Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ειδική εφαρμογή για τις μειώσεις ενοικίων – Πόσα θα επιστρέψει το κράτος

- Advertisement -

Σε τροπολογία που κατατέθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή περιλαμβάνονται οι εκπτώσεις φόρου που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν υποστεί μείωση των ενοικίων που εισπράττουν κατά 40% με κυβερνητική εντολή.

Τελικά από τις αρχικές υψηλές προσδοκίες ότι θα τους επέστρεφε το κράτος το 50% της απώλειας των εσόδων τους, η τροπολογία καθορίζει ότι το ποσοστό αυτό θα είναι 30%.

Η έκπτωση αυτή θα φανεί με τη μορφή συμψηφισμού φόρων που θα προκύψουν για τους ιδιοκτήτες από 31 Ιουλίου και μετά κατά την εκκαθάριση του εφετινού φόρου εισοδήματος ή του ΕΝΦΙΑ.

Για το υπόλοιπο 70% της απώλειας που έχουν υποστεί δεν θα έχουν καμία ελάφρυνση. Σημειώνεται ότι στα φετινά έντυπα της Εφορίας δεν θα δηλώσουν κάποιο ποσό από τις μειώσεις που έχουν υποστεί καθώς αυτό θα πρέπει να το πράξουν του χρόνου.

Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει ειδική εφαρμογή όπου θα κληθούν να εμφανίσουν τις μειώσεις που δέχθηκαν τους μήνες εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου για να προχωρήσει στη συνέχεια η Εφορία σε συμψηφισμό της επιστροφής με μελλοντικές οφειλές.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog