Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Βαρώνος των ναρκωτικών ο νεκρός στη Βούλα

- Advertisement -

Ταυτοποιήθηκαν από τις βελγικές αρχές τα στοιχεία του άντρα που δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

Πρόκειται για έναν 47χρονο Βέλγο υπήκοο o οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταδικαστεί από τις Βελγικές αρχές σε κάθειρξη 16 ετών για υπόθεση ναρκωτικών και ξέπλημα χρήματος. Ωστόσο ο ίδιος είχε προσφύγει κατά της καταδικαστικής απόφασης, ζητώντας μείωση της ποινής του.

Τα στοιχεία τα οποία επιβεβαίωσαν οι βελγικές αρχές είναι τα ίδια που είχε σε μια από τις δύο ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω του.

Πλέον οι αστυνομικοί ξέρουν, και επισήμως, με ποιον έχουν να κάνουν και αρχικά θα αναζητήσουν το κίνητρο των δραστών και κυρίως των ηθικών αυτουργών στο χώρο των ναρκωτικών.
Πιθανή σύνδεση με την διπλή εκτέλεση στη Βάρη

Η μια από τις δυο ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω στον άνδρα ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βούλα, αποδείχθηκε πολύτιμη για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα όσους υπηρετούν στη Δίωξη Ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν φτάσει εδώ και καιρό, το ίδιο όνομα φέρεται να είχε εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών του εξωτερικού. «Μέχρι τώρα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ο οποίος εκτελέστηκε άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι γνωρίζουμε τον «χώρο» απ΄ όπου ενδεχομένως να προέρχονται οι εκτελεστές του» έλεγε αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής πριν την τελική ταυτοποίηση του θύματος.

Ωστόσο, η υπόθεση δολοφονίας στη Βούλα και η αναφορά του ονόματος σε πληροφοριακά δελτία του εξωτερικού για υποθέσεις ναρκωτικών, έβαλε κάποιους αστυνομικούς σε «δεύτερες σκέψεις». Μήπως δηλαδή η εκτέλεση του συγκεκριμένου ανθρώπου είχε σχέση με την δολοφονία των δυο Μαυροβούνιων στις αρχές Ιανουαρίου σε ταβέρνα της Βάρης μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους.

Μήπως ήταν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα εκκαθαρίσεων μεταξύ μελών του καρτέλ ναρκωτικών. Οι δυο Μαυροβούνιοι θεωρούνται από ελληνικές και ξένες αρχες πολύ σοβαρά πρόσωπα στην ευρωπαϊκή διακίνηση ναρκωτικών με συγκεκριμένους ρόλους και υψηλή θέση. Όλα αυτά όμως είναι θεωρίες και σκέψεις που μένει να αποδειχτούν και πολλά θα ξεκαθαρίσουν όταν γίνουν γνωστά τα πραγματικά στοιχεία του θύματος. Γι αυτό το λόγο, τα δακτυλικά αποτυπώματα του άνδρα ο οποίος γεννήθηκε ή το 1973 ή το 1976 θα εξεταστούν πρώτα στα ελληνικά εγκληματολογικά εργαστήρια και στη συνέχεια θα σταλούν στις Βελγικές Αρχές ώστε να μάθουν οι έλληνες αξιωματικοί την ταυτότητα του. «Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον μια από τις δυο ταυτότητες είναι η πραγματική του καθώς με αυτό το όνομα τον αποκαλούσε και η σύζυγος του» έλεγε στη zougla.gr ο ίδιος αστυνομικός.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το ζευγάρι φέρεται να είχε έρθει στη χώρα μας πριν από δυο χρόνια και τους τελευταίους μήνες ζούσε στη Βούλα. Η σύζυγος μιλώντας στους αστυνομικούς φέρεται να είπε ότι «ο άντρας της ήξερε ότι έχει κάτι εκκρεμότητες αλλά όχι κάτι σοβαρό. Δεν ξέρω την ακριβή του δραστηριότητα στην Ελλάδα». Πάνω στο θύμα οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερα ενεργοποιημένα κινητά τηλέφωνα και περίπου χίλια ευρώ. Οι συσκευές θα εξεταστούν με πολύ προσοχή καθώς οι επαφές και οι επικοινωνίες του θύματος ενδεχομένως να βοηθήσουν την έρευνα των αστυνομικών.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επίσης στα χέρια τους την κατάθεση ενός μάρτυρα – κλειδί και δύο τους κάλυκες των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

zougla.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog