Η καθαριότητα των πόλεων είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά σε όλους μας, τοπική αυτοδιοίκηση και δημότες.

Το να διατηρείται η πόλη καθαρή και να έχει γενικότερα μια όμορφη εικόνα, έχει αναμφισβήτητα αντίκτυπο τόσο στη ζωή των δημοτών που ζουν και εργάζονται σε αυτήν όσο και των επισκεπτών της.

Είναι όμως σημαντικό όλοι μας να αλλάξουμε στάση ζωής και να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας απλούς κανόνες, χωρίς να περιμένουμε τα πάντα από τη σκούπα του οδοκαθαριστή. Η κακή συνήθεια ορισμένων να πετούν κάτω τη γόπα του τσιγάρου, το χαρτομάντιλο ή να φτύνουν – ενίοτε θορυβωδώς – δυστυχώς δεν έχει ακόμη εκλείψει. Θεωρούμε ότι η δημοτική αστυνομία θα μπορούσε να κάνει συχνούς ελέγχους και παρατηρήσεις και στους παραβάτες της καθαριότητας και να μην εξαντλεί τις αρμοδιότητές της στις κλήσεις των παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Τέλος η κακή συνήθεια ορισμένων να πετούν αντικείμενα οικιακής χρήσης (στρώματα, καρέκλες κλπ) ή μπάζα, σε ακάλυπτους χώρους, οικόπεδα, χωράφια, άλση, τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης, δεν έχει προηγούμενο. Η συνήθεια αυτή οδηγεί σε μόλυνση του περιβάλλοντος, αφού τα σκουπίδια γίνονται εστίες μόλυνσης, και η εικόνα είναι πραγματικά αντιαισθητική. Και για το θλιβερό αυτό θέμα και θέαμα χρειάζεται ενημέρωση και αστυνόμευση από τη δημοτική αρχή, ώστε σιγά σιγά όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να επικοινωνούμε με την αρμόδια αντιδημαρχία για την απομάκρυνσή των αντικειμένων που δεν μας χρειάζονται πια, με σωστό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι τελικά υπόθεση όλων μας και είναι ανάγκη και επιβάλλεται πια, να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε στάση ζωής και συνήθειες και να αποκτήσουμε μια πιο φιλική επαφή με το περιβάλλον που μας φιλοξενεί!

 

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΔΙΑΤΗΡΩ ΚΑΘΑΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

 

  1. Οι κάδοι απορριμμάτων τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις κατόπιν μελέτης της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου είναι η μόνη αρμόδια για την μετακίνηση-αλλαγή θέσης (μόνιμης ή προσωρινής) των κάδων.
    Βάζουμε πάντοτε τα σκουπίδια σε ανθεκτικές μαύρες σακούλες καλά δεμένες.
  2. Ποτέ δεν αφήνουμε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους απορριμμάτων του δήμου.
  3. Τα ογκώδη αστικά απορρίμματα όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλαδιά από κήπους συσκευασμένα σε δέματα, κ.λ.π. δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε όπως δίπλα σε γωνιακούς κάδους, πλατείες, παρτέρια και σχολεία αλλά στο πεζοδρόμιο του κατόχου και παραλαμβάνονται από το Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία καθαριότητας.
  4. Τα ογκώδη απορρίμματα δεν πρέπει να βγαίνουν στο πεζοδρόμιο, ουτε στο δρόμο για να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων. Ειδικότερα για καταστήματα, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους, οι υπεύθυνοι υποχρεούνται στα πάσης φύσεως απορρίμματα συσκευασίας (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια) να ελαχιστοποιούν τον όγκο τους σε πίεση, περίδεση κ.λ.π.
  5. Τα ογκώδη ειδικά απορρίμματα όπως μπάζα, χώματα και υπολείμματα οικοδομικών εργασιών απομακρύνονται υποχρεωτικά από τους υπεύθυνους με δικά τους μέσα.
  6. Προσέχουμε πάρκα παιδικές χαρές. Ρίχνουμε τα σκουπίδια στα καλαθάκια που έχουν τοποθετηθεί γι’αυτό το σκοπό.

 

 

 

Περιδιαβαίνοντας στον περιφερειακό δρόμο του Λουτρακίου,η εικόνα δυστυχώς είναι αποκρουστική!Ο Περιφερειακός Λουτρακίου προσελκύει πολλούς Λουτρακιώτες και επισκέπτες .Ο Κορινθιακός απλώνεται σα γαλάζιο σεντόνι μπροστά σου και βλέπεις ολόκληρη την πόλη από ψηλά απολαμβάνοντας καταπλητική θέα.

Ομως, δεκάδες κουτάκια αναψυκτικών,σακκούλες από σουβλάκια κ.α. “ξέχασαν”  οι επισκέπτες Λουτρακιώτες του Περιφερειακού…..

Μας λυπούν οι εικόνες ! Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί !Προστατεύουμε την πόλη μας, αγαπάμε το περιβάλλον! Θέλουμε μια πόλη καθαρή ! Ας την διατηρούμε μόνοι μας !