Καταγγελία για τα σκουπίδια στη Λίμνη Βουλιαγμένης από  αναγνώστη του loutrakiblog.gr, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Αναφέρει αναλυτικά, επισυνάπτοντας και τις ακόλουθες φωτογραφίες

Στις 21 Απριλίου με αφορμή τον διαγωνισμό της Helmepa για την παγκόσμια ημέρα γης δημοσιεύθηκαν μερικές φωτογραφίες της Λίμνης Ηραΐου.

Βεβαίως ήταν και οι δύο υπέροχες με μάλιστα μια από αυτές να κερδίζει τον διαγωνισμό. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί όμως πως πίσω απο αυτή την εικόνα κρύβονται δεκάδες φωτογραφίες που μειώνουν την μεγαλείο του τόπου μας.

Κατά την διάρκεια ενός περιπάτου αυτά που αντίκρισα ήταν τουλάχιστον ντροπιαστικά, προς την μοναδική ομορφιά αυτού του τόπου, αλλά και όλων των ομάδων και εθελοντών που κάνουν πολλές προσπάθειες να κρατήσουν τόσο τις παραλίες όσο και τον βυθό της λίμνης καθαρά.

Κατηγορούμε όλοι τον Δήμο, ο οποίος δεν διαφωνώ, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει μέτρα έτσι ώστε να μην γεμίζουν οι κάδοι ειδικά τώρα που ξεκινάνε οι ζεστές και οι άσχημες οσμές γίνονται πιο έντονες.

Επίσης πρέπει να αναλάβει να μαζέψει τα χόρτα που ο κόσμος κόβει. Έχοντας το πει αυτό όμως και οι κάτοικοι τις περιοχής καλό θα ήταν να ενημερώνουν τον Δήμο όταν κόβουν χόρτα ή πετάνε μεγάλα αντικείμενα στον κάδο, όπως στρώματα, τουαλέτες, τραπέζια και ότι άλλο θέλουν να πετάξουν καθώς εκτός από άσχημο υπάρχει και κίνδυνος πυρκαγιάς.

Επίσης βλέποντας τον κάδο άδειο δεν αφήνουμε τα σκουπίδια απέξω. Τα κρατάμε στην αυλή μας μέχρι να αδειάσει ή τα πάμε σε έναν πιο μακρινό κάδο αν έχουμε την δυνατότητα. Τέλος καλό θα ήταν όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι μας να μην πετάμε τα μπάζα και τα οικοδομικά υλικά στην παραλία. Βεβαίως όλα αυτά δεν τα φαντάζομαι.

Όπως θα δείτε και εσείς στις φωτογραφίες είναι πραγματικότητα και πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους προσπαθούν να ομορφύνουν τον τόπο μας και ελπίζω να γίνουν παράδειγμα και για τους υπόλοιπους.