Πέντε δημοτικές παρατάξεις (από τις έξι) της αντιπολίτευσης, διένημαν στα ΜΜΕ κοινό δελτίου τύπου αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση

Μετά τη χθεσινή (26 Μαΐου 2020) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους δημότες, κυρίως, για την απειλή που διατύπωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Παντελέου εναντίον του Επικεφαλής της Παράταξης, ‘’Με τους Πολίτες Μπροστά’’ κ. Κωνσταντίνου Λογοθέτη.

Επί τετράωρο διενεργήθηκε συζήτηση για θέματα, εκτός της ημερήσιας διάταξης και μόνο, γιατί η συνεδρίαση διεκόπη, λόγω της λειτουργίας για το Πάσχα.

Βασικό θέμα της συζήτησης η μήνυση κατά του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Σταυρόπουλου, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Κώστα Παντελέου, πρωτοφανής ενέργεια για τα πολιτικά δεδομένα του Δήμου μας. Επίσης έγινε αναφορά στα στοιχεία που έχουν ζητηθεί, γραπτώς, από τις υπηρεσίες του Δήμου για το έργο στην περιοχή ‘’Φλάμπουρο’’, από επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Κώστα Λογοθέτη και Κωστή Ζερβού, καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σταυρόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποκαλύφτηκαν πολλά και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο διοικεί η παράταξη του δημάρχου, ο οποίος εμφανίστηκε άβουλος και αμέτοχος, επιλέγοντας, για μία ακόμη φορά, τη γνωστή πολιτική τακτική της αοριστολογίας, γενικολογίας και απροκάλυπτης κάλυψης του άμεσου συνεργάτη του, χωρίς να αναφερθεί στην ουσία του θέματος.

Βέβαια ο χαρακτήρας του ανθρώπου, όποιος και αν είναι, φαίνεται όταν του δοθεί κάποια εξουσία. Γι΄αυτό και λειτουργεί ως ιδιοκτήτης του Δήμου. Γεγονός που επιβεβαιώνεται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη και την πρωτοφανή αναίτια και αήθη φραστική επίθεση, που εξαπέλυσε ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης, εναντίον της επικεφαλής της Παράταξης ‘’Δύναμη Δημιουργίας’’, κας Μαρίας Πρωτοπαππά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 1η Απριλίου 2020, κατά την κατάθεση των υποστηρικτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, χαρακτηρίζοντας ‘’σιχαμερό’’ το χαμόγελό της.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας κ. Κωνσταντίνος Παντελέου, μη αντέχοντας τον έλεγχο και την κριτική της αντιπολίτευσης, χαρακτηριστικό γνώρισμα της Δημοτικής Αρχής, αντί να απαντήσει σε συγκεκριμένα ζητήματα-ερωτήματα που έθεσε ο κ. Λογοθέτης, επέλεξε άλλη οδό να απαντήσει, διαπράττοντας σοβαρό πολιτικό ολίσθημα και ταυτόχρονα ποινικά κολάσιμο. Απείλησε τον κ. Λογοθέτη με τη φράση:

“Στην Περαχώρα δεν αφήνετε να γκρεμίσουμε το σπίτι σας. Την άλλη εβδομάδα θα έρθω με τις μπουλντόζες. Φέρτε την αστυνομία να δείτε ποια είναι η δημοτική αρχή και δεν σταματάει πουθενά’’.

Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί επιτομή αλαζονικής διαχείρισης της εξουσίας και την καταδικάζουμε κατηγορηματικά. Δεν είναι ανάγκη να επισημάνουμε ότι ο αντιδήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα αλλά ούτε και το ανάστημα να απειλήσει κανέναν. Αυτή του η ενέργεια αποτελεί θεσμική εκτροπή και η παραίτησή του αποτελεί μονόδρομο.

Προφανώς οι διοικούντες το Δήμο μας αγνοούν παντελώς ότι κάποτε στο παρελθόν κάποιος είπε ότι: «το πρώτο καθήκον των σωστών πολιτικών, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, πρέπει να είναι ο σεβασμός των θεσμών που περιορίζουν την εξουσία τους».

Οι Επικεφαλής των Παρατάξεων

Μαρία Πρωτοπαππά
Κωνσταντίνος Λογοθέτης
Ιωάννης Καραπανάγος
Κωστής Ζερβός
Δημήτρης Βασιλείου