Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: 95 σεισμικές δονήσεις σε ένα μήνα ! (εικόνες)

- Advertisement -

H φίλη – αναγνώστριά μας η Μάρθα έκανε τη δική της έρευνα για την έντονη σεισμικότητα της περιοχής μας, αντλώντας πληροφορίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Απίστευτο ! 95 δονήσεις σε ένα μήνα !!

Η Μάρθα γράφει, επισυνάπτοντας σχετικές φωτογραφίες:

Έκανα μια έρευνα όσον αφορά τις σεισμικές δονήσεις από ενδιαφέρον καθώς ασχολούμαι από χόμπι με το αντικείμενο. Τα δεδομένα τα βρήκα από την σελίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών – Εργαστήριο Σεισμολογίας.

Στη πρώτη εικόνα βλέπετε τις δονήσεις που έχουν γίνει στη περιοχή μας από 1/1/2019-31/12/2019.

 

Στη δεύτερη εικόνα βλέπετε την περίοδο από τις 1/5/2020-1/6/2020. Δηλαδή για έναν μόνο μήνα μόνο, έχουν καταγραφεί περίπου 95 δονήσεις.

 

- Advertisement -

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το Απιστευτο !!!! μου αρεσει.Αν ψαξει καποιος την σεισμικοτητα που εμφανιζει η Ελλαδα σε αντιστοιχα χρονικα διαστηματα ειτε φετος ειτε προηγουμενες χρονιες ,θα βρει εντονη σεισμικη δραστηριοτητα σε παρα πολλες περιοχες!!!!Η καταγραφη της σεισμικης δραστηριοτητας δεν αποτελει προγνωση για κατι….Καπως πρεπει να δικαιολογηθουν οι επιχορηγησεις ….Και ετσι το Απιστευτο! γινεται απλη πραγματικοτητα μιας σεισμογενης χωρας.

  2. Τι θελεις να κάνει βρε φίλε να στήσει σκηνές και να μένουμε σ αυτες;Παγκοσμίως δεν υπάρχει πρόγνωση και αντιμετώπιση των σεισμών

  3. ΑΓΑΠΗΤΉ ΦΊΛΗ ΜΆΡΘΑ ΌΤΑΝ ΘΑ ΚΆΝΕΙ 5 Η 6 ΤΌΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΉΣΟΥΝ ΌΛΟΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΊ ΒΟΛΕΜΈΝΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ… ΤΌΤΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΎΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. 😁

  4. Όταν κάποιοι ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΕΣ έγραψαν σχόλια σε άλλη ανάρτηση για τον σεισμό κάποιοι από λουτράκι έγραψαν ότι είναι υπερβολικά τα σχόλια όταν θα τους έρθει ο δυνατός να δούμε τι θα γράψουν.

  5. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΝΤΑΙ ΚΥΡΊΑ ΜΆΡΘΑ ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΑΠΌ 1 ΕΩΣ 2 ΣΕΙΣΜΌ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΑΠΟΡΏ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΆΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

  6. ΤΟΝ ΔΉΜΟ ΤΟΝ ΝΟΙΆΖΕΙ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΙΓΆ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΊΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΆΚΙ…. ΕΔΏ ΔΕΝ ΤΟΝ ΈΝΟΙΑΞΕ Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΝΟΙΆΖΕΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ

  7. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά μπορεί και τίποτα, διότι έγινε και στην Κεφαλλονιά ένας μεγάλος σεισμός το 1953.

  8. Τι μέτρα να πάρει βρε φίλε? Τι είναι ο σεισμός βροχή, η χιόνι να προετοιμαστης σαν Δήμος. Ο σεισμός όταν του έρθει θα κουνήσει. Τι μπορεί να κάνει ο δήμος? Να πει στον κόσμο μην έρχεστε στο Λουτράκι γιατί κουναει. Μην ανοίγουμε το στόμα και λέμε ότι να ναι. Πες μας εσύ επειδή το ανάφερες κάτι που μπορεί να κάνει ο δήμος για προστασία και θα σου πω έχεις δίκιο. Αν υπάρχει λέω εγώ τώρα ένα ειδικό μηχάνημα που θα μπορεί να προβλέψει το σεισμό όπως τα μηχανήματα για το καιρό και δεν το έχει σαν Δήμος να πω εντάξει να ξέρεις πότε θα κάνει να βγεις έξω που λέει ο λόγος. Έχετε γίνει γραφικοί πολλοί που τα ρίχνετε όλα στο Δήμο ακόμη και σε θέματα όπως ο σεισμός. Περιοχή σεισμογενεις είμαστε. Καλησπέρα φίλε

  9. Ναι Μάκη. Θα κάνει ο δήμος. Θα σταματήσει την εγκέλαδο! Όχι να πετάμε μια ηλίθια κουβέντα και όποιον βρει. Τί θες να κάνει? Να αποδυναμώσει τον επερχόμενο σεισμό? Να ζητήσει από τον Θεό να τον σταματήσει? Να κάνει διάβημα στον ΟΗΕ για άμεση ιαπωνική βοήθεια? να εκκενώσει την Κορινθία? Τί ρε “μυαλωμένε” Μάκη????

  10. Φίλοι διαχειριστες του μπλοκ τελευταία το χετε παγιωσει να περνατε τα σχόλια μας κάθε δεύτερη μέρα εκτος ολιγων ευχαριστων εξαιρέσεων που “σπρινταρετε” και κάνετε αναρτησεις σχολιων 3 η 4 φορές μες στην ημερα. Εχω νοσταλγησει το παλιό και σβελτο LB. Ευχαριστώ.

  11. Αγαπητoi μου του LB έστειλα χτες 05/06 ένα σχολιακι που αφορουσε πανω στο θέμα της παρουσης αναρτησης καθόλα κόσμιο και καθοσπρεπει το οποίο όμως “λάμπει δια της απουσίας του”! Γιατί αγαπητοί φιλοι?

  12. “Ένα σχολιάκι που αφορούσε πάνω στο θέμα της…”. Και παραπονιέσαι που δεν δημοσίευσαν αυτά τα ελληνικά σου ρε συνταξιούχε; Δεν εξηγείται αλλιώς. Εσύ φιλόλογος πρέπει να ήσουν. Σώθηκαν τα παιδάκια να λέμε; Τίποτα, ο σεισμός στην Κεφαλλονιά το 53 σε ταρακούνησε νοηματικώς γερά εσένα.

  13. 20:08. Κυρια/κυριε λογοκρισια. Αυτα που γραφεις καταφερνεις μετα να τα διαβασεις? Και εαν ναι, βγαζεις καποια ακρη?

  14. Μάλλον στον εαυτό σου πρέπει να το θέσεις αυτό το ερώτημα που αφορούσε πάνω στο θέμα της παρούσης ανάρτησης ένεκα στους σεισμούς που εξ απ’ ανέκαθεν στοιχειώνει του Λουτρακίου και τείνει να συγκρίσει με ενός ετέρου μεγάλου σεισμού που εκθεμελίωσε επί της ομόρφης Κεφαλλονίας τα έγκατα. Καλά κρασά και καλούς απογόνους.

  15. 00:46. Αστα καλυτερα, κυριολεκτικα σαν απο ΘΑΥΜΑ του Αγιου Γερασιμου σωθηκαν τοτε οι προγονοι μου, οπως και πολυς αλλος κοσμος στον φοβερο και τρομερο σεισμο της Κεφαλλονιας του 53. Υπηρξε τοτε ενας ΣΩΤΗΡΙΟΣ προιδοποιητικος προσεισμος που απεσοβησε στο νησι την εκατομβη δεκαδων χιλιαδων νεκρων.

  16. ΚΥΡΙΟΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΤΙΠΟΡΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΊΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΜΙΣΤΕΡ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΚΟΡΔΈΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΡΕΦΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΣΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog