Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σοκαριστική πρόβλεψη: Ο νέος κορονοϊός ίσως να μην εξαφανιστεί ποτέ!

- Advertisement -

Μία πραγματικά εφιαλτική πρόβλεψη κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), με τους ειδικούς να μιλούν και να αναφέρουν ότι ίσως «ο ιός να μην εξαφανιστεί ποτέ».

Συγκεκριμένα, ο δρ Μάικ Ράιαν, πού είναι ο γενικός διευθυντής διαχείρισης εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει να γίνονται προσπάθειες προβλέψεις για το πότε θα εξαφανιστεί ο κορονοϊός.

Ο λόγος ότι ακόμα και αν καταφέρουν να βρουν το εμβόλιο, ο έλεγχος μία τέτοιας πανδημίας θα απαιτήσει τεράστια προσπάθεια από όλους.

«Ο ιός αυτός μπορεί να εξελιχθεί σε άλλον έναν ενδημικό ιό στις κοινότητές μας και ίσως να μην εξαφανιστεί ποτέ. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν υποσχέσεις και ημερομηνίες ως προς το θέμα αυτό. Αυτή η νόσος μπορεί να αποδειχθεί μακροχρόνιο πρόβλημα, αλλά μπορεί και όχι», ανέφερε.

Αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 120 προγράμματα που τρέχουν για πιθανά εμβόλια, αλλά ο δρ Ράιαν επεσήμανε ότι υπάρχουν κι άλλες ασθένειες, όπως η ιλαρά, που δεν έχουν ακόμη εξαλειφθεί μολονότι έχουν αναπτυχθεί εμβόλια γι’ αυτές.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog