Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ενεργοί Πολίτες: Από τα μικρά φαίνεται το ήθος και οι αρχές

- Advertisement -

Μήνυμα: Από τα μικρά φαίνεται το ήθος και οι αρχές

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βιώνουμε πολύ μεγάλες στιγμές προσφοράς, αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνει κανείς ήρωας, για να είναι χρήσιμος. Αυτό σκέφτηκαν κάποιες ευγενείς κυρίες/κύριοι και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στα κυνοκομεία που βρίσκονται στο δήμου. Δεν φαντάστηκαν όμως, ότι θα κατέληγαν άμισθοι υπάλληλοι των κυνοκομείων και τώρα βρίσκονται σε αδιέξοδο, γιατί δεν μπορούν να παρατήσουν βέβαια ούτε τις δουλειές τους, ούτε τις οικογένειες τους, αλλά δεν θέλουν να αφήσουν και τα ζωντανά στην τύχη τους.

Πιστεύουμε, ότι δεν είναι σωστό να εκμεταλλεύεται ο Δήμος την ευαισθησία τους, αφήνοντας να καλλιεργηθεί η ιδέα, ότι απλώς ικανοποιούν ένα ψώνιο. Έχουν και δουλειές και οικογένειες και άλλα ενδιαφέροντα και δεν έχουν καμία υποχρέωση, ούτε μπορούν να συνεχίσουν έτσι. Το μόνο που ζητούν, είναι να μοιραστεί το βάρος της περιποίησης των σκυλιών.

Επειδή δεν υπάρχουν πολλοί εθελοντές, ο Δήμος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, καθώς εκείνος είναι υπεύθυνος και παίρνει κάποια επιδότηση για αυτό. Μπορεί να διαθέσει εργάτες, για να βοηθούν στην καθαριότητα και την τροφοδοσία κάποιες ημέρες, ώστε να μην είναι αναγκασμένες οι εθελόντριες, να διαθέτουν όλον τον χρόνο τους σε αυτά. Επίσης έχει αυτοκίνητα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών και παρόλα αυτά, περιμένει να το κάνουν και αυτό οι εθελόντριες!!!

Άλλοτε υπήρχαν υπάλληλοι επιφορτισμένοι με αυτά τα καθήκοντα, αλλά ως συνήθως, εκείνοι που προσλαμβάνονται για εργάτες, καταλήγουν σε γραφεία…

Τα κυνοκομεία δεν αφορούν μόνο τους φιλόζωους, αλλά όλους μας, γιατί μας απαλλάσσουν από την ενόχληση των συμμοριών αδέσποτων, αλλά και από το όνειδος της φόλας. Ούτε είναι τόσο μεγάλο το οικονομικό βάρος για τον Δήμο, γιατί και κάποια επιδότηση παίρνει και τους έμμισθους εργάτες έχει για να βοηθήσουν.

Κατά την γνώμη μας, δεν είναι η καλύτερη λύση και αυτό που ονειρεύονται όλοι οι φιλόζωοι είναι να κλείσουν, ή τουλάχιστον να μειωθούν πολύ τα σκυλιά, που φιλοξενούνται. Κι αυτό θα γίνει, αν σταματήσουμε να διώχνουμε τα σκυλιά από το σπίτι, όταν μεγαλώσουν και αν σταματήσουμε να δίνουμε λεφτά για να αγοράσουμε ένα. Το σκυλί είναι φίλος και ο φίλος δεν αγοράζεται.

Όσοι αναζητούν ένα πραγματικό φιλαράκι, μπορούν να υιοθετούν από εκεί ένα και μην νομίζουν, ότι η ράτσα δίνει ευγενή χαρακτηριστικά. Οι τρόποι των ανθρώπων που τα φροντίζουν, κάνουν και τα σκυλιά ευγενικά και οι συγκεκριμένες εθελόντριες κάνουν πολύ καλή δουλειά σε αυτό.

Ενεργοί Πολίτες

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog