Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), το Κίνημα Αλλαγής επιλέγει τη σημερινή ημέρα για να ξεκινήσει τη σειρά ανοιχτών διαδικτυακών συζητήσεων στην πορεία προς την πολιτική και ιδεολογική του Συνδιάσκεψη.

Ξεκινούμε από αυτή την εκδήλωση πιστοί στην δέσμευση μας, ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης για την μετά την πανδημία εποχή θα βασίζεται στην Πράσινη Συμφωνία.

Προβάλλουμε την ανάγκη να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο με ρήτρες βιωσιμότητας για την απορρόφηση των χρημάτων που θα δοθούν από την ΕΕ και διαμορφώνουμε σε ανοιχτή γραμμή με τους φορείς της κοινωνίας και τους πολίτες τις θέσεις μας, το δικό μας σχέδιο για την προστασία του περιβάλλοντος, την ενέργεια, τις μεταφορές, την διαχείριση απορριμμάτων κλπ.

Στόχος του Κινήματος μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι να ανοίξει όλη την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, ώστε να φιλοξενηθούν απόψεις, ιδέες και προτάσεις που θα συμβάλουν σε ένα προοδευτικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας μετά την πανδημία.

Εκτός από βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, στις συζητήσεις θα συμμετέχουν ειδικοί, επιστήμονες, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, των κοινωνικών φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών. Οι συζητήσεις θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη μέχρι τα μέσα Ιουλίου και θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο, στην τελική πορεία για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη μας.

Μέσα από το διαδικτυακό αυτό «κάλεσμα» διαλόγου, το Κίνημα Αλλαγής απευθύνεται σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, και φιλοδοξεί να επικαιροποιήσει τις θέσεις του, να ενισχύσει το προγραμματικό του «οπλοστάσιο» και να δώσει ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο στη νέα Αλλαγή, το νέο προοδευτικό κοινωνικό συμβόλαιο που έχει ανάγκη η χώρα.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή εκδήλωση, θα έχει τίτλο «Για μια Πράσινη Συμφωνία στην Ελλάδα» και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του Κινήματος Αλλαγής στο Facebook (https://www.facebook.com/kinimallagis/) στις 18.00 μέχρι τις 19.30,

με το εξής Πρόγραμμα:

Φώφη Γεννηματά – Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής (εισαγωγική τοποθέτηση)
Νίκος Χαραλαμπίδης – Επικεφαλής Greenpeace στην Ελλάδα
Παναγιώτης Θεοφανόπουλος – τ. Διοικητής ΟΣΕ
Αντώνης Μαυρόπουλος – Πρόεδρος Παγκ. Ομοσπονδίας Διαχείρισης Απορριμμάτων, Σύμβουλος Γ. Γρ. ΟΗΕ
Νίκος Ανδρουλάκης – Ευρωβουλευτής, Κίνημα Αλλαγής
Γιώργος Αρβανιτίδης – Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής
Παρέμβαση: Γιώργος Αποστολόπουλος – Γραμματέας Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής
Ερωταπαντήσεις
Κλείσιμο: Χάρης Δούκας – Γραμματέας Τομέα Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής
Συντονιστής: Πάρις Κουκουλόπουλος – Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής