Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μήνυμα του Γιάννη Καραπανάγου για τις πανελλήνιες εξετάσεις

- Advertisement -

Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, θα ήθελα να ευχηθώ στις μαθήτριες και τους μαθητές, που θα συμμετέχετε σε αυτές, καλή δύναμη, ψυχραιμία, υπομονή και ελπίδα, ώστε να ολοκληρώσετε την πολύχρονη προσπάθειά σας και να επιτύχετε το ποθητό αποτέλεσμα.

Οι εξετάσεις αυτές είναι σημαντικές, αφού σας ανοίγουν τις πόρτες για νέα βιώματα και νέες γνώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι η πρώτη τέτοια εμπειρία σας, αλλά δεν θα είναι η μοναδική. Το μέλλον σας ανήκει και οι δυνατότητες για πρόοδο είναι μπροστά σας.

Ποτέ μην σταματήσετε να επιμένετε στους στόχους σας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. ‘Αλλωστε, “Δεν υπάρχει αποτυχία. Υπάρχουν μόνο αποτελέσματα.” λέει ο Αμερικανός συγγραφέας Anthony Robbins, έχοντας απόλυτο δίκιο.

Κάθε μάχη θέλει καθαρό μυαλό, επιμονή, υπομονή και ψηλά το κεφάλι.

Ευχές πολλές και στις οικογένειες των υποψηφίων που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν.Επίσης στους εκπαιδευτικούς που, κάθε χρόνο, δίνουν τον δικό τους αγώνα στο πλευρό των παιδιών.

Καλή επιτυχία!

 

Ιωάννης Β. Καραπανάγος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
“αλλάzουμε ΜΑΖΙ”

Αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Α΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης
και Μέλος Σχολικής Επιτροπής Β’/Βάθμιας Εκπαίδευσης

- Advertisement -

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι φετινές Πανελλαδικές αποτελούν μια παρωδία! Η πρώτη φορά και ίσως η τελευταία που θα διεξαχθούν Πανελλαδικές κάτω από συνθήκες πανδημίας! Φυσικά το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για το εάν έχουν προετοιμαστεί με τον κατάλληλο τρόπο τα παιδιά για αυτές τις απαιτητικές εξετάσεις, καθώς και για τις ψυχο-λογικές επιπτώσεις που προκάλεσε η καραντίνα! Όσοι νομίζουν ότι με τα ηλεκτρονικά μαθήματα μπορείς να προετοιμαστείς σωστά ενόψει πανελλαδικών, θεωρώ ότι δε θέλουν να αντικρίσουν την πραγματικότητα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα ήταν άδικο να μη διεξαχθούν και να περάσουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο με το βαθμό τετραμήνου, γιατί δεν είναι αντικειμενικός τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου δίκαιο να κριθούν φέτος τα παιδιά κάτω από αυτές τις συνθήκες, ενώ τις προηγούμενες χρονιές οι συνθήκες προετοιμασίας ήταν ομαλές. Την άποψη μου καταθέτω και φυσικά είμαι ευπρόσδεκτος για συζήτηση. Ανώνυμος

  2. Μακράν λιγότερη ύλη έχουν να διαβάσουν οι μαθητές και περισσότερο χρόνο κλεισμένοι στο σπίτι για επαναλήψεις. Τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα την περίοδο της Κλεισούρας ήταν περιττά, εφόσον δεν διδάχτηκε επιπλέον ύλη. Άρα όσοι αποτύχουν φέτος δεν θα έχουν καμία απολύτως δικαιολογία.

    • Με συγχωρείς που στο λέω, αλλά θεωρώ την άποψή σου τραγική, ειδικά την τελευταία πρόταση τη θεωρώ επιεικώςαπαράδεκτη!

  3. Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σου. Πέτυχα στο πανεπιστημιο οταν ακόμη υπήρχε και το κοκκινο βιβλίο ιστορίας που μερικα χρόνια αργότερα το αφαίρεσαν. Εχω βιώσει την εμπειρία και ξέρω καλά. Και επαναλάμβανω: με υλη ως Φεβρουάριο θα είναι αδιανόητο αν κάποιος μαθητής δεν πετυχει. Θα μιλάμε για στουρναρι ολκής.

    • Ούτε εμένα με ενδιαφέρει η παράλογη γνώμη σου. Προσωπικά χάνω το χρόνο μου συζητώντας μαζί σου, γιατί με εκνευρίζει αφάνταστα η προσβλητική σου διάθεση και η υπεροψία που δείχνεις.

  4. Ποια υπεροψία ρε? Αποτέλεσμα θελήσεως και σκληρής δουλειάς ήταν. Δεν μπήκα στο Πανεπιστήμιο από το παράθυρο άνευ προσπαθείας, ούτε απεφοίτησα με τύχη άνευ διαβάσματος. Πέραν αυτού, δεν μπήκα σε καμία συζήτηση μαζί σου. Έγραψα τη γνώμη μου και σχολίασες επ’αυτής. Για ποια συζήτηση μιλάς λοιπόν? Αλλά ίσως δεν γνωρίζεις καν τον ορισμό της συζητήσεως.

    • Τα ποσοστά αποτυχίας, τα οποία ήταν πολύ υψηλά, με δικαιώνουν απόλυτα! Δε με ενδιαφέρει καθόλου η άποψή σου!Τα αποτελέσματα αποτυπώνουν την αλήθεια! Τα παιδιά δεν απέτυχαν, επειδή είναι ανίκανα, απέτυχαν επειδή οι συνθήκεςπροετοιμασίας ήταν πρωτόγνωρες και πολύ δύσκολες! Απλά εσύ βγάζεις όλο σου το κόμπλεξ και τη χολή! Και που ξέρω εγώ ότι εσύ έχεις σπουδάσει; Μπορεί να είσαι κάποιος τρελός που γράφει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι για να το παίξει κάποιος! Πήγαινε ασχολήσου με τίποτα άλλο και μην εκφέρεις άποψη, εάν δε γνωρίζεις καταστάσεις!

  5. Από πού κι ως πού θα μου απαγορεύσεις να έχω άποψη ρε? Δηλαδή από τα ποσοστά και μόνο βγάζεις εσύ συμπεράσματα? Από τα ποσοστά βγήκε πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Αυτό σημαίνει πως ήταν ο κατάλληλος? Είδες τι έγινε επί τετραετίας του. Εκτός κι αν ούτε αυτό το κατάλαβες. Ναι, ανάγκη έχω νομίζεις να δείξω και αποδείξω σε σένα τον άσχετο και ανίκανο να κρίνεις καταστάσεις αν έχω ή δεν έχω πτυχίο. Και γιατί να σου δείξω δηλαδή? Να κερδίσω τί? Εσύ από τον τρόπο που επιχειρηματολογείς, μάλλον για να αρμέγεις προβατίνες κάνεις μόνο. Αρμέγεις καμιά προβατίνα ρε?

    • Ποιος σου απαγόρευσε να έχεις άποψη ρε; Τρελός είσαι; Από που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Είσαι μεγάλο τσακάλιμιλάμε, πουλιά στον αέρα πιάνεις! Έχεις πολύ υψηλή νοημοσύνη! Εάν δε μπορείς να καταλάβεις τα απλά ελληνικά τότε εσύέχεις το πρόβλημα, όχι εγώ! Δεύτερον, τους χαρακτηρισμούς να τους βάλεις εκεί που ξέρεις! Τρίτον, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να αποκαλείς τους υποψηφίους στουρνάρια ολκής! Που ξέρεις εσύ ρε κάτω υπό ποιες συνθήκες προετοιμάστη καν τα παιδιά; Όταν ειδικοί έχουν πει ότι η καραντίνα και ο εγκλεισμός διέλυσαν ψυχολογικά τα παιδιά (συγκεκριμένα το έχει πει ο Στρατηγά κης) δε μπορείς εσύ να αμφιβάλλεις για τη γνώμη ειδικών και όχι τυχαίων, όπως εσύ! Τέταρτον, το να κάνεις το μάγκα πίσω από ένα πληκτρολόγια και να τον βρίζεις είναι άνανδρο! Σε παρακαλώ ας το λήξουμε εδώ, γιατί δεν έχω όρεξη να ασχολούμαι με τσάμπα μάγκες σαν κι εσένα!

  6. Πρώτον, εσύ έχεις πρόβλημα που δεν θυμάσαι τι γράφεις. “Πήγαινε ασχολήσου με τίποτα άλλο και μην εκφέρεις άποψη”. Εσύ δεν το έγραψες αυτό ρε? Απλά ελληνικά δεν είναι αυτό ρε? Τί σημαίνει, θα μας πεις? Δεύτερον, λες εδώ στον πληθυντικό πως “ειδικοί έχουν πει ότι η καραντίνα και ο εγκλεισμός διέλυσαν ψυχολογικά τα παιδιά”, και δίνεις μόνο τον Στρατηγάκη. Ενώ ο Κωνσταντινίδης είπε πως η σωστή διαχείριση και οργάνωση του χρόνου κατα την περίοδο της καραντίνας από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα πολύ άνω του αναμενομένου. Τρίτον, δεν αποκάλεσα τους υποψηφίους εν συνόλω στουρνάρια ολκής, παρά μόνο τα στουρνάρια ολκής που όλη τους η έγνοια ήταν πότε θα ξεπορτίσουν για γκόμενες ή γκόμενους, για φραπέ και τσιγάρο αντί να κάτσουν να διαβάσουν. Είναι ποτέ δυνατόν ρε να αποκαλέσω στουρνάρια ολκής τους επιτυχώντες? Είσαι σοβαρός άνθρωπος εσύ? Και επειδή ακριβώς υπήρξαν επιτυχώντες, αυτό επιβεβαιώνει πως οι υπόλοιποι είδαν την καραντίνα ως περίδο παραθερισμού. Και τέταρτον, σε παρακαλώ, ας το λήξουμε εδώ, γιατί εγώ δεν ξέρω από άρμεγμα προβατίνας. Ασχολήσου μόνος σου.

    • Αντί να ασχολείσαι με την ουσία εστιάζεις σε ασήμαντες λεπτομέρειες! Αντί να κοιτάς το δάσος εσύ κολλάς σε ένα δέντρο!Ειδικά αυτό που λες με τους ειδικούς και το Στρατηγάκη αποδεικνύει το ότι δεν έχεις τι να πεις και ασχολείσαι με βλακείες!Σοβαρέψου επιτέλους και μίλα σταράτα! Εσύ μας το παίζεις λαμπρός επιστήμονας και καμαρώνεις για τα …επιτεύγματά σου!Να σου δώσουμε και το χρυσό βατόμουρο για να σε τιμήσουμε για την επιτυχία σου! Επειδή έχω καταλάβει πόσο μπουμπού-νας είσαι, προτιμώ να μην ασχοληθώ άλλο μαζί σου, γιατί χάνω το χρόνο μου!ΥΓ: Φυσικά υπάρχουν και αδιάφοροι μαθητές, που κοροϊδεύουν τους γονείς τους! Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όποιος αποτυγχάνει είναι και τεμπέλης! Πολλοί παράγοντες καθορίζουν το αν κάποιος θα γράψει καλά ή όχι!

  7. Εύγε, εύγε υπήρξες εξαιρετικός μαθητής, εξαιρετικός φοιτητής, φαντάζομαι , συγνώμη είμαι σίγουρος ότι θα είσαι και εξαιρετικός στην δουλειά σου. Πολλά συγχαρητήρια , τέτοιο DNA δεν πρέπει να πάει χαμένο,πρέπει να συνεχιστεί αυτή η εξαιρετική ράτσα ανθρώπου,τέτοια ευφυΐα και ευγένεια… δεν πρέπει να χαθεί. Εύγε και ξανά εύγε.

    • Εσύ μάθε πρώτα να γράφεις σωστά τη λέξη, που είναι συγγνώμη και όχι συγνώμη όπως το γράφεις εσύ, και μετά μίλα!Βλέπω στρέφεσαι στην ειρωνεία από τη στιγμή που δεν ξέρεις να απαντάς με επιχειρήματα! Λογικό είναι που να ξέρεις με τέτοιο μυαλό που κουβαλάς, μικρότερο και από αμοιβάδας! Κι επειδή πριν ανέφερες την προβατίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει περισσότερο μυαλό από εσένα! Λοιπόν πήγαινε στην ευχή της Παναγίας, γιατί δε σε αντέχω άλλο!!!

  8. Έδωσα επιχειρήματα, αλλά είπαμε για την μνήμη σου. Απαντάς επιλεκτικά. Άσε ρε, σε πήραμε πρέφα. Κλασσικός Ελληνάρας που σε τίποτα και ποτέ δεν κάνεις λάθος. Ψάχνεις για εξιλαστήρια θύματα για να καλύψεις την ασχετοσύνη σου. Υπήρξαν στις πανελλαδικές και αριστούχοι. Αυτούς ρε να πεις στο παιδί σου να μιμηθεί, από το να κάθεσαι να του λες πως δεν φταίει αυτό, αλλά οι δάσκαλοί του που δεν του έδωσαν διπλάσια ύλη να μάθει. Τώρα εσύ είσαι κάργα φορτισμένος και εκνευρισμένος με την αποτυχία του και ψάχνεις κόσμο για να ξεσπάσεις. Αν δεν πέτυχε το κακόμοιρο το παιδί, εσύ φταις και κανείς άλλος. Αλλά που να ανοίξεις τα στραβά σου για να το καταλάβεις

    • Φιλαράκο το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να πας σε γιατρό να σε κοιτάξει, γιατί έχεις πολλά προβλήματα…Πρώτα απ’ όλα από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι έχω παιδί και μάλιστα απέτυχε στις πανελλαδικές; Πραγματικά αν είχαν όλοι το δικό σου το μυαλό η ανθρωπότητα θα βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια προς τον αφανισμό της! Πόσο σε ζηλεύω που διαθέτεις αυτό το κοφτερό μυαλό! Να σε χαίρεται η οικογένεια σου μανάρι μου και είμαι σίγουρος ότι θα καμαρώνουν για εσένα! Να είσαι καλά ρε με έκανες να γελάσω! Να είδες τελικά κάπου φαίνεσαι χρήσιμος! Εντάξει δεν είσαι και άχρηστος, όλο και κάπου μπορεί να έχεις ταλέντο!

  9. Γύρισέ το πάντως σε κατσικίσιο ή αγελαδινό, γιατί το γάλα προβατίνας σε πειράζει στα νεύρα εσένα. Αν αντί για διάβασμα το ρίχνουμε στο σορολόπ και στα νυχτοπερπατήματα για να κάνουμε τα γλυκά μάτια, πως διάολο να γράψουμε στις πανελλαδικές? Βλέπεις, δεν ρωτάνε ούτε για ποδόσφαιρο, ούτε για μόδα. Μαζέψου ρε και μάθε στο παιδί σου να δουλεύει σκληρά αν θέλει να πετύχει τους στόχους του στη ζωή του..

    • Συνεχίζεις ρε στόκε το παραλήρημά σου! Με κούρασες αφάνταστα με την προβατίνα! Πες και κάτι άλλο, έχεις στερέψει τελείως από ιδέες! Σε καταλαβαίνω, όταν η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη, λογικό είναι να σε έχει πάρει από κάτω!ΥΓ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ; ΡΕ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ!

  10. Εύγε και ξανά εύγε όλη σας η μόρφωση χρειάστηκε για να διορθώσετε την συγνώμη που έγραψα λάθος.Πρεπει να σας ενημερώσω ότι δεν είμαι ο κύριος/ κυρία με την προβατίνα , έχω κάνει μεταπτυχιακό και αρμέγω αγελάδες και πεταλώνω μουλάρια σαν και του λόγου σας.Αν και το να σας αποκαλώ μουλάρι περισσότερο θίγει το ζώο παρά εσάς.Περιμένω τις διορθώσεις σας, ευχαριστώ.

    • Εσύ τώρα ποιος είσαι πάλι; Τα έχεις μπερδέψει τελείως μου φαίνεται! Μάλλον ο …λαμπρός επιστήμονας με τον οποίο αντιπαρατίθεμαι! Αφού εσύ έγραψες τη συγνώμη και μιλάς και για την προβατίνα! Ούτε να προσποιηθείς δε ξέρεις ρε κακομοίρη !

    • Εγώ του έγραψα για την προβατίνα του χωριάταρου. Συγχαρητήρια για τα πτυχία σας αγαπητέ. Εύχομαι και εις ανώτερα. Αυτό με εκνεύρισε σε αυτόν, δουλέψαμε σκληρά για να μπούμε στο Πανεπιστήμιο και να το τελειώσουμε και έρχεται αυτός ο άξεστος να πει πως δεν φταίνε τα παιδιά που διαγωνίστηκαν με 20 σελίδες ύλη σε κάθε βιβλίο, αλλά φταίνε οι άλλοι, υποτιμώντας όσα τα κατάφεραν. Τον παράγοντα κοπρίζω και δεν διαβάζω δεν τον υπολόγισε καν ο τσαρλατάνος. Δεν του αρέσει το προβατινίσιο γάλα? Ας βολευτεί με γάλα σόγιας. Δεν θα καταλάβει τη διαφορά ούτως ή άλλως γιατί μέχρι εδώ μοσχοβολάει προβατινίλα.

      • Από που ξεφύτρωσες εσύ πάλι; Είσαι κανένα φιλαράκι του ακατονόμαστου; Σε έβαλε στο κόλπο γιατί βλέπω ότι μόνος του δε μπορεί να βγάλει άκρη! Εντάξει παιδιά πηγαίνετε να γιορτάσετε τις επιτυχίες σας και αφήστε με στην ησυχία μου! Όσο για εσένα σύμμαχε του …μορφωμένου για να τον κάνεις παρέα σημαίνει ότι κουβαλάτε και τα ίδια μυαλά! Άρα πάει να πει ότι είσαι κι εσύ …αστροπελέκι όπως ο φιλαράκος σου! Χαίρομαι που υπάρχουν τόσο αξιόλογα παιδιά και θα πάει μπροστά η πατρίδα μας! Άιντε στα τσακίδια τώρα, πηγαίνετε να ασχοληθείτε με κάτι άλλο!

  11. Βλέπω ότι δίνετε και συμβουλές σε γονείς, όποτε είστε και εσείς γονιός να υποθέσω , ευτυχώς λοιπόν δεν θα χαθεί η ράτσα.

  12. Αμα εχεις λεφτα και πανελλαδικες περνας και στο πανεπιστιμιο μπαινεις με καλο βαθμο αν δεν εχεις λεφτα δεν εχεις επιτυχια στις πανελλαδικες δεν περνας πουθενα

  13. Άρχισες κυριακάτικα ρε? Δε ντρέπεσαι λίγο ρε Χαμουραμπί? Φωνασκείς και χτυπιέσαι για τις πανελλαδικές λες και πρέπει, ντε και καλά, να γίνουν όλοι επιστήμονες. Δεν μπορεί δηλαδή το παιδί σου να γίνει ένας επιτυχημένος υδραυλικός ή μια ευτυχισμένη κορδελιάστρα? Με το ζόρι στο Πανεπιστήμιο? Τσίπα δεν έχεις απάνω σου ρε ξεφτίλα. Σε σιχάθηκε η ψυχή μου πια! Τί να σου πω καημένε μου….

    • Αλήθεια σου λέω τα 3 προηγούμενα σχόλια δεν είναι δικά μου. Το τελευταίο μου σχόλιο ήταν στις 00:40. Δε σου λέω ψέ-ματα, σου μιλάω σοβαρά. Πάντως για ακόμα μια φορά το σχόλιο σου είναι τραγικό! Στο ξαναλέω πήγαινε να σε κοιτάξει κάποιος γιατρός, πριν να είναι αργά!

  14. Μπουρδουκλώθηκε ο προβατίνας και επειδή δεν μπορεί να βγάλει άκρη, ταυτίζει πρόσωπα τώρα. Εκτός κι αν θεωρεί ότι όσοι έχουν πανεπιστημιακά πτυχία λογίζονται για ένας, για να αιτιολογήσει τα στατιστικά στοιχεία που ανέφερε πιο πάνω. Μην κάθεστε αγαπητέ να του λέτε, αλήθεια σου λέω, γιατί δεν τα καταλαβαίνει αυτά. Τι στην ευχή θέλει τελικά ο χλεχλές? Να μπαίνουν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο και να παίρνουν πτυχίο χωρίς προσπάθεια? Στο κεφάλι του μάλλον δεν έχει μυαλό, αλλά μαλλί προβατίνας.

    • Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως βγάζει το μυαλό σου αυτά τα σενάρια! Από που προκύπτει ότι εγώ επιθυμώ τα παιδιά να παίρνουν πτυχίο χωρίς προσπάθεια; Ρε φίλε λογική έχεις καθόλου ή το μυαλό σου είναι κλούβιο; Κάτσε, ηρέμησε και σκέψου! Σταμάτα επιτέλους να γράφεις πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα! Σοβαρέψου λιγάκι, γιατί σκέφτεσαι σαν 15χρονο! Όσο για τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδεις στο ξαναλέω είναι πολύ εύκολο να δείχνεις τον …ανδρισμό σου πίσω από μια οθόνη! Συνέχισε έτσι, βρίσκεσαι σε καλό δρόμο!

      • Πλάκα σου έκανα ρε φίλε, γιατί είδα ότι τσιμπάς. Ασφαλώς και δεν έχω τίποτα μαζί σου και παίρνω πίσω και το προβατίνας και τους άλλους χαρακτηρισμούς για να μην νοιώθεις προσβεβλημένος.😉

        • Καλά ρε φίλε δεν έχεις να κάνεις κάτι πιο εποικοδομητικό από το να κάθεσαι να μου κάνεις πλάκα; Τέλος πάντων επειδή κουράστηκα κι εγώ νομίζω ήρθε η ώρα να το σταματήσουμε κάπου εδώ! Δεν οδηγεί πουθενά όλο αυτό!Καλή συνέχεια!

  15. Αφού σου είπα ότι έκανα πλάκα, ούτως ή άλλως δεν θα συνέχιζα. Αλλά κι εσύ μωρ’αδελφέ μου, τώρα θυμήθηκες κάποια σχόλια από τα μέσα Ιουνίου να απαντήσεις? Γι’αυτό είπα ότι τσιμπάς. Τέλος πάντων, συγγνώμη, ή συγνώμη που είπε κι ο άλλος, αν σε έθιξα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog