεν θέλω ούτε για τον εαυτό μου ούτε για σένα να τις περάσουμε με κάποια πίκρα. Χρόνια πολλά, καλό πάσχα αδελφέ 1:50.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog