Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Motor Oil: Η πολιτική Βαρδινογιάννη, τα «χρυσά» μερίσματα και οι top αποδοχές των εργαζόμενων

- Advertisement -

Τα παχυλά μερίσματα για τους περίπου 11.900 μετόχους, αλλά και οι γενναίες μισθολογικές παροχές για τους 1.289 εργαζόμενους συνιστούν δύο από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα γραφής στην επιχειρηματική πορεία της Μότορ Όιλ.

Αντικατοπτρίζοντας τις βασικές αρχές, αλλά και την πολιτική του ιστορικού της ηγέτηΒαρδή Βαρδινογιάννη, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της πετρελαϊκής εταιρείας. Στο πλάι του οποίου, ως εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, βρίσκεται ο πρωτότοκος γιός του Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης, που τυπικά και ουσιαστικά έχει λάβει το «δαχτυλίδι» της  Διοικητικής διαδοχής.

Στις 6 του μηνός του ερχόμενου Αυγούστου θα συμπληρωθούν 19 χρόνια, από τότε που η Μότορ Όιλ μπήκε στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

Σε αυτά τα 19 χρόνια, η εταιρεία έχει παράξει συνολικά καθαρά κέρδη 2,31 δις ευρώ (περί τα 2,5 δις σε επίπεδο ομίλου) ενώ έχει πληρώσει φόρους που αθροιστικά φτάνουν στα 970,86 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα οι χρηματικές διανομές προς τους μετόχους ( μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου ) ανέρχονται στα 1,554 δις ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα προς διανομή 88,6 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 0,80 ευρώ ανα μετοχή προ φόρου (5%). Το σχετικό δικαίωμα θα κοπεί την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιουνίου, ενώ η συνολική παροχή προς τους μετόχους για τη χρήση του 2019 ( προμέρισμα και υπολειπόμενο μέρισμα) φτάνει στα 127, 4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή λίγο παραπάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή  αξία που έχει το Ιατρικό Αθηνών…

Η επιχειρηματική ναυαρχίδα του ομίλου Βαρδινογιάννη σε όλη τη μέχρι τώρα διαδρομή της στο «ναό» του χρήματος έχει δώσει στους μετόχους 14,03 ευρώ ανά μετοχή πρό φόρου μερισμάτων (του οποίου η επιβολή ξεκίνησε το 2008). Με το καθαρό ποσό για τους μετόχους να διαμορφώνεται στα 13,07 ευρώ ανά μετοχή.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο καλοκαίρι του 2001, θα μπορούσε να αποκτήσει κάποιος 1.000 μετοχές από τη δημόσια εγγραφή για την είσοδο της Μότορ Όιλ στο χρηματιστήριο, καταβάλλοντας το ισοδύναμο των 10.300 ευρώ. Ήτοι 10,3 ευρώ ανά μετοχή. Θα μπορούσε επίσης να αποκτήσει μετοχές κατά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης , όταν και η τιμή κλεισίματος είχε διαμορφωθεί στα 9,7 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, εάν σε όλα αυτά τα χρόνια διατηρούσε κάποιος το ίδιο χαρτοφυλάκιο των 1.000 μετοχών της Μότορ Όιλ , θα είχε εισπράξει 13.070 ευρώ καθαρά, από τις χρηματικές διανομές. Υπερκαλύπτοντας κατά 26,9 % το κόστος κτήσης, με βάση την τιμή της δημόσιας εγγραφής.

Οι υποσχέσεις του Βαρδή που τηρήθηκαν στο ακέραιο

Κατά μέσο όρο, τα ετήσια, καθαρά, χρηματικά έσοδα για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, αντιστοιχούν σε 687,9 ευρώ. Δηλαδή σαν να έχει… τοκίσει κάποιος τα 10.300 ευρώ ( που κόστισε η αγορά των μετοχών) και να παίρνει σταθερά, κάθε χρόνο, ένα επιτόκιο της τάξεως του 6,68%…

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετικά ελκυστική, μερισματική απόδοση. Η οποία έρχεται να πιστοποιήσει ότι τηρήθηκαν στο ακέραιο τα όσα είχε υποσχεθεί  εξ αρχής στους επενδυτές ο Βαρδής Βαρδινογιάννης:  «Ένα πράγμα θέλω να ξέρετε. Η Motor Oil θα είναι πάντα κοντά στους μετόχους και ποτέ δεν θα παραλείψει να τους δίνει μερίσματα. Όσοι μείνουν μαζί μας θα το καταλάβουν καλύτερα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλην μίας ετήσιας χρήσης που η εταιρεία παρουσίασε ζημίες  (το 2014 ) όλες οι άλλες ήταν κερδοφόρες. Ωστόσο, οι επενδυτές δεν έμειναν ποτέ χωρίς μερισματική ανταμοιβή.

Ακόμη και το 2014 έλαβαν 0,20 ευρώ ανά μετοχή προ φόρου, τα οποία διανεμήθηκαν τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς και  προήλθαν από τα κέρδη της χρήσης του 2013. Η αμέσως επόμενη χρηματική καταβολή στους μετόχους έγινε τον Δεκέμβριο του 2015 και ήταν προμέρισμα για τη συγκεκριμένη χρήση.

Εκ των πραγμάτων, η εφετινή χρονιά που κυλάει εν μέσω των επιπτώσεων της πανδημίας και της σοβαρής υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου, συνιστά μια επιχειρηματική δοκιμασία για την Μότορ Όιλ. Η οποία διαθέτει όμως ένα ισχυρό, κεφαλαιακό οπλοστάσιο, που είναι ικανό να αντιμετωπίσεις τις παρενέργειες της κρίσης.

Επί του παρόντος όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της εταιρείας για το 2020. Από τη δική της πλευρά, η Διοίκηση θεωρεί ότι είναι εξ αντικειμένου πρόωρο να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα για τα νέα μερίσματα. Παρά ταύτα, αίσθηση της αγοράς είναι πώς η Μότορ Όιλ δεν θα… ξεχάσει τις χρηματικές διανομές προς τους μετόχους.

Βέβαια, όσοι έχουν μείνει σταθεροί στο «χαρτί» σε όλα τα χρόνια της χρηματιστηριακής πορείας του, καρπώνονται πέραν των μερισμάτων και τις υπεραξίες. Η μετοχή της Μότορ Όιλ είναι τώρα στα 13,93 ευρώ και αν και έχει υποχωρήσει κατά 32,4% από την αρχή του έτους, βρίσκεται 35,2% ψηλότερα από εκείνη της εισόδου της στον «ναό» του χρήματος. Με αποτέλεσμα η συνολική απόδοση ( από μερίσματα και υπεραξίες) να διαμορφώνεται στο 162,1%.

Αυξήθηκε ο αριθμός των μετόχων

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του χρηματιστηρίου, στο πρώτο πεντάμηνο της εφετινής χρονιάς ο αριθμός των μετόχων της Μότορ Όιλ έχει αυξηθεί κατά περίπου 1.500 «κωδικούς». Γεγονός που αποδίδεται σε άνοιγμα θέσεων από Έλληνες ιδιώτες κατά κύριο,  οι οποίοι εκλαμβάνουν την πτώση της μετοχής ως ευκαιρία για αγορές. Η πολυπληθέστερη μετοχική βάση φαίνεται να ανάγεται στο γεγονός ότι η προσφορά απορροφάται από αγοραστές που είναι αριθμητικά περισσότεροι από τους πωλητές.

Σήμερα, το 40% της Motor Oil βρίσκεται σε εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη (Petroventure) με τη δεδηλωμένη πρόθεση του ιστορικού ηγέτη του ομίλου να μην πέσει ποτέ κάτω από το ποσοστό αυτό. Ποσοστό το οποίο διαμορφώνει αντίστοιχα και το αναλογούν μερίδιο του βασικού μετόχου από τις χρηματικές διανομές.

Ένα επιπρόσθετο 0,1% κατέχεται από άλλη εταιρεία, ιδίων συμφερόντων του επιχειρηματία, η συμμετοχή της οποίας «παίζει» αναλόγως των συγκυριών.

Επίσης, ποσοστό της τάξεως του 5,7% είναι σε εταιρεία (Doson Investments) συμφερόντων των παιδιών του αείμνηστου Θεόδωρου Βαρδινογιάννη, Νίκου και Ιωάννη.

Αν προστεθούν και οι μετοχές που κατέχονται από άλλα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Βαρδινογιάννηδων, τότε εκτιμάται το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς της Μότορ Όιλ είναι περί το 50%. Από αυτό, το 65% περίπου, εκτιμάται ότι κατέχεται από ξένους και το υπόλοιπο 35% από Έλληνες ιδιώτες και θεσμικούς.

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας εγκρίθηκε με ποσοστό 75,6% η διανομή 10 εκατ. ευρώ από τα καθαρά κέρδη της περσινής χρήσης, σε οκτώ από τα μέλη του Δ.Σ και στους εργαζόμενους. Το «μπόνους» των οποίων ανέρχεται στα 4,9 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά θα προσθέσει έναν ακόμη εξτρά μισθό στις αποδοχές που έχουν.

Οι 1.289 εργαζόμενοι στην μητρική εταιρεία συγκαταλέγονται στο μισθοδοτικό top, ανάμεσα σε όλες τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις. Συμπλέοντας με τις αποδοχές που έχουν και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ.

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς το προσωπικό της Μότορ Όιλ που κατά βάση προσφέρει τις υπηρεσίες στο διυλιστήριο της Κορίνθου, έλαβε αύξηση αποδοχών 2%. Με βάση την ακολουθούμενη πολιτική των αμοιβών, υπάρχουν μισθολογικές ωριμάνσεις ανά τριετία. Επίσης με την συμπλήρωση 5 ετών στην Μότορ Όιλ, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν 14,5 μισθούς ετησίως,  οι οποίοι γίνονται 15 μετά από δεκαετή απασχόληση.

Με βάση την οικονομική κατάσταση της περσινής χρονιάς οι μισθοί και οι παροχές στο προσωπικό της Μότορ Όιλ ανήλθαν στα 87,615 εκατ. ευρώ. Δηλαδή στα 67.971 ευρώ ετησίως, μικτά και κατά μέσο όρο, για κάθε έναν από τους εργαζόμενους. Στους οποίους απομένει ως καθαρό εισόδημα, μετά από φόρους και κρατήσεις, το 60% περίπου, των ακαθάριστων αποδοχών.

Το «μπόνους» από τα κέρδη της εταιρείας έχει πολύ λιγότερες κρατήσεις από ότι οι μισθολογικές αμοιβές, με συνέπεια να τονώνει οικονομικά, ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.

Με αυτά τα δεδομένα, τόσο οι μέτοχοι, όσο και οι εργαζόμενοι της Μότορ Όιλ, έχουν κάθε λόγο να επικροτούν την πολιτική  του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ο οποίος αποχωρώντας από την πρόσφατη γενική συνέλευση  φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα . «Να προσέχετε και να ενδιαφέρεστε για τον διπλανό σας…». 

- Advertisement -

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητηρια κυριε Βαρδη μονο που τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ μας τον παρατησες στα κρύα του λουτρού έρμεο του κάθε μανάβη Μ αρινακη.

  2. Όπως έχω πει πολλές φορές αν ο βαζελος είχε μείνει με τον Τζιγκερ δεν θα είχε φτάσει στα χάλια που είναι τώρα. Δεν έφταιγε ο Τζιγκερ που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος αγωνιστικά και έξω αγωνιστικά αν θέλετε, Τα πειράματα με πολυμετοχικους και άλλα τέτοια που τα καλόπαιδα της 13 και οι δημοσιογράφοι της ομάδας έφεραν τον Παο εδώ. Ο Τζιγκερ θα έβαζε και λεφτά και ότι άλλο θα χρειαζόταν για να έχει την ομάδα σε τοπ επίπεδο. Οι αλλοι δεν είχαν σάλιο και ζητούσαν από το κόσμο. Τα έχω γράψει μην κουράζω. Γονατιστοι να πάτε στους βαρδινογιαννηδες να πάρουν την ομάδα. Για το ματς το βράδυ τι να πω!!!

    • Αδελφέ 16:38 φταίει και ο κόσμος εδώ που τα λέμε που πίστεψε εύκολα Πατέρα και Βγενό. Αν δεν ήταν τόσο ματαιόδοξος, δεν θα τολμούσε καθόλου αυτός ο μαναβοχαβούζας που διώκεται για στημένα παιχνίδια να κουνήσει την γιγαντοκοιλάρα του σήμερα. Αυτός είναι να τον ντύνεις Άϊ Βασίλη τα Χριστούγεννα για να βγάζουν φωτογραφίες τα παιδάκια.

  3. Τεραστιο ειναι το φταιξιμο πολλων φιλαθλων του τριφυλλιου για την εκδιωξη της οικογενειας Βαρδινογιαννη απο την ομαδα που ειχε σαν συνεπεια αυτο το συνεχες και ατελειωτο μαρτυριο και καταντημα της, οπως επισης εδω και τωρα να ξεκουμπηστει αυτο το τσιρακι του Μαρινακη, ο αχρηστος, ανικανος και σκοτεινος τυπακος ο ΓΑΥΡΟΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, απο τον Παναθηναικο μας… ΥΓ. Ως γνωστον και για οσους ακομη δεν το γνωριζουν αυτος ο υπουλος Αλαφουζος ειναι βαθια ερυθλολευκων αισθηματων…

  4. Χαίρομαι που βλέπω ότι έστω και αργά ορισμένοι σωστοί παναθες η καλύτερα υγιείς φίλαθλοι κατάλαβαν το σφάλμα με τον πόλεμο στην οικογένεια των Βαρδινογιαννη😎ο άλλος που λέει τον Μαρινακη μανάβη να του πω ότι αύτα τα λέγατε και για τον κοκκαλη και θα τα λέτε και στον επόμενο πρόεδρο. Όταν έχεις σοβαρή διοίκηση και βάζεις και λεφτά θα έχεις επιτυχίες. Και ο Καπετάνιος όταν έβαζε λεφτά έφτιαχνε καλή ομάδα έπαιρνε και κούπες. Όταν δεν έβαζε εσείς τον λέγατε καβούρια το θυμάστε.? Ο Κόκκαλης και ο Βαγγέλης βάλανε λεφτά και έχουν επιτυχίες. Μέχρι και ο Σαββίδης έβαλε ρούβλι και το πήρε.

    • Καλά μου φίλε 11:44 κοντοζυγώνουν τα ψωμιά αυτού του αχώνευτου του Αλαφούζου. Ο ΠΑΟ είναι ως όνομα πολύ μεγάλος για τις μικρές του δυνατότητες. Ακούς εκεί, να χάνουμε τώρα χρόνο να μιλάμε για τον Αλαφούζο αντί για τον Αλέκο Τζανετάκο του Ελληνικού μπάσκετ.

  5. Σωστοί οι φίλοι και αδελφοί 16.38 και 11.44. Φτάσαμε εδώ και έχουμε τώρα αυτόν τον μουσάτο με την ξεχειλωμένη κοιλιά να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να υποβιβαστεί στην Β εθνική γιατί του αρέσει πολύ η παρανομία. Τελικά ο κάθε παράνομος γίνεται πρόεδρος των γαυρων, οπως κοσκοτάδες, σαλλιαρέληδες, κοκκαλαίοι. Ουστ πια με δαύτους να ξεβρωμίσει το άθλημα.

  6. Αυτή είναι η αξία του Δημήτρη ρε παιδιά. Συνέχισε επάξια το έργο των αείμνηστων πατέρα του και θείου του σβουρίζοντας χοντρές, καλοζυγισμένες και γερές σφαλιάρες διαρκείας στο σβέρκο του τζανετάκου του μπάσκετ. Αυτό απέτυχε να το πετύχει ο Αλαφούζος όσο επιθυμούσαμε στο ποδόσφαιρο, οπότε δεν θα αλλάξουμε ομάδα, αλλά πρόεδρο. Νοσταλγώ να δω τον Δημήτρη και στα δύο πόστα. Γήπεδο στο Βοτανικό και φύγαμε!!

  7. Πραγματικα απιστευτα πραγματα, ο Παναθηναικος να εχει για προεδρο του εναν γαυρο! Ε αυτα τα “κουφα” και τρελα μονο στην Ελλαδα συμβαινουν.

  8. Επί Βαρδινογιάννη, ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα της Α κατηγορίας που δεν χρωστούσε σε κανέναν τίποτα. Και σήμερα παίρνουν πρωταθλήματα αυτοί που πάντα χρωστούσαν μαλλιοκέφαλα, αυτοί που τους έχει κάνει τον derrière όλη η Ευρώπη σαν το κόκκινο της μπλούζας τους. Και ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Άρσεναλ. Λοιπόν;

  9. Εσύ με την Αρσεναλ σε κόβω για Παοκακι 😀😀Με τους βαζελους που είναι ο αντίπαλος μου μπορούν να μου κάνουν καμία πλακιτσα γιατί έχει και αυτός ομάδα με τ κατακτήσεις τροπαιων κλπ. Εσύ τι να μας πεις για τρόπαιο και για νίκη με την Αρσεναλ που σε γλεντάνε κάτι Καραμπάχ Καμπαλα και τέτοια μεγαθήρια. Άσε ρε αδερφέ με παοκ να κάνω συζήτηση. Πάμε στους βαζελους που μετά από 2 μέρες αρχίζει να τους περνάει το “τσούξιμο” στα μάτια από την μπάλα που έπαιξε το καφέ Παναθας. Κάντε πρόεδρο το Πατέρα ρε εσύ έχει και μούσι είναι και χοντρός. 😜😜Πάει και ο Αλβερτης από το τμήμα μπάσκετ 😀😀😀😀😀Αντε γειά

  10. Η οικογενεια Βαρδινογιαννη ας το δει αλλιως, βαζοντας λίγο νερό στο κρασί της και παραμεριζοντας πεισματα, εγωισμούς και κάποιες δικαιολογημενες πικριες, να επιστρεψει αμεσα πίσω στη ομαδα αναλαμβανοντας πλεον εναν ενιαιο και αδιαιρετο σε όλα τα τμηματα του Παναθηναικο οπου αλλωστε ο τεραστιος αυτος συλογος αποτελει και το μεγαλο σπίτι της.

  11. Πες τα φίλε 13.43. Να αγιάσει το στόμα σου. Και ο ΠΑΟΚ δεν έχει το budget των αχώνευτων που έτρωγαν και έπιναν και επί Λούβαρη, αγοράζοντας παίχτες με χρωστούμενα στο κράτος. Αρα του ΠΑΟΚ η επιτυχία είναι σαφώς μεγαλύτερη, διότι τότε η Άρσεναλ ήταν ομάδα. Όχι όπως τώρα που έχει μόνο το όνομα και την παρακμή. Διότι από ομάδες που διατηρούν όνομα και αίγλη, φεύγει με 7-1 ο αχώνευτος. Να λέμε τα πράγματα ως έχουν χωρίς να κλεβουμε κουβέντες και χρήματα. Εύγε καλέ μου φίλε 13.43!

  12. Θα απαντήσω στον Τάκη γιατί οι άλλοι από τις πολλες σφαλιάρες έχουν λαλήσει 🤪🤪Να ριξει νερό στο κρασί αλλά κάποιος πρέπει να πάει γονατιστός να του το ζητήσει φίλε Τάκη !!Ο καπετάνιος δεν είναι οποοιος και οποιος να τον ξευτιλίσουν κάτι δημοσιογραφισκοι και μερικά χουλιγκανια !!

  13. Eτσι οπως τα ειπες ειναι μεγαλε μου 18’30 αυτη δεν ειναι ομαδα, αλλα μαφιοζικη οργανωση. Να ξεχασουμε τον πολεμο στην Ριζουπολη που μονο ο διαιτητης τα ειδε ολα νορμαλ και αρχισε το παιχνιδι; Να ξεχασουμε τον Σαθα: “Ο ολυμπιακος και το Αιγάλεω να κερδάνε…”, που δεν εφτασε ποτε στη δικαιοσυνη; Και τολμουν αυτες οι τσουκαληθρες να μιλανε για πρωταθληματα. Γιατι αν ισχυαν οι νομοι στην Ελλαδα, θα ηταν πιο κατω απο τον Εθνικο Πειραιως. Και τολμησαν οι πουθεναδες και κατηγορησαν τον Σαββιδη για διπλη μετοχικοτητα. Ποιοι; Οι αρχιπαραβατες. Ελεος, να μας τρελανουν θελουν οι κοκκινοκ@λοι!!!

  14. Ρε τρελιαρη τα δικά σας με τον οφη τα ξέρεις η εισε κάνα 20 που δεν γνωρίζει την ποδοσφαιρική ιστορία αυτή του τόπου. Λοιπόν να το ξαναγράψω για κάποιους που ίσως δεν το έχουν διαβάσει Λοιπόν πελάτη μου ξέχνα από το 96 και μετά που λες ότι τα έκλεψα. Μέχρι το 96 είχα 26 πρωταθλήματα κσι ο βαζελος 18 και η Κουλά 12. Για τον Π α οκ 2 να τα λέμε και αυτά 😀😀κσι ο Γουλανδρής και ο Νταιφας ήταν κλέφτες? Όπου να θέλεις να με κοντράρεις χαμένος βγαίνεις. Έχεις μόνο στο μπάσκετ περισσότερα πρωταθλήματα κσι μόνο. Σε όλα τα σπορ πάλι από πάνω είμαι. Εσύ μου το έκλεψες με το Δουρο που έλεγε και ο μακαρίτης ο Αλεφαντος. Για λύπηση είστε όλοι με τις ομάδες που έχετε ⚽⚽⚽

  15. Αντρέα επειδή τα έχεις τα χρονάκια σου, θα έπρεπε να ξέρεις ότι ο Βαρδής δεν έχει σχέση με τον ΠΑΟ και ούτε θα έχει. Στο Γιώργο είχαν δώσει την ομάδα για να παίζει και να μην μπλέκεται στα πόδια τους, στην εταιρία.Κανείς σοβαρός επιχειρηματία δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο , μόνο όσοι θέλουν βιτρίνα ….

  16. Και συνεχίζω, τις δικές σας τις φάπες από κάτι ομάδες με καρδούλες στη φανέλα βλέπε Χερενφεν , Μολτντε , Μπερ Σεβα πιο πρόσφατα , τις ξεχνάς;Ειδικά αυτή από τους Ισραηλινούς ακούστηκε καλά και για να σε προλάβω ΑΕΚ είμαι , δεν είμαι αντί Ολυμπιακός αλλά είμαι αντί οπαδός γιατί δεν μπορώ την οπαδική βλακεία καθόλου.Αντε Γεια και καλημέρα.

    • Αυτά να τηλεφωνείς στον τσουκαλά και να τα λες. Γίνεται ποτέ γνήσιος αεκτσής να βρωμάει κοσκωτίλα από εδώ ίσα με την Βραζιλία ρε; Αλλά σε παραδέχομαι, γιατί έστω και κρυφά απαρνιέσαι αυτήν την απάτη που υποστηρίζεις.

  17. Βρε αδερφέ μιλάω για όλοι την οικογένειά Βαρδινογιαννη. Φυσικά και το ξέρω για τον Βαρδή. Όσο για τον άλλον που μου λέει για Μολτε και Μπερ Σεβα. Αυτές οι ομάδες είναι σαν τον ολυμπιακό στην χώρα τους και παιξαν σαν πρωταθλητές. Αυτές οι ομάδες έχουν το διπλάσιο μπάτζετ από τα δικά σας καφενεία και τίτλους. Ποδόσφαιρο πεζεις θα έχεις και άσχημο αποτέλεσμα.. μην μιλάτε εσείς για Ευρώπη και φάπες τα τελευταία χρόνια γιατί θα γελάνε και οι δεξαμενές τις μοτορ οιλ, Να μου πεις ρε Αντρέα γιατί καθεσε και ασχολεισε με το βαζελο? Εγώ σαν ποδόσφαιροφιλος να κερδίζω ετσ τον Παο που έχει καταντήσει δεν με φτιάχνει. Έχω μια δουλειά το βράδυ με τον πρωταθλητή Παοκ ⚽⚽⚽⚽

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog