Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Mε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ανάσταση του Κυρίου (video-φωτο)

- Advertisement -

Το φετινό Πάσχα ήταν πολύ διαφορετικό για τους πιστούς, αφού δεν μπόρεσαν να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Είχαν όμως τη δυνατότητα, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων, το βράδυ της Τρίτης, στην Ιερά αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα, να γιορτάσουν την Ανάσταση.

 

Το βράδυ της Τρίτης (26/05), με εγκύκλιο που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Θεοχάρη Βαρνάβα, και απεστάλη σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, τελέστηκε η Ανάσταση, με τους πιστούς να λαμβάνουν το Άγιος Φως.

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγιάς της Γιάτρισσας στο Λουτράκι η  Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου.

Ο πατέρας Νικόλαος Βασιλόπουλος έψαλλε χθες Τρίτη 26 Μαΐου 2020 τα μεσάνυχτα το “χριστός Ανέστη” στον αυλόγυρο του Ιερού Ναού…

 

Το Loutrakiblog.gr βρέθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι, όπου τελέστηκε η ακολουθία για την Ανάσταση.

 

Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο !!

 

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog