Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Επίδομα 800 ευρώ: Ξεκινά κύμα πληρωμών από αύριο και για όλο τον Μάιο

- Advertisement -

Ξεκινάει από αύριο άλλο ένα κύμα πληρωμών που περιλαμβάνει την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

Παράλληλα στο τέλος Μαΐου θα πληρωθούν όσοι εργαζόμενοι και επιστήμονες δεν έχουν πληρωθεί λόγω λάθος iban και περαιτέρω διασταυρώσεων. Έτσι ξεκινάει από αύριο η καταβολή αποζημίωσεων ειδικού σκοπού για τις ειδικές κατηγορίες και για κάποιους εργαζόμενους που δεν είχαν πληρωθεί για διάφορους λόγους τα 800 ευρώ. Πρόκειται για τους εργαζόμενους των ειδικών περιπτώσεων που ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων και ανάμεσα τους είναι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε κ.α.

Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει άλλο ένα κύμα πληρωμών για τους επιστήμονες που υπέβαλλαν αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου για την οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ. Παράλληλα θα πληρωθούν από την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι των ειδικών κατηγοριών που κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 17 Μαΐου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr.
Ακόμη στο τέλος Μαΐου θα καταβληθούν τα 800 ευρώ για τους εργαζόμενους που για λάθος iban και άλλους λόγους δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Παράλληλα για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους τον Μάιο καθώς οι επιχειρήσεις που εργάζονται παραμένουν κλειστές προβλέπεται η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανάλογα με τις ημέρες αναστολής το διάστημα 5 με 10 Ιουνίου. Υπενθυμίζουμε για αυτούς τους εργαζόμενους ότι μπορούν να υποβάλλουν μόνο τροποποιητικές υπεύθυνες δηλώσεις απο τις 19 Μαίου μεχρι την 1η Ιουνίου.
Οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή υποχρεωτικά εντός του Μαίου για 3 έως 24 ημέρες θα λάβουν ειδική αποζημίωση αναλογική των ημερών της αναστολής με δεδομένο ότι οι 30 ημέρες αντιστοιχούν στο ποσό των 534 ευρώ.

Ακόμη για τους εργαζόμενους που βρίσκονται τον Μάιο σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους και εργάζονται σε επιχειρήσεις που επανελειτουργούν τον Μάιο ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ θα η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί από 10.6.2020 έως και 12.6.2020.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν θα λάβουν αναλογική ειδική αποζημίωση ανάλογα με τις μέρες που μένουν σε παράταση αναστολής, με βάση υπολογισμού το ποσό που αντιστοιχεί στις 30 ημέρες ανέρχεται στα 534 ευρώ.

 

Πηγη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog