Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Άκης Τσελέντης: Τοποθετήθηκαν πέντε φορητοί σεισμογράφοι στον >Κορινθιακό και τη Στερεά Ελλάδα

- Advertisement -

Ο καθηγητής κ. Ακης Τσελέντης, με δήλωσή του, ενημερώνει πως στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου και την Στερεά Ελλάδα, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τοποθέτησε πέντε φορητούς σεισμογράφους

Αναλυτικά

Για την καλύτερη μελέτη της σεισμικότητας που παρατηρούμε τώρα τελευταία στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού και την Στερεά Ελλάδα το Γεωδυναμικό αποφασίσει να εγκαταστήσει πέντε φορητούς σεισμογράφους οι οποίοι θα στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας του κέντρου στην Αθήνα. Το φορητό αυτό δίκτυο θα ενισχύσει το υπάρχον δίκτυο Μονίμων Σεισμολογικών σταθμών του Γεωδυναμικού.

Τον όλο συντονισμό έχει ο στενός μου συνεργάτης και υπεύθυνος του φορητού δικτύου του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιαράς.

Ευχαριστώ τους τεχνικούς μας Π. Αργυράκη, Θ. Χίνη και Κ. Μπούκουρα για την πολύτιμη συμβολή τους στην εγκατάσταση.

Οι πάνω δεξιά και κάτω αριστερά φωτογραφίες είναι από την εγκατάσταση στο Αλεποχώρι. Οι υπόλοιπες δύο είναι από την εγκατάσταση στα Μελίσια στο Ξυλόκαστρο. Έπονται και άλλες.

Το Γεωδυναμικό ινστιτούτο σε εικοσιτετράωρη βάση παρακολουθεί και σας ενημερώνει για την σεισμικότητα της χώρας.

Για παράδειγμα ο παρακάτω σύνδεσμο δείχνει σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές του σεισμογράφο που βάλαμε στο Ξυλόκαστρο.

https://bbnet.gein.noa.gr/plots/MELI.html

 

 

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε άλλη ανάρτηση ξαναναφέρομαι στην περίφημη μελέτη του ερευνητη-γεωλόγου Ηλια Τσιαπα που επανειλλημενα έχει αυτη επιβεβαιωθει και σύμφωνα με την οποία οταν ένας ισχυροτατος σεισμός “χτυπησει” στην Λατινικη Αμερικη, καλή ώρα όπως ο προχθεσινος των 7,6 ριχτερ στο Μεξικό, εν συνεχεία η ακομη… αστειρευτη ενέργεια του θα μεταφερθει δυτικότερα με κατεύθυνση την Ευρώπη και μετά από ένα μεγαλο “ταξιδι” διαρκειας περίπου ενός μηνος η θα εκτονωθει η δυναμικη του σε ηφαιστεια και περιοχες της Νότιου Ιταλίας, η εάν παρέλπιδα δεν συμβει κατι τετοιο, τότε το τελικο ξέσπασμα του θα συμβεί μετά ενα ακόμη… μικροτερης διαρκειας αυτη τη φορά “ταξιδι” τριων, τεσσαρων ημέρων σε κάποια από τις σεισμικα ευπαθείς και ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας, δυστυχως! Διόλου τυχαίο αλλωστε που μετα από αυτό τον τεραστιο σεισμό του Μεξικου τοποθετηθηκαν άμεσα 5 σεισμογραφοι στον ανατολικό Κορινθιακο. Απλά ο εμπειροτατος Τσελεντης και κάτι ξέρει και κάτι περιμένει…

    • Φίλε , ο εκλιπών Τσιάπας ΔΕΝ ήταν σεισμολόγος και ΚΑΝΕΝΑ σοβαρό Σεισμολογικό Ινστιτούτο δεν αποδέχθηκε την “μέθοδο πρόγνωσής” του….

  2. Όπως τον Φεβρουαρίου του 2019 που προέβλεψε μεγάλο σεισμό στη Αθήνα εντός 36 ωρών …….ακόμα τον περιμένουν…….Θα έχασε τον δρόμο Μεξικό -Ιταλία -Ελλάδα….

  3. Αγαπητό “Loutrakibolg”, ούτε στα… Μελίσσια, που αναφαιρετε στο κείμενο σας, ούτε στα Ιλισια, ούτε και στα Βριλήσσια τοποθετηθηκαν σεισμογραφοι, παρά μόνο στο Μελίσσι Ξυλοκαστρου Κορινθιας! Οχι τιποτ’αλλο, αλλα θα τρομαξατε αδικως και τους κατοίκους των βορείων προαστειων της Αθήνας!

  4. 08:46 . Χμμμμ. Και όμως στις αρχές του 2019 τον χειμωνα, έκανε έναν αρκετά ισχυρό σεισμό στην Αττικη γύρω στα 5,2 ριχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Μαγουλας, ελαχιστα μολις χιλιόμετρα δυτικά των Αθηνων, ΑΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ για έναν (ευτυχως) σχετικά μεγάλο σεισμο τοτε στην Αθήνα, διοτι εαν αυτος ήταν λιγάκι ακομη μεγαλύτερος, αλιμονο μας…

  5. Μια γνωστή μου σεισμοφοβικη που μένει στα Μελίσσια διάβασε χτες στο μπλογκ σας για την τοποθέτηση σεισμογραφου στην περιοχη της είδε και τις σχετικές “φωτο” με αποτελεσμα από τον φόβο της να διανυκτερευσει όλη την νύκτα έξω από το σπίτι της! “Εκαναν λαθος και Μελισσι Κορινθιας, Μαρακι μου, ήθελαν να πουν οι άνθρωποι” της ειπα και κάπως ετσι την καθησυχασα!

  6. Χμμμ και ξανά χμμμ, 18:27, σοβαρά τώρα fake news????Μαλλον δεν ξέρεις ότι ο Ιούλιος δεν είναι μήνας του χειμώνα και δεν απέχει χρονικά 36 ώρες αλλά 4 μήνες από τον Φεβρουάριο. Αλλιώς θα υποθέσω ότι το έκανες επίτηδες !!!! «Σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της Παρασκευής, 19 Ιουλίου 2019, με επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας Αττικής»

  7. 21:46 Η διαρεκια δεν ειναι ενας μηνας αυτης της μεθοδου που λες ειναι 50 μερες απο τον σεισμο του Μεξικο +- 2 μερες οτι πρεπει να καποιο ηφαιστιο να απεγκλωβηστει το μαγμα που εχει μαζεψει αν δεν γινει αυτο μετα απο 50 μερες +- 2 τοτε μαντεψε ποιος εχει σειρα αλιμονο μας

  8. Μας έχετε κουράσει. Αν είναι και βλέπετε κάτι βρείτε κάποιο τρόπο να ειδοποιήσετε τον κόσμο χωρίς αυτό να φέρει πανικό.

  9. 23:04. Ενταξει λοιπον μα αποστομωσες φιλε μου! Τωρα που το τσεκαρω και εγω βλεπω οτι εχεις απολυτο δικιο και ζητω συγγνωμη και απο εσενα και απο τους φιλους αναγνωστες του μπλογκ. Ειχα εσφαλμενα την εντυπωση πως ειχαν σημειωθει τα 5,1 ριχτερ της Αττικης χειμωνα και στο “εμπα” του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog