Ο Δήμος Κορινθίων κατόρθωσε με στοχευμένη και επισταμένη εργασία να ολοκληρώσει την πλατφόρμα που θα «λύσει» τα χέρια των δημοτών και θα καταστήσει την δια ζώσης παρουσία τους στο δήμο και τις υπηρεσίες προαιρετική.

Τα πιστοποιητικά που θα μπορούν να εκδίδονται πλέον και ηλεκτρονικά είναι:

Πιστοποιητικό Γέννησης
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης
Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου
Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης θανάτου
Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Συμφώνου Συμβίωσης

Η πλατφόρμα είναι, από σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, στην διάθεση των δημοτών. Η διαδικασία απλή, εύκολη και γρήγορη:

  • Είσοδος στην ιστοσελίδα του δήμου korinthos.gr
  • Κλικ στο banner «e-Υπηρεσίες Δήμου Κορινθίων»
  • Επιλογή πιστοποιητικού και Ηλεκτρονική Υποβολή αίτησης

Η υπηρεσία που έχει την ευθύνη της έκδοσης του πιστοποιητικού που αιτείται ο πολίτης παραλαμβάνει την αίτηση, εκδίδει το πιστοποιητικό και το αποστέλλει στο email του δημότη.

“Δουλεύουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Την κάνουμε πράξη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αξιοποιώντας την τεχνολογία. Προσφέρουμε καλύτερες και γρηγορότερες υπηρεσίες. Τα 6 πιστοποιητικά είναι ένα μόνο από τα πολλά βήματα που θα κάνουμε! Ο Δήμος Κορινθίων θα είναι σύντομα δήμος – πρότυπο στην ψηφιακή εξυπηρέτηση”

δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος αποδίδοντας εύσημα σε όσους εργάστηκαν άοκνα τις τελευταίες εβδομάδες για την υλοποίηση της πλατφόρμας, τον Γενικό Γραμματέα κ.Νεκτάριο Σπηλιόπουλο και το Τμήμα Τεχνολογιών, Πληροφορίας και Επικοινωνίας του Δήμου και την προϊσταμένη του κ.Εύη Παντελέων.