Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αφιέρωμα στο Λουτράκι με τα μάτια των επισκεπτών του

- Advertisement -

Στην αρχαιότητα η περιοχή ήταν γνωστή σαν Περαία γη και στη θέση του Λουτρακίου ήταν η αρχαία κώμη Θέρμες ή Θέρμαι, γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της. Θεωρούνταν αγαπημένη πόλη των θεών και προστάτιδά της ήταν η Θερμία Αρτέμιδα.

Η σημερινή ονομασία του Λουτρακίου οφείλεται στις ιαματικές πηγές του – λουτρά.

Το Λουτράκι αποτελεί δήμο του Νομού Κορινθίας, μαζί με την Περαχώρα -της οποίας αρχικά απετέλεσε επίνειο- τους Αγίους Θεοδώρους, τα Ίσθμια, την Ποσειδωνία, τον Σχίνο, τα Πίσια και τους παραθεριστικούς οικισμούς γύρω και κοντά στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

 

Ένα βίντεο για το Λουτράκι Κορινθίας, το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του νομού Κορινθίας, που απέχει ελάχιστα από τον Ισθμό της Κορίνθου και φημίζεται για τα υπερσύγχρονα ιαματικά λουτρά του. Επισκεφτείτε την κοσμοπολίτικη παραλία του Λουτρακίου και την ιστορική μονή του Οσίου Παταπίου, που βρίσκεται στην περιοχή των Γερανείων Όρων.

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είχα λίγο καιρό να μπω και βλέπω του λαγάνα δε μαλλιάζει η γλώσσα με τίποτα. Ρε που τον βρήκαμε αυτόν τον μεσήλικα…

  2. Ειπαμε είμαι ο top fun του μπλοκ !!θελεις δεν θέλεις θα με τρως στην μάπα !!και πολλά σχόλια μου δεν έρχονται λόγο αποστάσεως μαλλον !Αργουν επίσης να τα περάσουν και στο μπλοκ και ετσι δεν γίνετε παιχνίδι !δοξα το θεό το Λουτρακι έχει πολλούς νούμερα μεσήλικες γεροντότερους από εμένα και τους βλεπουμε και στα δημοτικά συμβούλια !Με αυτούς που έχετε μπλέξει να κοιτάξεις να ξεμπλέξεις και όχι εμένα !Εγω δεν ψήφισα αρα δεν έχω καμία ευθύνη !!

  3. Αν θες να δεις μεσήλικες και γεροντακια που μαλιαζει η γλώσσα τους να πας στο δημαρχείο.! Τώρα λόγο κορονοιο γίνετε on line αλλά δεν έχει διαφορά. Θέλετε δεν θέλετε εδώ κάνω πιάτσα εγώ. Οσο θα μου λέτε τρελά θα παίρνετε και την ανάλογη απάντηση. Είναι και πολλά μου σχόλια που δεν στέλνω καλά και δεν έρχονται. Τεχνικό πρόβλημα αλλά το διορθώνω σιγά σιγά. Θέλω να πω ότι εσυ που ανχωνεσε που σχολιάζω δεν βλέπεις ούτε τα μισά που στέλνω. Λαγανά θα σας τα κάνω τα “νεύρα” 😜😜😜😜αντε γειά αντιολυμπιακε μου να τα λέμε και αυτά ⚽🤣🏆🏆🏆

  4. Για τον ανώνυμο¨Δεν ξέρω σε ποιον μεσήλικα αναφερεσαι αλλά νασαι σίγουρος οτι σε λιγο θασαι κιεσύ. Απ οτι γνωρίζω κανείς δεν γλύτωσε απο τον χρόνο.

    • Όταν το μυαλό του μεσήλικα συμβαδίζει με την μέση ηλικία του, τότε όλα είναι εντάξει. Όταν όχι, όπως του άλλου εδώ που συμπεριφέρεται σαν Χατζατζάρης, τότε αυτό είναι το πρόβλημα που τονίζεται εδώ. Προσπάθησε ρε συ Μπάμπη να κατανοείς τι διαβάζεις.

  5. Καλησπεριζω τον jole 7🤙ήταν που ήταν βαρεμένοι αδερφέ ήρθε και η καραντίνα και έδεσε το γλυκό!! Και τώρα που θα μπορούν να βγουν έξω θα τους χτυπήσει ο ήλιος. Δεν γλυτώνουμε με τίποτα από δαύτους. Εγώ πλέον δεν τα πολλή παρεξηγώ γιατί δεν βγάζει άκρη κάνεις πως σκέφτονται μερικοί και τι κόλλημα έχουν. Όπως λέω πολλές φορές έχουν όλα τα προβλήματα λύσει και ασχολούνται τι θα γράψω εγώ 😂😂😂Ας πρόσεχαν. Εγώ αντίθετα έχω όλα μου τα προβλήματα δόξα το θεό λύσει και περνάω την ώρα μου εδώ με κάτι γραφικούς μην γράψω τίποτα άλλο συμπολίτες μας. Γεια σου αδερφέ Jole 7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog