Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα

- Advertisement -

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:00 έως 15:00 έχει προκηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία της Αττικής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας και στην Περιφέρεια στα Γραφεία κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα, αναφέροντας ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει “προαποφασίσει για τη διαίρεση, το διχασμό του Νοσηλευτικού προσωπικού με τη σύσταση δύο κλάδων”.

Εκτιμά ότι “η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων, εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να οριοθετήσει σαφώς τα καθήκοντα και τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσα στον ενιαίο κλάδο”.

Η Ομοσπονδία, προστίθεται σε ανακοίνωση, “δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πρέπει όμως η κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και με αλλότρια καθήκοντα να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog