Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ρήγμα των Αλκυονίδων και η επιστολή της Μαρίας Πρωτοπαππά στον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη

- Advertisement -

Το πολυσυζητημένο ρήγμα των Αλκυονίδων το οποίο μας θυμίζει την ύπαρξη του πολύ τακτικά τον τελευταίο διάστημα  ανησυχεί τους σεισμολόγους,  αλλά και τους κατοίκους του Λουτρακίου

Οι πολύ συχνές και  συνεχόμενες  σεισμικές  δονήσεις που καταγράφονται στην περιοχή  κίνησαν το ενδιαφέρον   στην Μαρία Πρωτοπαππά  επικεφαλής της Δύναμης  Δημιουργίας  η οποία  την 25η Απριλίου  2020  έστειλε  επιστολή  προς τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη  στη οποία έλεγε :

 Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή της επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κυρίας Μαρίας Πρωτοπαππά

 Κύριε Δήμαρχε.

Είναι γνωστό ότι η περιοχή μας είναι σεισμογενής με μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς κατά το παρελθόν.

 Κατά το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή σημειώνονται επανειλημμένα αρκετοί σεισμοί μικρής κατά το πλείστον εντάσεως, οι οποίοι όμως ανασύρoντας  μνήμες από το παρελθόν, δημιουργούν ανησυχία στον πληθυσμό .

Ευρισκόμαστε παράλληλα στο κέντρο της κρίσεως της πανδημίας του κορωναιου, με απαγορευτικά μέτρα , απαγόρευση  μετακινήσεων και συναθροίσεων και άλλων δραστηριοτήτων κλπ. χωρίς να γνωρίζουμε έστω και κατά προσέγγιση την λήξη της καταστάσεως αυτής .

Με τα δεδομένα αυτά, δημιουργούνται εφιαλτικοί φόβοι για το τι μπορεί να επακολουθήσει  στην απευκταία περίπτωση ενός μεγαλύτερου σεισμού, κατά την οποία ο πληθυσμός αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις κατοικίες τους έστω και εντελώς  προσωρινά  διαρκούσης της πανδημίας.

 

Εάν έχει υπάρξει συνεργασία με την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και «αρμόδια Υπουργείο Αρχές και Οργανισμούς για την λήψη οδηγιών και μέτρων και την εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου, για την απευκταία . παραπάνω συγκεκριμένη περίπτωση.

  

Για το περιεχόμενο ή τουλάχιστον τις γενικές κατευθύνσεις του σχεδίου αυτό ώστε απ την πλευρά μας να υπάρξει η αναγκαία προετοιμασία και η συμβολή μας στην επαναλαμβάνω- απευκταία περίπτωση εφαρμογής του

 

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κυρά Μαριώ κοινώς και εν ολίγοις ζητάει από τον δήμαρχο να σταματήσει τον εγκέλαδο. Καλό ξημέρωμα κυρά Μάρωωωωωω…

  2. Πολύ σωστή η τοποθέτηση της ΠρωτοπαππαΓια να δούμε τι θα κάνει ο Γκιώνης με τουςΦωστήρες που τον περιτριγυρίζουνΈχει πολλους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog