Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αύξηση των διανυκτερεύσεων με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού – Ανοίγουν οι αιτήσεις

- Advertisement -

Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 που απευθύνεται σε 300.000 ωφελούμενους με αύξηση των ημερών διανυκτερεύσεων στις 6 και επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με την συνολική έκπτωση για τους δικαιούχους που φτάνει στο 66%.

Η διαδικασία για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ, περιλαμβάνει την χορήγηση στους δικαιούχους δύο επιταγές (voucher) μία για την διαμονή τους και μία για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην διεύθυνση

www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/programmata-koinonikou-tourismou

Οι επιταγές είναι μοναδικοί ηλεκτρονικοί αριθμοί που αποτυπώνονται στον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε δικαιούχου και ενσωματώνουν μια συγκεκριμένη οικονομική αξία που αποτελεί την επιδότηση των διακοπών.

Ο συνολικός αριθμός και η οικονομική αξία των επιταγών εξαρτάται από τον τύπο και την κατηγορία του καταλύματος.

Οι επιταγές του νέου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού μπορούν να αξιοποιηθούν από 1η Αυγούστου 2020 μέχρι 31 Ιουλίου 2021.

Έτσι μια τετραμελής οικογένεια που θα πάρει φέτος τις νέες επιταγές κοινωνικού τουρισμού και θα πάει διακοπές σε ένα νησί για 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων θα πληρώσει συνολικά 151 ευρώ και ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει με 655 ευρώ.

Παράλληλα διατηρείται και φέτος το ειδικό πλαίσιο για κοινωνικό τουρισμό (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) στα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω και εντάσσεται σε αυτό, για πρώτη φορά και ο νομός του Έβρου.

Να σημειωθεί ότι δίνεται διπλή μοριοδότηση και καλύπτονται πλήρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΜΕΑ.

Στην ηλεκτρονική αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη της οικογένειάς τους, δηλαδή συζύγους και παιδιά, καθώς και συνοδούς ΑμεΑ. Η επιταγή χορηγείται χρόνο παρά χρόνο, εκτός αν πρόκειται για ΑμεΑ, που μπορούν να συμμετέχουν κάθε χρόνο στο πρόγραμμα.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται επίσης ηλεκτρονικά με μοριοδότηση, με την οποία λαμβάνονται υπ’ όψιν στοιχεία οικογενειακής, οικονομικής και ασφαλιστικής κατάστασης. Κριτήρια είναι το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανήλικων παιδιών, ο αριθμός ημερών ασφάλισης της προηγούμενης τριετίας και ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.

Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού επιλέγουν ελεύθερα το τουριστικό κατάλυμα που επιθυμούν από το Μητρώο και επικοινωνούν με την επιχείρηση για την κράτηση δωματίου στη χρονική περίοδο που τους ενδιαφέρει κατά τη 12μηνη διάρκεια του προγράμματος.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι όσοι, ανεξαρτήτως εισοδήματος, πραγματοποίησαν το προηγούμενο έτος:

– 50 ημέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ ΟΕΕ ή

– έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

– έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

– συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

– είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog