Την αύξηση στις επικουρικές συντάξεις για 250.000 συνταξιούχους από τις αρχές του επόμενου μήνα προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με όσα είπε, το πόσο που θα δουν παραπάνω οι δικαιούχοι από τις 2 Ιουνίου θα είναι θα είναι μεσοσταθμικά 99,5 ευρώ μεικτά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνει και τα 200 ευρώ.

«Πετύχαμε έναν άθλο εν μέσω πανδημίας και φέρνουμε νωρίτερα τις πληρωμές με την αποκατάσταση των επικουρικών συντάξεων τον Ιούνιο», υποστήριξε ο Βρούτσης κατηγορώντας την προηγούμενη Κυβέρνηση, καθώς όπως είπε: «πρόκειται για αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας του ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερόταν στις συντάξεις που υπέστησαν μείωση με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Οι αυξήσεις αυτές αφορούν μόνο τις επικουρικές συντάξεις που είχαν υποστεί μείωση λόγω του ορίου των 1.300 ευρώ ως άθροισμα κύριας και επικουρικής, καθώς το ΣτΕ έκρινε πως οι μειώσεις αυτές ήταν αντισυνταγματικές.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά και ότι στο τέλος του 2020 θα βγαίνουν ψηφιακά οι συντάξεις του δημοσίου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύει μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου. Αναφορικά με το πρόγραμμα SURE ο υπουργός ανέφερε ότι η επιδότηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από 1η Ιουνίου.

«Ζητάω συγνώμη σε όλο αυτόν τον κόσμο που έχει ταλαιπωρηθεί με το συνταξιοδοτικό» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

 

Δείτε ακόμα: Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες καταβολής για όλα τα ταμεία