Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

‘Ακης Τσελέντης: Λουτράκι – Ένας δήμος πρότυπο αντισεισμικής θωράκισης (εικόνα)

- Advertisement -

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και πιο συγκεκριμένα, με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητή Άκη Τσελέντη, τον Διευθυντή Ερευνών Δρ. Β. Καραστάθη και την ερευνητική τους ομάδα, εφαρμόζει ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα συνεχούς δορυφορικής μικροκυματικής παρακολούθησης των ενεργών ρηγμάτων της περιοχής με ακρίβεια τάξης χιλιοστών.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση τοπικού δικτύου σεισμογράφων για την παρακολούθηση των ενεργών ζωνών σε επίπεδο μικροσεισμικής δραστηριότητας και γεωφυσικές έρευνες διερεύνησης των ρηγμάτων.

Ο καθηγητής κ. Τσελέντης αναδημοσιεύοντας το χθεσινό άρθρο – ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr

(Loutrakiblog.gr : Ανησυχία για το ρήγμα των Αλκυονίδων. Τι λέει ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης)

εκθειάζει το δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη Γιώργο λέγοντας

ΛΟΥΤΡΑΚI
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Έχω πολύχρονη συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου και πραγματικά έχω να δηλώσω ότι ο Δήμος αυτός αποτελεί πρότυπο αντισεισμικής θωράκισης.
Είναι από τους ελάχιστους Δήμους όπου έχουμε εξομοιώσει συμπεριφορές σχολικών κτιρίων σε πιθανά σεισμικά σενάρια ενώ έχουμε εκπονήσει λεπτομερείς σεισμικές αποκρίσεις πολλών περιοχών του. Ένα μεγάλο μπράβο στο δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη.

 

 

H Ομάδα του loutrakiblog.gr ευχαριστεί τον κ. Τσελέντη για την αναδημοσίευση του άρθρου μας

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΑΝ ΈΧΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ…

  2. Η κυρα μαρω να τα δει αυτά που έλεγε τις εξυπνάδες της πριν λίγες μέρες για το τι κάνει ο δήμαρχος.Εκτός αν εννοούσε τίποτα άλλο πιο εξειδικευμένο 😋

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog