Αποτροπιασμό και κατάπληξη για την πλήρη απουσία ενσυναίσθησης ορισμένων ανθρώπων έχει προκαλέσει το George Floyd Challenge, το οποίο εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες στα social media, όταν αρκετοί χρήστες αποφάσισαν να αναπαραστήσουν τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικάνου και να ανεβάσουν τις σχετικές φωτογραφίες.

Χαμογελώντας και με εμφανή διάθεση να κάνουν πλάκα και αγνοώντας πλήρως τόσο τον άδικο θάνατο ενός ανθρώπου όσο και τις κινητοποιήσεις που αυτός προκάλεσε, οι χρήστες -νεαροί, λευκοί Αμερικάνοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους- αποφάσισαν να γελοιοποίησουν το τραγικό γεγονός.

Αυτοί ήταν και οι μόνοι που δεν αντιλήφθηκαν ή δεν θέλησαν να αντιληφθούν πόσο προσβλητική ήταν η συμπεριφορά τους. Οι υπόλοιποι χρήστες των social media το αντιλήφθηκαν και αντέδρασαν άμεσα τονίζοντας ότι αυτές οι φωτογραφίες «δείχνουν πλήρη αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή» και είναι «το πιο διαταραγμένο και αναίσθητο πράγμα που έχουμε δει ποτέ».

Όταν ο αριθμός των George Floyd Challenge πολλαπλασιάστηκε οι εταιρίες που διαχειρίζονται τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ανέλαβαν δράση. Το hashtag #GeorgeFloydChallenge σταμάτησε να επιστρέφει αποτελέσματα, ενώ εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στη New York Post ότι η πλατφόρμα κατεβάζει αμέσως όλες τις σχετικές αναρτήσεις.

«Αμέσως ξεκίνησε έρευνα και την περασμένη Κυριακή συνελήφθησαν δύο 19χρονοι και ένας 18χρονος άνδρας με την υποψία ότι οι αναρτήσεις και οι επικοινωνίες τους προκαλούσαν άγχος και δυσφορία. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η ανάρτηση έχει προκαλέσει αναστάτωση και διαβεβαιώνουμε ότι η υπόθεση ερευνάται και αντιμετωπίζεται ως έγκλημα μίσους».

Πηγή ethnos.gr