Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΟΑΕΔ: 45.000 νέες προσλήψεις από τα τέλη Μαΐου

- Advertisement -

Ολόκληρο τον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ για το άμεσο επόμενο διάστημα αποκαλύπτει στο workenter.gr στενός συνεργάτης του διοικητή του Οργανισμού κ. Πρωτοψάλτη.

Σημειώστε τα δεδομένα:

(1) Καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες ώστε το νέο μεγάλο κοινωφελές πρόγραμμα στους δήμους (36.500 θέσεις) να εκδοθεί στα τέλη Μαΐου. Σε σχετική ερώτησή μας για το πότε η δημοσίευση της πρόσκλησης, η απάντηση που λάβαμε ήταν: “Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις“.

(2) Ο ΟΑΕΔ επιθυμεί την ίδια χρονική περίοδο (δηλαδή στα τέλη του τρέχοντος μήνα) να εκδοθεί και δεύτερο πρόγραμμα για την πρόσληψη 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών. “Θέλουμε να το βγάλουμε μαζί με την κοινωφελή, ταυτόχρονα” αναφέρει η πηγή μας.

(3) Αυτό το δεύτερο πρόγραμμα των 8.500 θα “πατήσει” πάνω σε μια παλαιότερη δράση (Δημόσια Πρόσκληση Νο 11/2017).

(4) Θα δημοσιευθεί ως τροποποίηση της πρόσκλησης 11/2017, ουσιαστικά όμως θα πρόκειται για ένα νέο “ανοιχτό” πρόγραμμα, δεδομένου ότι θα υπάρξουν σημαντικές ευνοϊκές προσθήκες, όπως η διεύρυνση των δικαιούχων και των φορέων υποδοχής. Για την συγκεκριμένη δράση ο στενός συνεργάτης του κ. Πρωτοψάλτη επισημαίνει ότι “μπορεί να υπάρξει και αύξηση θέσεων“.

Αυτή τη στιγμή, φαντάζει δύσκολο να υπάρξουν νέες αναβολές στην έκδοση των προγραμμάτων, καθώς το κυρίαρχο ζητούμενο είναι η ανακοπή των ρυθμών ανεργίας λόγω Covid-19.

Δείτε την παλαιότερη πρόσκληση (Νο11/2017) πάνω στην οποία θα γίνουν οι προσθήκες:

55-67 ΕΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΑΔΑ_1

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog