Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πράσινο: 7 περίεργα πράγματα για το χρώμα της φύσης

- Advertisement -

Μερικές άγνωστες πληροφορίες για το πράσινο.
Το πράσινο θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα χρώματα παγκοσμίως, ενώ έρευνες (που δε γνωρίζουμε βέβαια την αξιοπιστία τους) έχουν δείξει πως θεωρείται το δεύτερο πιο αγαπημένο χρώματα μετά το μπλε. Το πράσινο βρίσκεται στα μέρη με την έντονη βλάστηση και ίσως για αυτό το λόγο έχει συνδεθεί με την φύση όσο κανένα άλλο χρώμα.

Πόσα πράγματα όμως γνωρίζουμε για το πράσινο;

Ήρθε ο καιρός να μάθουμε όμως λίγα περισσότερα πράγματα για το πολυαγαπημένο χρώμα!

Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να αναγνωρίσει τις περισσότερες αποχρώσεις του πράσινου και είναι αρκετά ευαίσθητο. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται σε φακούς από κάμερες τη νύχτα, καθώς και σε φακούς από κυάλια.

Στην Αρχαία Αίγυπτο το πράσινο συμβόλιζε τη γονιμότητα και για αυτό το λόγο οι ναοί είχαν το συγκεκριμένο χρώμα.

Οι αυτοκτονίες μειώθηκαν κατά 34% όταν η γέφυρα Blackfriar στο Λονδίνο βάφτηκε πράσινη.

Σύμφωνα με έρευνες το πράσινο πυροδοτεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Δεν είμαστε σίγουροι για την ορθότητα των ερευνών, αλλά αξίζει την προσπάθεια αν βρεθείτε σε μέρος που επικρατεί το πράσινο, όπως είναι για παράδειγμα ένας κήπος.

Το πράσινο είναι το επίσημο χρώμα της Ιρλανδίας.

Σε μερικές γλώσσες, όπως είναι κάποιες αρχαίες διάλεκτοι της Κινεζικής και της Ιαπωνικής γλώσσας ή τα Βιετναμέζικα. η ίδια λέξη σημαίνει μπλε και πράσινο και το νόημα γίνεται αντιληπτό βάσει των συμφραζόμενων.

Γενικότερα το πράσινο συνδέεται με την ηρεμία και την ασφάλεια. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται στις διαφημίσεις ιατρικών προϊόντων. Για τον ίδιο λόγο το πράσινο είναι το χρώμα που δίνει το έναυσμα σε κάποιον να προχωρήσει στο δρόμο, στα πλοία και τα τρένα.

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Περίπτωση να σχολιάσω για το πράσινο δεν πιστεύω να περιμένετε από εμένα 😜😜😜λόγο ΠΑΣΟΚ το άντεχα λιγάκι κατά τα άλλα εγώ είμαι κόκκινος μέχρι το κόκκαλο!

  2. Ούτε περιμένουμε αλλά ούτε και θέλουμε. Το πράσινο είναι οξυγόνο. Από αυτό αναπνέουμε, άρα ζουμε. Είναι το χρώμα που ξεκουράζει. Δεν το συνδέουμε με τον αθλητισμό. Εσύ τι είσαι δεν μας νοιάζει αφού δεν ζεις εδώ και δεν πληρώνεις φόρους ή δημοτικά τέλη.

  3. Πράσινα άλογα τα ξέρετε ??Ρε κόλλημα ο άλλος με τα τέλη !!Ρε πληρώνω δημοτικά τέλη ετσι για να σου λύσω την απορία και φόρο πληρώνω !!ολα τα χρώματα έχουν την χάρη τους!!και το πράσινο το κόκκινο το μπλε και το ασπρο και το μαύρο !απο εκεί και πέρα είναι γούστα του καθενός !το άρθρο ήταν για το πράσινο και κάναμε σχόλιο, που ζορίζεστε πάλι δεν κατάλαβα !!Δεν παμε καλά 😎

  4. Το ξαναγράφω γιατί μάλλον δεν το έστειλα λόγο τεχνικού προβλήματος που έχω μερικές φορές με όλα αυτά τα γκατζετακια. Ρε πονηρέ το άρθρο ήταν για πράσινο χρώμα και έκανα σχόλιο. Όλα τα χρώματα είναι ωραία και αλλος τα αγαπάει λιγότερο ή περισσότερο. Αν ήταν το άρθρο για άλλο χρώμα θα σχολίαζα για αυτό το χρώμα. Έτσι για την ιστορία για τον αντιολυμπιακο που λέει ότι δεν πληρώνω φόρους και δημοτικά τέλη δεν επιτρέπετε να σχολιάζω 😀😀😀😀😀τον πληροφορώ ότι και φόρους και τέλη πληρωνω στο Λουτράκι και στην Ελλάδα 😮😮😮😮😮😮κλείσε το στόμα μην μπει καμία μύγα μαγκακο της πλάκας

  5. Εδώ μάλιστα με τον καφέ. Την επόμενη φορά που θα έρθω στο Λουτράκι θα πάω στο DaAlma και έλα να σου πω τον φρεντο σαν την Βασιλειάδου. Να σε γνωρίσω και από κοντά και να σου πω τον καφέ 🥤🥤🥤Αφήστε τώρα τα πράσινα τα κίτρινα και τα μαύρα γιατί αρχίζουν τα play off και θα πάρει φωτιά το κόκκινο χρώμα που το τρέμετε όλοι σας 😅😅Ο Βαγκελας δεν περνει χαμπάρι ούτε τον κορονοιο μαύρα σας μακαρόνια αντιολυμπιακοι και λοιπά ⚽⚽⚽

  6. Αντε και ταμτακος να δούμε τι άλλο θα μου πείτε. Και εσύ ρε αδερφέ για ένα Ν το κάνεις θέμα. Μπερδέψαμε το καφέ με τον καφέ. Ένα μυαλό έχω και θα το ψάχνω με εσάς εδώ μέσα. Εγώ είπαμε για κόκκινο χρώμα ενδιαφέρομαι. Τα άλλα είναι για τους λάτρεις των χρωμάτων εκτός αν έχει κανείς αχρωματοψία και τα βλέπει όλα καφέ και άσπρα 😂😂😂😂Πάντως αν θες σου λέω και τον καφέ για να μην τρέχεις μάγισσες και χαρτοριχτες και τσιγγανες 😂😂Αντε γειά μας

  7. Ενώ εσύ που περνεις στροφές μας τα λες καλύτερα. Για κανε μας εσύ καμιά ανάλυση χρώματος πυρινικε επιστήμονα. Της ομάδας σου το χρώμα να μας αναλύσεις που δεν ξέρουμε ποια είναι γιατί ντρεπεσε η φοβάσαι να μας πεις όπως και ονόματα. Θέλω ανάλυση κίτρινου μαύρου πρασίνου,🙄 εσένα πάντως δεν σε κόβω και πολλή τον ομάδων απλώς τα βλέπεις όλα στραβά που γράφω για ότι γράψω για χρώματα για κομματα για ομάδες. Ξέρεις εγώ εσένα και κάτι σαν του λόγου σου με τη χρώμα μελάνι τους γράφω

  8. Ρε συ ρολογά, που την επέτυχες αυτή τη τσακμακόπετρα ρε; Στα δρακουλίνια την επέτυχες; Σπίθες πετάει, ακόμη κι όταν ροχαλίζει σαν ιπποπόταμος και ακούγεται σε όλο το Νιούπορτ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog