Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έξι αποφάσεις στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων

- Advertisement -

Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων στην συνεδρίαση της 22.06.20 η προγραμματική σύμβαση με το “Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία” με Δ.Τ. ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, για την υλοποίηση των πράξεων “Ολοκλήρωση ΣΧΟΟΑΠ Τενέας” & “Ολοκλήρωση ΣΧΟΟΑΠ Άσσου – Λεχαίου“.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος τόνισε πως η προγραμματική σύμβαση θα επιτρέψει στο δήμο να υλοποιήσει τα χωροταξικά των συγκεκριμένων περιοχών τα οποία παρέμεναν για χρόνια στάσιμα.

“Πρόκειται για χωροταξικά που έχουν καθυστερήσει για πολλά χρόνια και θα ολοκληρωθούν εντός 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Στόχος μου μέσα σε αυτήν την θητεία ο δήμος σε όλη του την έκταση να έχει χωροταξικά σχέδια και χρήσεις γης.”

Ο Δήμαρχος, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, υπέγραψε ήδη

▶Την μελέτη για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος για το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου
▶Την καταχώρηση στο εθνικό κτηματολόγιο της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως «Αγία Άννα-Συνοικισμός»
▶️ Την σύνταξη πράξης αναλογισμού αποζημιώσεων ένθεν και ένθεν του ρέματος Ξηριά της κοινότητας Κορίνθου από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου έως την οδό Πατρών

Ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας με ειδικό προσωπικό

Την ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας, της δομής που λειτουργεί υποστηρικτικά στην Κοινωνική Υπηρεσία και Πρόνοια του δήμου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων.

Πρόκειται για ειδικό επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα συνδράμει το έργο του υπάρχοντος και θα αποδώσει στους πολίτες που έχουν ανάγκη διευρυμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

«Προχωρόντας σε προσλήψεις ειδικού προσωπικού θα μπορέσουμε αποτελεσματικότερα να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη» σημείωσε ο Δήμαρχος στην εισήγησή του.

Ξεκινά η ανταποδοτική ανακύκλωση

Την ανταποδοτική ανακύκλωση βάζει στην καθημερινότητα των πολιτών του ο Δήμος Κορινθίων εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. για την οργάνωση ολοκληρωμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών στο Δήμο Κορινθίων.

« Η ανταποδοτική ανακύκλωση έρχεται σε συνέχεια της ανακύκλωσης υποδημάτων και ενδυμάτων η οποία έχει ήδη ξεκινήσει στο δήμο με τους κόκκινους κάδους και στην ενίσχυση του εξοπλισμού με μπλε και πράσινους κάδους που ο δήμος σύντομα θα έχει στην διάθεσή του.

Οι πολίτες έχοντας ένα μικρό όφελος από την διαδικασία θα συνδράμουν στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την μείωση του όγκου αλλά και του βάρους των ανακυκλώσιμων υλικών» ανέφερε ο Δήμαρχος τονίζοντας, δεδομένης της καθυστέρησης που καταγράφεται στην περιφερειακή διαχείριση, την αξία της ενέργειας.

Το Αγγελόκαστρο αποκτά κεντρική πλατεία

Την αγορά οικοπέδου για την δημιουργία κεντρικής πλατείας στο Αγγελόκαστρο ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας ικανοποιώντας ένα αίτημα χρόνων της περιοχής.

Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο ολοκλήρωσε με επιτυχία την διαπραγμάτευση για την αγορά του κατάλληλου οικοπέδου και πλέον, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το έργο θα εκτελεστεί και θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Αγορά οικοπέδων για πλατεία και πάρκινγκ στο Περιγιάλι

Σε έγκριση αγοράς οικοπέδων στην Τ.Κ Περιγιαλίου για την δημιουργία πλατείας και χώρου στάθμευσης πλησίον του κοιμητηρίου προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο της 20.06.20. Πρόεκιται για απαραίτητους κοινόχρηστους χώρους που η περιοχή έχει ανάγκη και ο δήμος ως οφείλει έρχεται να καλύψει.

Εκπρόσωπος του δήμου στο Δίκτυο Ιαματικών Πηγών ο Ανδρέας Ζώγκος

Την θέση του Δημάρχου στον Σύνδεσμό Ιαματικών πηγών ως εκπρόσωπος του δήμου Κορινθίων καταλαμβάνει εφ εξής ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ανδρέας Ζώγκος.

Ο Δήμαρχος έφερε το ζήτημα της αντικατάστασης λόγω αυξημένων δικών του υποχρεώσεων οι οποίες δεν του επιτρέπουν να είναι συνεπής στις συνεδριάσεις και δράσεις του συνδέσμου ανακοινώνοντας στο σώμα την επιλογή του στο πρόσωπο του Ανδρέα Ζώγκου και ζητώντας την επικύρωση του.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog