Μερικές άγνωστες πληροφορίες για το πράσινο.
Το πράσινο θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα χρώματα παγκοσμίως, ενώ έρευνες (που δε γνωρίζουμε βέβαια την αξιοπιστία τους) έχουν δείξει πως θεωρείται το δεύτερο πιο αγαπημένο χρώματα μετά το μπλε. Το πράσινο βρίσκεται στα μέρη με την έντονη βλάστηση και ίσως για αυτό το λόγο έχει συνδεθεί με την φύση όσο κανένα άλλο χρώμα.

Πόσα πράγματα όμως γνωρίζουμε για το πράσινο;

Ήρθε ο καιρός να μάθουμε όμως λίγα περισσότερα πράγματα για το πολυαγαπημένο χρώμα!

Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να αναγνωρίσει τις περισσότερες αποχρώσεις του πράσινου και είναι αρκετά ευαίσθητο. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται σε φακούς από κάμερες τη νύχτα, καθώς και σε φακούς από κυάλια.

Στην Αρχαία Αίγυπτο το πράσινο συμβόλιζε τη γονιμότητα και για αυτό το λόγο οι ναοί είχαν το συγκεκριμένο χρώμα.

Οι αυτοκτονίες μειώθηκαν κατά 34% όταν η γέφυρα Blackfriar στο Λονδίνο βάφτηκε πράσινη.

Σύμφωνα με έρευνες το πράσινο πυροδοτεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Δεν είμαστε σίγουροι για την ορθότητα των ερευνών, αλλά αξίζει την προσπάθεια αν βρεθείτε σε μέρος που επικρατεί το πράσινο, όπως είναι για παράδειγμα ένας κήπος.

Το πράσινο είναι το επίσημο χρώμα της Ιρλανδίας.

Σε μερικές γλώσσες, όπως είναι κάποιες αρχαίες διάλεκτοι της Κινεζικής και της Ιαπωνικής γλώσσας ή τα Βιετναμέζικα. η ίδια λέξη σημαίνει μπλε και πράσινο και το νόημα γίνεται αντιληπτό βάσει των συμφραζόμενων.

Γενικότερα το πράσινο συνδέεται με την ηρεμία και την ασφάλεια. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται στις διαφημίσεις ιατρικών προϊόντων. Για τον ίδιο λόγο το πράσινο είναι το χρώμα που δίνει το έναυσμα σε κάποιον να προχωρήσει στο δρόμο, στα πλοία και τα τρένα.