Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία αναγνώστη για τη Λίμνη Βουλιαγμένης (εικόνες)

- Advertisement -

Καταγγελία για τα σκουπίδια στη Λίμνη Βουλιαγμένης από  αναγνώστη του loutrakiblog.gr, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Αναφέρει αναλυτικά, επισυνάπτοντας και τις ακόλουθες φωτογραφίες

Στις 21 Απριλίου με αφορμή τον διαγωνισμό της Helmepa για την παγκόσμια ημέρα γης δημοσιεύθηκαν μερικές φωτογραφίες της Λίμνης Ηραΐου.

Βεβαίως ήταν και οι δύο υπέροχες με μάλιστα μια από αυτές να κερδίζει τον διαγωνισμό. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί όμως πως πίσω απο αυτή την εικόνα κρύβονται δεκάδες φωτογραφίες που μειώνουν την μεγαλείο του τόπου μας.

Κατά την διάρκεια ενός περιπάτου αυτά που αντίκρισα ήταν τουλάχιστον ντροπιαστικά, προς την μοναδική ομορφιά αυτού του τόπου, αλλά και όλων των ομάδων και εθελοντών που κάνουν πολλές προσπάθειες να κρατήσουν τόσο τις παραλίες όσο και τον βυθό της λίμνης καθαρά.

Κατηγορούμε όλοι τον Δήμο, ο οποίος δεν διαφωνώ, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει μέτρα έτσι ώστε να μην γεμίζουν οι κάδοι ειδικά τώρα που ξεκινάνε οι ζεστές και οι άσχημες οσμές γίνονται πιο έντονες.

Επίσης πρέπει να αναλάβει να μαζέψει τα χόρτα που ο κόσμος κόβει. Έχοντας το πει αυτό όμως και οι κάτοικοι τις περιοχής καλό θα ήταν να ενημερώνουν τον Δήμο όταν κόβουν χόρτα ή πετάνε μεγάλα αντικείμενα στον κάδο, όπως στρώματα, τουαλέτες, τραπέζια και ότι άλλο θέλουν να πετάξουν καθώς εκτός από άσχημο υπάρχει και κίνδυνος πυρκαγιάς.

Επίσης βλέποντας τον κάδο άδειο δεν αφήνουμε τα σκουπίδια απέξω. Τα κρατάμε στην αυλή μας μέχρι να αδειάσει ή τα πάμε σε έναν πιο μακρινό κάδο αν έχουμε την δυνατότητα. Τέλος καλό θα ήταν όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι μας να μην πετάμε τα μπάζα και τα οικοδομικά υλικά στην παραλία. Βεβαίως όλα αυτά δεν τα φαντάζομαι.

Όπως θα δείτε και εσείς στις φωτογραφίες είναι πραγματικότητα και πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους προσπαθούν να ομορφύνουν τον τόπο μας και ελπίζω να γίνουν παράδειγμα και για τους υπόλοιπους.

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλημερα θα ηθελα να πω πως σιγουρα οσες ευθυνες εχει ο Δημος αλλες τοσες εχει και ο πολίτης σιγουρα ο Δημος υα πρέπει να μαζευει τους καδους και τις παραλίες αλλα και ο καθε πολιτης ειτε ειναι μονιμος κάτοικος η καποιος ξενος που εχει αγορασει ενα εξοχικο εχει καποιες ευθύνες. Τα δημοτικα τελη ειτε ειναι στο Λουτράκι η Περαχωρα η βουλιαγμένη ειναι τα ιδια με εξαιρεση τον Αγ. Θεοδωρα. που εχουν λιγότερα. Με αυτο θελω ναπω πως δεν μπορεί ενας ιδιώτης με 2,3,5,10 στρεματα οικοπεδο να εχει την απαίτηση οταν καθαριζει την ιδιοκτησια του να μαζευη ο δημος τα χορταρια του βλεπε φωτο 2,3 νομιζω ειναι υποχρεωμένος να παρει ενα καδο( container) να τα πεταξει η να ερθει πιο νωρις οταν επιτρέπεται το καψιμο να τα κάψει αλλο μια σκουλα και δυο με χορταρια η μια λεκανι και αλλο δυο τρι αγροτικα μπαγκαζιερες κτλ οπω βλεπουμε πιο πάνω

  2. Πολλή σωστά τα λέει ο φίλος φίλη που κάνει την καταγγελία αυτή. Όλοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση αυτή που δυστυχώς δησφημιζει τον τόπο μας και την Ελλάδα θα προσθέσω και εγώ. Και το λέω γιατί εικόνες όπως του Λουτρακιου και πέριξ του Δήμου τα συναντάς σε όλη την ωραία μας Ελλάδα. Εκτός από ελάχιστα μέρη που δήμαρχοι έχουν κάνει προόδους στο θέμα σκουπιδιών αλλού υπάρχει η ίδια εικόνα.Ζω εξωτερικό και εύκολα θα μπορούσα να κάνω σύγκριση η να πω ιδέες για το θέμα αυτό. Τα έχω πει πολλές φορές έτσι και αλλιώς. Η λύση είναι από τον δημότη και επισκέπτη και μετά αλλά που αν θέλετε όμορφα και ωραία το σχολιάζουμε χωρίς τις γνωστές βλακειες που λέτε για μένα τύπου κοίτα την δουλεία σου

  3. Μαλιστα ο καλυτερος αντιδημαρχος και υπαρχουν
    Αυτα τα χαλια γιατι δεν του λενε τι ειναι αυτα
    Οι εθελοντες οι φιλοι του κριμα Ρεζιλι

  4. ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ Γ,ΛΕΚΚΑ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΝΟΙΑΖΓΙΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ;; ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ

  5. Εφόσον πληρώνουμε δημοτικά τέλη και δεν παίρνανε όχι για καθάρισμα αλλά ούτε να βάλουν λάμπες ούτε να καθαρίσουν έστω λίγο τα φρεατια θα βάλουμε και να πληρώνουμε από πάνω κάδους για τα σκουπίδια η για τα χορταρικά; Έλεος.

    • Ο σωστος πολιτης οταν εχει αντικειμενα να πεταξει περνει τηλ τον δημο και συνενοειται για την ημερα παραλαβης τους δεν τα πεταει στον καδο. Ο σωστος πολιτης οταν βλεπει γεματο καδο παει στον παρακατω καδο και ου το καθε ξης. Αλλα ειστε ολοι βρωμιαρηδες και αθλιοι πολιτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog