Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Έρχονται «επικίνδυνες» καταιγίδες στην Πελοπόννησο

- Advertisement -

Νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους που κυρίως στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22, στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 23 και στην Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ από το πρωί όμως θα στραφούν σε νότιους και προς το βράδυ σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως έως το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για Ανατολική Πελοπόννησο

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια

Την Παρασκευή αναμένονται στα ηπειρωτικά, λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρής διάρκειας βροχές τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και του βορειοανατολικού Αιγαίου και το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Βροχές στα ηπειρωτικά και την Κρήτη το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog