Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αποδοκιμασία για τη φιέστα της Άγκυρας στην Αγία Σοφία

- Advertisement -

Την αποδοκιμασία της κυβέρνησης στις φιέστες που ετοιμάζει η Τουρκία έξω από την Αγία Σοφία με αφορμή την συμπλήρωση 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάϊ» ο κ.Πέτσας ανέφερε: “Η φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Αγία Σοφία ενοχλεί και είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών“.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: “Ετοιμάζουμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα για την επέτειο της Άλωσης. Αρχικά θα εγκαινιάσουμε το νοσοκομείο “Feriha Öz” στην περιοχή Σαντζάκτεπε. Τις βραδινές ώρες θα γίνουν οι αγώνες για το Κύπελλο της Άλωσης. Θα διαβάσουμε στην Αγία Σοφία το “εδάφιο της Άλωσης” και άλλες προσευχές. Με το πρόγραμμα αυτό θα βιώσουμε τη χαρά της Άλωσης μαζί με το έθνος μας. Μνημονεύουμε με σεβασμό τον σουλτάνο τον Μωάμεθ τον Πορθητή, καθώς και όλους τους μάρτυρες και ήρωες μας, που μας χάρισαν ως πατρίδα τα χώματα αυτά”.

Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (TRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από την Αγία Σοφία και το βράδυ αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453. Στην περιοχή δεν θα υπάρχει κοινό λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ.Πέτσας υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ιστορικό ναό, ενώ προσέθεσε ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά σε σχέση με την Τουρκία και λόγω της αντιμετώπισης της κατάστασης στον Έβρο τον Φεβρουάριο, αλλά και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. “Παρακολουθούμε, οποιαδήπτε πρόκληση αλλά εμείς πάντα θα προάγουμε τις σχέσεις καλης γειτονίας με βάσει το διεθνές δίκαιο” τόνισε ο κ.Πέτσας.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog