Ένα θρίλερ αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, με τη φημολογία να οργιάζει

Οι πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι είτε νεκρός, είτε νοσηλεύεται σε κατάσταση «φυτού» μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Κινγκ Φενγκ, αντιπρόεδρος της δορυφορικής τηλεόρασης του Χονγκ Κονγκ η οποία ελέγχεται από το Πεκίνο, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της Κίνας «Weibo» μια πληροφορία από ανώτατη κρατική πηγή στο Πεκίνο, σύμφωνα με την οποία ο βορειοκορεάτης ηγέτης ήταν νεκρός. Η ανάρτησή της στους περίπου 1,5 ακολούθους της στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη μαζί με μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον νεκρό Κιμ Γιονγκ Ουν μέσα σε ένα γυάλινο φέρετρο.

Την ίδια στιγμή το επίσημο κρατικό πρακτορείο της Βορείου Κορέας τηρεί σιγήν ιχθύος και κανένα διεθνές πρακτορείο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία από τις αρχές του Πεκίνου ή της Σεούλ, με αποτέλεσμα ουδείς να γνωρίζει κατά πόσον αυτές οι φήμες ευσταθούν.

«Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εργάτες»

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πάντα να βασίζονται σε φήμες και πληροφορίες που έρχονται από την Πιονγιάνγκ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, το κρατικό ραδιόφωνο της Βόρειας Κορέας μετέδωσε την Κυριακή ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του στους εργάτες που συμμετέχουν στην οικοδόμηση της πόλης Σαμτζιγιόνγκ

Ωστόσο, ούτε το ίδιο το μέσο μπορούσε να μεταδώσει λεπτομέρειες για την υγεία ή τις δημόσιες δραστηριότητες του Κιμ.

«Ο σύντροφος Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους εργαζόμενους που έντιμα και ολόψυχα υποστήριξαν την κατασκευή της Σαμτζιγιόνγκ. Οι εργαζόμενοι έχουν το πάθος να συμβάλουν ειλικρινώς στην κατασκευή ενός σοσιαλιστικού σταθμού ενέργειας χωρίς να ξεχνούν την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες του κόμματος» μετέδωσε, σύμφωνα πάντα με το Yonhap, το βορειοκορεατικό κρατικό ραδιόφωνο.

Ακόμα, την Πέμπτη, το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ, KCNA, μετέδωσε ότι ο Κιμ δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον επικεφαλής του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Τζενάντι Ζουγκάνοφ, για την επέτειο της επίσκεψης του Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Ρωσία.

Στις 22 Απριλίου, το KNCA μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε απαντήσει στις ευχές του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, για την επέτειο της γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ.