Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Προαστιακός, μία συγκοινωνιακή επανάσταση προ των πυλών…(εικόνες)

- Advertisement -

Ρεπορτάζ και αυτοψία του loutrakiblog.gr στο έργο του Προαστιακού Λουτρακίου

Ύστερα από παύση μερικών εβδομάδων (λόγω των περιορισμών για τον κορoνoϊό) ξεκίνησε και πάλι το έργο του προαστιακού που αποτελεί πανθομολογούμενη απαίτηση και σύμβολο της κοινωνίας των πολιτών του δήμου μας!

Μια προσπάθεια, που θυμίζουμε πως είχε ξεκινήσει με την δημόσια διαβούλευση που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή και η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων παρουσία καθηγητών Συγκοινωνιολόγων & Πολεοδόμων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο πνευματικό κέντρο Λουτρακίου! Αποτέλεσμα της οποίας ήταν η λήψη όχι μίας, αλλά τριών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων ευθυγραμμιζόμενες και με την παγκόσμια σιδηροδρομική πρακτική.

Το loutrakiblog.gr, επικοινώνησε με κορυφαία υπηρεσιακά στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και μας διαβεβαίωσαν ότι

” Το έργο μέσα στο φθινόπωρο, θα έχει φτάσει στο 70% της ολοκλήρωσης του, ενώ ακολουθεί κατά γράμμα, τα στοιχεία του ΓΠΣ Λουτρακίου εντός αστικού ιστού, με υδραυλικά έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με διατήρηση των υπαρχόντων ισόπεδων διαβάσεων, αλλά και δημιουργία νέων, όπως αυτές προκύπτουν από το σχέδιο Λουτρακίου!

Επιπλέον στο αστικό κομμάτι, η γραμμή θα κατασκευαστεί με χαρακτηριστικά ήπιας σιδηροδρομικής διέλευσης για χαμηλή ταχύτητα, με χαμηλή καλαίσθητη περίφραξη ασφαλείας, που θα είναι στοιχείο του αστικού εξοπλισμού και το οποίο θα λύεται στα σημεία διασταύρωσης με τις ισόπεδες διαβάσεις ! “

Στο σημείο αυτό, μετά από ερώτηση μας, για την σκοπιμότητα της απόληξης του έργου του προαστιακού ως την οδό Αιγαίου Λουτρακίου, μας απάντησαν ότι :

” Η γραμμή θα καταλήγει στην οδό Αιγαίου, που ήδη ο δήμος Λουτρακίου, διαθέτει δύο έτοιμα parking (Oικονόμου – Λέσχη αξιωματικών) με τον επισκέπτη, να βρίσκεται σε ακτίνα πεζού από την παραλία και το κέντρο του Λουτρακίου. “

Tαυτόχρονα με την εξέλιξη του έργου, ο Δήμος Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ. προχωρά στην διάνοιξη των προβλεπόμενων δρόμων σύμφωνα με το νέο σχέδιο πόλης (περιοχή Λειβαδάκι)

Εκ των πραγμάτων, πρόκειται για μια συγκοινωνιακή επανάσταση, αφού η σιδηροδρομική σύνδεση του Λουτρακίου  με την Αθήνα και το αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αναμένεται ότι θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα  στον τομέα της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Καταλυτικά λοιπόν αναμένονται τα αποτελέσματα, για το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, κάτι που προβλέπει και η σχετική μελέτη του δήμου, στην ON TRACK RAIL SYSTEMS EXPERTS.

Πηγές αναφέρουν ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας μέσω των νέων επενδυτικών ευκαιριών  υπερτοπικών πόλων  έλξης δραστηριοτήτων!

Η ζωτικής σημασίας για την πόλη του Λουτρακίου σιδηροδρομική σύνδεση, εκτός των άλλων θα ισχυροποιήσει την εμβέλεια του Λουτρακίου ως μεγάλου διεθνούς τουριστικού θέρετρου και προορισμού, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης.

 

Μεταξύ ισόπεδης διάβασης σχολής Μηχανικού και Παπανικολάου
Μεταξύ ισόπεδης διάβασης Σχολής Μηχανικού και Παπανικολάου

 

Παράπλευρη οδοποιία, μεταξύ Παπανικολάου και σχολής Μηχανικού, δυτικό κομμάτι

 

Παράπλευρη οδοποιία από το σιδηροδρομικό έργο της οδό Κορίνθου, δυτικό κομμάτι

 

 Προετοιμασία σιδηροδρομικής υποδομής για την στρώση γραμμής κοντά στην περιοχή “To μοσχαράκι του Πέτρου”

 

 

Διασταύρωση γραμμής με οδοποιία Ισθμού Λουτρακίου…

 

 

Αποστραγγιστικά έργα στην περιοχή Κλειστού Γυμναστήριου

 

 

 Προετοιμασία σιδηροδρομικης υποδομής μεταξύ Θρουβάλα και Σχολής Μηχανικού

 

 

 

 

 

- Advertisement -

65 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σωστός ο 10:55. Ευτυχώς πάντως που οι φωνές των λίγων ηλιθίων και πεσιμιστών δεν θα ακουστούν. Ακόμη κι εμάς τους ντόπιους θα ωφελήσει το τραίνο του προαστιακού.

  2. Οσοι μιλάτε για αναπτυξη να πατε στις Μαλδίβες να δειτε τι ωραια αναπτυξη εχουν.Απο το 2008 οι Μαλδίβες εγιναν επισημα Ισλαμικο κρατος και υπηκοότητα δικαιούνται μονο οι μουσοουλμανοι,Πλεον το μισο νησι δεν προοριζεται για τουρισμο όπως παλια αλλα για μπανιο μονο μουσουλμάνων που κολυμπάνε με τις μπουρκες μεσα στη θαλασσα.Ενωσατε το κεντρο της Ομονοιας με μια παραθεριστικη παραλια .Σε 1 χρονο από τωρα θα βλέπετε τις μουσουλμανες της Ομονοιας να ερχονται για μπανακι μονο με 14 ευράκια (μετ επιστροφης) να πλενουν τα ματωμένα βρακια τους και τις μπουρκες τους μεσα στην παραλια του Λουτρακίου γιατι κανουν μπανιο μαζι με τις βρωμικες κελεμπίες μεσα στη θαλασσα και το Λουτρακι δεν θα ειναι πλεον τουριστικος προορισμος.Η απολυτη καταστροφή.

  3. https://www.youtube.com/watch?time_continue=105&v=QVfgjgIc9IY&feature=emb_logoΕπιτελους να βρουν και αυτοι οι φουκαράδες οι μουσουλμάνοι μια παραλια να κανουν το μπανακι τους βουτώντας με την κελεμπια τους μεσα.Τωρα θα μου πεις και πως θα επιβιωσουν τα μαγιαζια της παραλιας ? Μην ανησυχείτε.Αρχικα θα κλεισουν γιατι τοσοι λιγοι μουσουλμάνοι δεν θα μπορουν να τα συντηρησουν για ολο το χρονο.Μετα όμως θα τα αγορασουν μουσουλμάνοι για ένα κοματι ψωμι.Και μετα θα ερχονται ολο και πιο πολλοι μουσουλμάνοι αφου μονο μουσουλμάνοι θα ερχονται να κολημπησουν μεσα σε τοσους μουσουλμάνους.Και τελικα και το καζινο θα γινει Τεμενος.Δεν ειναι ωραια ιδεα ? Δεν ειναι ιδεα.Λεγεται νομοτελεια της φυσης για οποιον προδιδει την πατριδα του.

    • ααα γιαυτο εχουν κλεισει ολα τα μαγαζια της κορινθου απο τον προαστικο και τους ξενους την πατησε ε ρατσιστομουτρο?

  4. Επιτέλους ήρθε η ώρα να γίνει κάτι πολύ καλό στον τόπο μας Έτσι το Λουτράκι θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες κέντρο πόλεις της Ελλάδος

  5. Όλα τα χαμε προαστιακό στο Λουτράκι θέλαμ ε, στο τέλος θα ζητήσουν προαστιακό μέχρι και στην Περαχώρα

  6. Το τρομερό είναι που όλοι νομίζουν ότι το Λουτράκι με τον προαστιακό θα γίνει σαν το Μόντε Κάρλο, καζίνο έχουμε, ξενοδοχείο έχουμε θα έρθει και ο προαστιακός και νομίζουμε ότι η πόλη θα γίνει σαν την Πάτρα

  7. Δεν θέλετε να έρθει ο Προαστιακός στο Λουτράκι αλλά όλοι σας κοιτάτε τους Αθηναίους στην τσέπη. Σας έχω ζήσει πολλά χρόνια. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα αλλά πιο γκασμαδες από τους Λουτρακιωτες δεν βρήκα. Κάποια στιγμή πρέπει να πάρετε χαμπάρι ότι το Λουτράκι ευημερεί από την Αθήνα. Και αυτό φάνηκε φέτος το καλοκαίρι που στο Λουτράκι υπάρχει μόνο ελληνικός τουρισμός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog