Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ΝΔ εκθέτει εργαζόμενους, μικρομεσαίους και ευπαθείς ομάδες αλλά και το δημόσιο χρήμα  

- Advertisement -

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, στο ρ/σ “Στο Κόκκινο” και τον Γιώργο Τραπεζιώτη:

Να διατυπώσω τη μεγάλη μας λύπη για την απώλεια του Γιώργο Πιαντέ. Άνθρωποι σαν τον σύντροφο Γιώργο που είναι αχθοφόροι ονείρων, όπως είδα να γράφεται, διεκδικούσαν μία άλλη ζωή και μία άλλη κοινωνία και θα είναι για μας οδηγός.

Η κρίση για κάποιους είναι και ευκαιρία. Πέρα από τα μέτρα κοινωνικής προστασίας τα οποία έχουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει ενισχυθεί και αυτό είναι που μας φοβίζει την επόμενη μέρα. Δεν έχουμε οχυρωθεί όπως πρέπει.  Οι μάσκες σε άλλες χώρες παρέχονται δωρεάν ή υπάρχει διατίμηση στην Ελλάδα έχουμε φαινόμενα εκμετάλλευσης ακόμα και αισχροκέρδειας.

Επίσης μας προβληματίζει αλλά βέβαια και όλη όλη αυτή η ιστορία με το πώς θα επανέλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα όταν δεν έχουν ενισχυθεί με μέτρα στήριξης ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ούτε γενικότερα αυτό που λέμε κοινωνική πλειοψηφία. Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία δεν αναφέρθηκε καθόλου ο Πρωθυπουργός  στα 15 λεπτά του διαγγέλματος. Υπάρχουν άνθρωποι δεν θα γυρίσουν στη δουλειά τους, που βλέπουν ότι έχουν ένα κράτος που δεν λέει ότι επιβάλλεται η ανάκληση των αναστολών εργασίας ή ότι απαγορεύονται οι απολύσεις ή ότι δεν πάμε σε μετατροπή σε εκ περιτροπής εργασία. Αλλά  υπάρχουν και επιχειρήσεις χωρίς ρευστότητα, χωρίς επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις που έλαβαν αναστολή υποχρέωση πληρωμής, το οποίο σημαίνει διπλασιασμό υποχρεώσεων από τον Ιούνη. Μένουν άνθρωποι χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας και αρκετοί επαγγελματίες που δεν έλαβαν τα 800 ευρώ.

Μιλάμε για ύφεση ανεργία και λουκέτα αλλά αυτή η εικόνα δεν περνάει προς τα έξω από τα media. Όμως η πραγματικότητα ξεπερνά τις εντυπώσεις. Εμείς σαν αντιπολίτευση έχουμε δικαιωθεί μέχρι τώρα με τη στάση μας. Με την στήριξη συγκεκριμένων μέτρων και με την κριτική που ασκήσαμε αλλά και τις προτάσεις μας και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας που καταθέσαμε.

Υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων και άνθρωποι δύο κατηγοριών για τη Νέα Δημοκρατία και αυτό αποδείχτηκε μέσα από τη διαχείριση της πανδημίας. Οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που έπρεπε να είναι προτεραιότητα όπως οι κρατούμενοι, πρόσφυγες και μετανάστες, ρομά, υπερήλικες δεν αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως και επαρκώς προληπτικά αλλά αφέθηκαν εκτός συστήματος, θύματα σε μία “ανοσία της αγέλης”. Όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν υπάρχει καμία μέριμνα ούτως ώστε να καλυφθεί με υγειονομικό προσωπικό και και μέτρα προστασίας το σύνολο των δομών της χώρας. Είμαστε στη λογική της στεγανοποίησης του “βλέποντας και κάνοντας”, δεν υπάρχει αποσυμφόρηση από τα νησιά ίσα-ίσα υπάρχει εμπαιγμός των νησιωτών διότι αντιδρούν οι αιρετοί στην ενδοχώρα.

Στις φυλακές όχι μόνο δεν προχωρούν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για να διασφαλιστούν τόσο οι κρατούμενοι όσο και οι σωφρονιστικοί, αλλά τιμωρούν ανθρώπους όπως ο Δημάκης οι οποίοι διεκδίκησαν το αυτονόητο. Προχωρούν με τη λογική του αυταρχισμού, της αλαζονείας και της καταστολής σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμα και στα σχολεία που θέλουν και επιδιώκουν να ανοίξουν το επόμενο διάστημα δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο σοβαρό προκειμένου να εγγυηθεί τη δημόσια υγεία και πειραματίζονται.

Η κρίση είναι και ευκαιρία σε διάφορα επίπεδα και κυρίως στα θέματα της εξυπηρέτησης συμφερόντων όπως έγινε με τα voucher αλλά και στο Υπουργείο Μετανάστευσης με μετακλητούς που υπογράφουν απευθείας αναθέσεις.

 

Η αλαζονεία της εξουσίας η αλαζονεία του Κράτους λάφυρο η οποία δίνει το δικαίωμα σε άτομα που φυλάσσουν συγκεκριμένα πρόσωπα να συμπεριφέρονται με τρόπο απαράδεκτο. Ναι μεν οι αστυνομικοί έχουν δικαιώματα ως εργαζόμενοι και έχουμε κάνει Ερώτηση γι’ αυτό, αλλά οι πρωτίστως οι πολίτες έχουν δικαιώματα και πρέπει να είναι σεβαστά από ένα κράτος που δεν θα είναι τιμωρός η εκδικητής ή θα λειτουργεί με τη λογική του ανώτερου και της αυθαιρεσίας, αλλά θα είναι εκεί για να υπηρετεί την κοινωνία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog