Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιώργος Γκιώνης: Προχωρά η διαδικασία για την ανάπλαση της παραλίας

- Advertisement -

Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Μ. Πρωτοπαππά απηύθυνε ερώτηση στο Γ. Γκιώνη, για το τι συμβαίνει με το παραλιακό μέτωπο και, ειδικότερα, με τις σπασμένες πλάκες, στην πλευρά του λιμανιού:

«Στην πλευρά του μόλου, οι πλάκες είναι σπασμένες. Δεν μπορεί να περπατήσει άνθρωπος. Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα. Είδαμε, τελευταία, παρεμβάσεις με στόκο, ανάμεσα σε κάποιες πλάκες. Θεωρώ ότι τέτοιες παρεμβάσεις δεν ταιριάζουν στο Δήμο. Να γίνει ένα συγκροτημένο έργο, αντικατάστασης των πλακών και όχι παρεμβάσεις που, αισθητικά, δεν ταιριάζουν στο Λουτράκι.
Όμως, το θέμα είναι ότι υπάρχει μια μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, η οποία έχει περάσει από την Επιτροπή Διαβούλευσης, όταν ήμουν Πρόεδρος και έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προεκλογικά, ακούσαμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε εγκρίνει μελέτη 5 εκατομμυρίων και ότι το έργο θα εκτελείτο από τη νέα Δημοτική Αρχή. Πού βρίσκεται σήμερα το έργο; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα; Σε άλλους Δήμους, όταν ξεκινούν ένα έργο, ενημερώνουν και για το πότε θα ολοκληρωθεί. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τη συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο και από τις ενέργειες που έγιναν, αλλά το έργο έχει παγώσει.»

Στην απάντησή του, ο Γ. Γκιώνης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Πέρσι, είχε εγκριθεί η πραγματοποίηση του έργου, σε δύο κομμάτια: ένα που αφορούσε τον πεζόδρομο και ένα τις προσόψεις των καταστημάτων. Έτσι μας είχε ζητήσει, τότε, η Περιφέρεια. Προχώρησε όλη η διαδικασία με τις αδειοδοτήσεις και, όταν ήρθε η νέα Περιφερειακή Αρχή, η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας μάς είπε ότι το έργο πρέπει να γίνει ένα και ενιαίο. Εκεί άλλαξαν κάποια πράγματα. Οι μελέτες είναι έτοιμες και, σύντομα, θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και από όπου αλλού πρέπει να περάσει, για να προχωρήσει και να εγκριθεί, ως ενιαίο έργο.

Έχετε απόλυτο δίκιο για τις πλάκες, αλλά κοιτάμε να μη δώσουμε τώρα λεφτά, αλλά να υλοποιηθεί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, η μελέτη.»

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενα σωρο λεφτα για μια αναπλαση που δεν θα θυμιζει Λουτρακι αλλα κατι αλλο μακαρι να μη γινει ποτε αυτη η αναπλαση η παραλια χρειαζεται καινουργιες πλακες ξυλινα παγκακια καθαριοτητα και στα παρτερια να μπουν αγγελικες οπως παλια μονο αυτα χρειαζεται ετσι ηταν παντα η παραλια κλασικια και μια χαρα τωρα αναπλασεις τυπου Μαιαμι δνε αρμοζουν στον τοπο ειναι σαν να πας ας πουμε στην Περαχωρα να κτισεις ενα Τατζ Μαχαλ ε δνε ταιριαζει ετσι και εδω αυτη η αναπλαση δεν ταιριαζει

    • 22:47 τόσες κοτσάνες μαζεμένες δεν έχω ξανακούσει. Κλείσου στη σπηλιά σου και άσε τους υπόλοιπους που θέλουν αλλαγή-πρόοδο-εξέλιξη του τόπου να ονειρευόμαστε επιτέλους κάτι ΝΕΟ για το Λουτράκι.

  2. Εδω απο τον Δημο κανουν οτι δε βλεπουν τα μονιμα ξυλινα και μεταλλικα στεγαστρα στα καταστηματα της παραλιας. Εδω και χρονια που ελεγε ο νομος να φυγουν, αλλα απο το κτηριο του Δημου που βρισκεται ακριβως πανω στη παραλια, φαινεται δε τα βλεπουν. Δε περνανε καθολου απο τη παραλια μαλλον. Σε ολη την Ελλαδα εχουν αντικατασταθει απο μεγαλες ομπρελες. Και στη παραλια Λουτρακιου αρκετοι καταστηματαρχες συμμορφωθηκαν και τα ξηλωσαν, βαζοντας μεγαλες ομπρελες. Αλλα αλλοι επιμενουν να τα κρατανε, ενισχυοντας τα κιολας. Εχουν δικο τους νομο. Και κανεις απο το Δημο δεν ενοχλειται.

  3. Εκτός των 30 καταστημάτων τις παραλίας που θα ωφεληθούν από την ανάπλαση που θα κοστίσει και δεκάδες μύρια ευρώ. οι υπόλοιποι τι ακριβώς θα ωφεληθούμε κύριε δήμαρχε;Δώσε τα λεφτά αλλού να ωφεληθούμε όλοι επι της ουσίας κύριε Γκιώνη και πάψε να κοιτάς μόνο όπου θέλεις…Εδώ τώρα ζητάνε 4 ευρώ το άτομο για να κάτσεις κάπου να κάνεις μπάνιο..παρατήστε μας ησύχους παρακαλώ…

    • ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ?

  4. 18:52 Ξερω παρα πολλη καλα τι λεω αυτη η αναπλαση δεν ταιριαζει με τον τοπο πως να το κανουμε ενα σωρο λεφτα και οφελει μηδεν οι πολιτες απο αλλα εχει αναγκη ο τοπος ποιο ουσιαστικα και οχι απο ανωφελες αναπλασεις αλλα απο οτι καταλαβαινω εχεις μαγαζι παραλια για λες ετσι ξερω παρα πολλη καλα τι ειναι καλο και τι οχι για τον τοπο μου

    • Νατάσσα Νατασσάκι τις ίδιες κοτσάνες γράφεις και στο φέισμπουκ.Υ.Γ. ΟΧΙ δεν έχω μαγαζί. Αυτοί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ την ανάπλαση.

  5. Για ποια αναπλαση μιλατε; δεν μπορουν
    Να αλλαξουν τις πλακες που ειναι τοσα
    Χρονια σπασμενες βρωμικες.Τι περιμενεις
    Απο τους αναξιους

  6. Ξανάφερε το λουτρακι στην αρχική φυσική του μορφή.Μαιαμια υπάρχουν πολλά η φυσική ομορφιά του Λουτρακίου είναι μοναδική.Αλλά με τόσα παλληκάρια χωρίς αισθητική τι περιμένεις. Βλαχοροκ

  7. Νομίζω ότι η μελέτη δεν είναι αυτή που θα αναδείξει το ωραιότερο κομάτι του Λουτρακίου γιατί το άλλο κομάτι πιο μέσα ειναι εγκαταλειμένο στην μοίρα του. Πολλές πολυκατοικίες πολλά αυτοκίνητα ελάχιστο πράσινο είναι χειρότερα από μία συνοικία της Αθήνας.Γιατί να έρθει ο αθηναίος να κάνει διακοπές εδώ; Όσο για την παραλία αντί ο Δήμος να δώσει χρήματα για μελέτη σε κάποιο διαγωνισμό για να έχει τη καλλίτερη μελέτη άφησε την υπηρεσία να κάνει ότι μπορεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog