Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

- Advertisement -

Η  Διοίκηση του εργατικού κέντρου Κορίνθου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ, που διανύουν τον 6ο μήνα κινητοποιήσεων.

Έξι μήνες τώρα οι συνάδελφοι αγωνίζονται ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, το κλείσιμο της, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, την καταστρατήγηση κάθε εργατικού δικαιώματος.

Σημειωτέον ότι στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ ανήκουν κοιτάσματα σιδηρονικελίου αξίας άνω των 20 δισ. ευρώ, 1.000.000 στρέμματα γης, τρία μεταλλεία (Εύβοια, Βοιωτία, Καστοριά), ένα λιγνιτωρυχείο στην Κοζάνη, δύο ιδιόκτητα λιμάνια και δύο οικισμοί.

Επισημαίνεται ότι η ΛΑΡΚΟ είναι φυσικό μονοπώλιο στην παραγωγή σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία από τις πέντε που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο! Οι δυνητικές – μελλοντικές υπεραξίες της είναι ακόμη μεγαλύτερες, καθώς στο κράμα που επεξεργάζεται η εταιρεία περιέχεται και κοβάλτιο, το οποίο όμως δεν διαχωρίζεται, παρότι η τιμή του είναι σχεδόν τριπλάσια από αυτή του νικελίου στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Το κοβάλτιο είναι απολύτως αναγκαία πρώτη ύλη για την κατασκευή μπαταριών, και η ζήτησή του αναμένεται να εκτοξευθεί, στο πλαίσιο των αντιρρυπαντικών τεχνολογιών, που πριμοδοτούν μεταξύ άλλων και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ έχει χαρακτηριστεί από την Ε.Ε «στρατηγική πρώτη ύλη».

Το ΕΚ Κορίνθου καλεί τα Σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας και στο συλλαλητήριο ,στο οποίο θα εκφραστεί η εναντίωση στην αντεργατική πολιτική που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog