Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή το αίτημα της ΕΠΣ Κορινθίας για επιχορήγηση των ποδοσφαιρικών σωματείων του Νομού

- Advertisement -

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη,  έγγραφο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας.

 

Αφορμή ειναι η τραγική οικονομική κατάσταση  των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων και η ανύπαρκτη οικονομική βοήθεια τους από την Πολιτεία.

 

Συγκεκριμένα, η Ένωση που απαριθμεί 49 Σωματεία, δέχεται παράπονα και πιέσεις από τις διοικήσεις των συλλόγων που δηλώνουν ότι χωρίς οικονομική στήριξη, κινδυνεύουν άμεσα οι συμμετοχές των ομάδων στην προσεχή αγωνιστική περίοδο.

 

Η οικονομική τους κατάσταση έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο με την πανδημία του κορωνοιού (COVID 19), γι’ αυτό και επιβάλλεται η βοήθεια των σωματείων προκειμένου να επιβιώσουν.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής Κορινθίας και μέλος του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ ζητά απαντήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες από τον αρμόδιο Υφυπουργό για την στήριξη του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού που αποτελεί, εκτός των άλλων οφέλων που έχει για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, υποχρέωση της Πολιτείας ως κοινωνικό δικαίωμα όλων των πολιτών.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το θέμα έχει κατατεθεί από 05/05/2019 και Ερώτηση προς το Υπουργείο από 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των όποιων και ο Γ. Ψυχογιός.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog