Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τελευταία μέρα καραντίνας

- Advertisement -

Αρχίζει η σταδιακή άρση των μέτρων, σε λιγότερο από ένα 24ωρο στη χώρα μας, έπειτα από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μπούμε σε καραντίνα από τα μέσα Μαρτίου για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και να μην εξαπλωθεί ο νέος κορωνοϊός.

Από αύριο, Δευτέρα, 4 Μαΐου, σταματάμε να στέλνουμε sms στον 5ψήφιο αριθμό 13033 ή να έχουμε γραπτή βεβαίωση για τις μετακινήσεις μας εντός του νομού όπου είναι η μόνιμη κατοικία μας. Υπενθυμίζεται, ότι ακόμη, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο νομό ή σε νησί.

Επίσης, εκτός από την άθληση σε εξωτερικούς χώρους, πλέον επιτρέπεται το κολύμπι στη θάλασσα που μέχρι και σήμερα Κυριακή, 3 Μαΐου απαγορεύεται δια νόμου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, «επιτρέπεται η κίνηση σε όλη τη χώρα εντός περιφερειακής ενότητας. Για τις περιπτώσεις που αφορούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ισχύει η δυνατότητα μετακίνησης εντός μητροπολιτικού ιστού. Αυτό σημαίνει ότι περιφερειακές ενότητες οι οποίες απαρτίζουν το μητροπολιτικό ιστό, υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ τους. Ένας συμπολίτης μας μπορεί να φύγει από την Ελευσίνα και να πάει στη Νέα Μάκρη. Τι δεν μπορούν να κάνουν στην Αττική; Δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Τροιζήνα. Γιατί; Διότι πρέπει να περάσουν μέσα από άλλους νομούς. Δεν μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά, γιατί τα νησιά διέπονται από ειδικό καθεστώς. Άρα στις μητροπολιτικές περιοχές Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετατρέπεται η μεταξύ ενοτήτων μετακίνηση, αλλά όχι εκτός περιφέρειας, εκτός μητροπολιτικού ιστού, με τις αιρεσιμότητες που σας ανέφερα».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog