Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οι κάτοικοι στη Γαλότα ζητούν βοήθεια επισήμως

- Advertisement -

Με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των μόνιμων κατοίκων της περιοχής Γαλότα Δ.Κ. Ισθμίας, συμπεριλαμβανομένων και των συγγενών του 14χρονου Βαγγέλη Τσάκωνα που έχασε πρόσφατα τη ζωή του, κατατέθηκε αίτηση στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σχετικά με την τραγωδία που εξελίχθηκε την Μεγάλη Πέμπτη.

Οι κινήσεις των κατοίκων θα συνεχιστούν στην Περιφέρεια, στην ΑΕΔΙΚ και όπου αλλού χρειαστεί προκειμένου να διαφυλαχθεί πρωτίστως η ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων, των παιδιών μας, των τουριστών, των διερχόμενων.

Στην αίτηση αναφέρεται αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: Ασφάλεια κατά μήκος της διώρυγας της Κορίνθου

Προς: κ. Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη

Αξιότιμε κ.Δήμαρχε όπως γνωρίζετε τη Μεγάλη Πέμπτη στις 16/04/2020, την ημέρα που έγινε η Σταύρωση του θεανθρώπου μία αθώα ψυχή μόλις 14 ετών έχασε τη ζωή της παίζοντας πλησίον των πρανών της διώρυγας του Ισθμού μαζί με άλλα παιδιά καθώς η κατοικία του βρίσκεται σε μικρή απόσταση.

Το παιδί έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια των φίλων του με τους οποίους έπαιζαν εκείνη τη μέρα. Η ημέρα αυτή κατά την οποία κορυφώνεται το Θείο Δράμα, οι γονείς του ανήλικου παιδιού σταυρώθηκαν και μία περιοχή βυθίστηκε στο πένθος χωρίς να βρίσκει λόγια να τους παρηγορήσει.

Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια αρκετοί κάτοικοι της περιοχής είχαν κρούσει τον κίνδυνο που εγκυμονούσε με την έλλειψη πινακίδων σήμανσης αλλά και περίφραξης χωρίς όμως να γίνει κάποια ενέργεια.

Οι αδιαμόρφωτοι χωμάτινοι όγκοι, τα απότομα πρανή καθώς και η έλλειψη ορατότητας αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για κάποιον που απλά κάνει τον περίπατο του ή θέλει να θαυμάσει το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της Ελλάδας που κράτησε συνολικά 2.300 χρόνια!

Ωστόσο η εγκατάλειψη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και μπορεί να τη διαπιστώσει κάποιος απλά με μία επίσκεψη στην περιοχή.

Σας παρακαλούμε σε συνεννόηση με την εταιρεία διώρυγας Κορίνθου Α.Ε.Δ.Ι.Κ να προβείτε από κοινού σε διαμόρφωση της οδού που διέρχεται πλησίον των ορίων της ιδιοκτησίας της στο τμήμα του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής και να υλοποιηθεί περίφραξη για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων προτού θρηνήσουμε άλλα θύματα.

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έπρεπε ήδη να έχει μεταβεί η Δημοτική αρχή και η εταιρία της διώρυγας καθώς και κάθε αρμόδιος και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Το να τρέχει μία περιοχή και να πιέζει για τα αυτονόητα εν έτει 2020 σε πολιτισμένη χώρα…Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα το θέμα κι αυτό θα ξεχαστεί. Καλό παράδεισο στο παιδάκι και κουράγιο στους γονείς του αγγέλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog