Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι θα το πάρουν και τον Μάιο

- Advertisement -

Παράταση του επιδόματος των 800 ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη

διάρκεια της σημερινής υνέντευξης Τύπου που παραχώησε από κοινού με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης μετά από την απόφαση για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα λόγω κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ και σε άλλες ομάδες συμπολιτών μας» και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή θα παίρνουν το επίδομα για όσο βρίσκονται σε αναστολή λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα:

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί για όσους μείνουν σε αναστολή, σε συνάρτηση με το χρόνο διάρκειας της αναστολής. Οι εταιρείες δεν θα μειώσουν το προσωπικό τους και το είδος σύμβασης.
Η αναστολή οφειλών σε εφορία και Ταμεία παραμένει σε ισχύ
Η έκπτωση 40% για τα ενοίκια συνεχίζει και το μήνα Μάιο για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων. Για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν όχι
Θεσπίζεται μηχανισμός υποστήριξης της απασχόλησης, με οικονομική ενίσχυση της εργασίας για τόνωση εισοδήματος των εργαζομένων, με εργαλείο το SURE.
Μέσα σε δύο μήνες δεύτερη επιστρεπτέας προκαταβολή για όλες τις επιχειρήσεις
Στοχευμένες κλαδικές πολιτικές
Προστασία πρώτης κατοικίας μέχρι τέλος Ιουλίου ( 3 μήνες παράταση).

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog