Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της Μαρίας Πρωτοπαππά ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κοντός.με επιστολή του, την οποία ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππας Θυμής

 

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση ανεξαρτητοποίησής του, όπως αναγνώστηκε στο δημοτικό συμβούλιο

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.
Πλάτων-Πολιτεία 347

Κάθε φορά που ασχολούμαι ενεργά με τα δημοτικά πράγματα του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας, έχω την αφελή αίσθηση να πιστεύω σε ανθρώπους και σε ιδέες, για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μου.
Η συμμετοχή μου γίνεται χωρίς όρους ή προυποθέσεις και όπως όλοι γνωρίζουν χωρίς την παραμικρή συμφωνία ή εγγυήσεις απο κανένα.

Νοιάζομαι για το Λουτράκι και τα χωριά μας.
Νοιάζομαι για τους φίλους, τα παιδιά μου και τους συμπολίτες μου.

Μπορεί να είμαι ρομαντικός αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή, κάποιοι απο εμας, θα αφήσουν στην άκρη, τις μικρότητες, τα κουτσομπολιά, τις προσωπικές στρατηγικές, την φαιδρότητα της αρχηγικής ανωτερότητας ΚΑΙ θα σκύψουν στα προβλήματα, θα μιλήσουν με ειλικρίνια και θα δώσουν λύσεις.

Ο δήμος μας βουλιάζει απο μία ανίκανη δημοτική αρχή αλλά και απο την αντιπολίτευση, που περί άλλων τιρβάζουμε και ασχολούμαστε με το ποιός είναι περισσότερο αρχηγός απο τους…αρχηγούς.

Προσωπικά συμμετείχα στον συνδυασμό με “Δύναμη Δημιουργίας”, ελπίζοντας ότι αυτή την φορά δεν θα διαψευστώ και δεν θα πικραθώ όπως τις προηγούμενες.

Το έκανα με όλη την καρδιά μου, αλλά δεν έφτανε αυτό…!

Οταν έκανα το λάθος να πω τα πράγματα με το όνομα τους, πιστός στα όσα προεκλογικά βροντοφώναζε και η επικεφαλής…ζητήθηκε επι πίνακι η δική μου κεφαλή…!

Φεύ…!
Τίποτα δεν άλλαξε και ας πέρασαν τόσα χρόνια!
Αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά ότι στο Λουτράκι, εύκολα μπορείς να διαπομπεύσεις, να βρίσεις, να διαλύσεις τον ανήμπορο συμπολίτη, αλλά δεν σου επιτρέπεται να αγγίξεις…τα “Ιερά πολιτικά τέρατα”…. της δύστυχης πόλης μας.

Ακόμα και όταν αυτά έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση τον δήμο μας…!!!!
Εγώ λοιπόν χωρίς να είμαι καλύτερος απο κανένα σας, μπορώ είτε γιατί δεν φοβάμαι, είτε γιατί είμαι αφελής να λέω ότι σκέπτομαι, ότι μαθαίνω και ότι ο κόσμος ψιθυρίζει, δεν θα σταματήσω να μιλώ χωρίς να υπολογίζω κανένα πολιτικό κόστος όσο θα είμαι δημοτικός σύμβουλος.

Επειδή την επικεφαλής της παράταξης μου και κάποια στελέχη της την ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και οι νέες κομματικές συμμαχίες τους, δηλώνω ότι πλέον είμαι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ δημοτικός σύμβουλος.
Τα κομματικά επιτελεία και οι διαδρομιστές, που προσπάθησαν να επιβάλλουν την σιωπή μου και πολύ περισσότερο, αυτούς που ζήτησαν να εξιλεωθούν, μέσα απο την δική μου συγνώμη ή άνοια θα τους απογοητεύσω σήμερα εγώ και θα τους έχουν ήδη ξεχάσει στις επόμενες εκλογές και οι ψηφοφόροι.

Δημοτική αρχή και το μεγαλύτερο κομμάτι της αντιπολίτευσης είναι σταγόνες που ξεχείλισαν απο το ίδιο ποτήρι, της διαπλοκής, της καμαρίλας και της καταστροφής του δήμου.

Ιδιες μέθοδοι, ίδιες ισορροπίες, ίδιες πρακτικές και ή ίδια συγκάλυψη σοβαρών προβλημάτων…!
ΠΝΙΓΗΚΑ απο αυτό το σκηνικό, του κουτσομπολιού, της αμφισβήτησης όλων προς όλους, τις μαχαιριές πίσω απο την πλάτη, τις μικρότητες, την ατελείωτη αερολογία και την ασημαντότητα του κενού αυτοδιοικητικού λόγου.

Ενώ η πόλη μου και ο δήμος μου ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ καθημερινά και η ανομία επιβραβεύεται.
Μένω πιστός στην δέσμευση μου προς όλους εσάς για την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ που θα ξαναβάλει τον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, στον δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης και της διάσωση του.

Θα δώσω μάχη μέσα απο το δημοτικό συμβούλιο.
Μάχη μέχρι εσχάτων και εύχομαι και ελπίζω να συναντηθώ στους κοινωνικούς αγώνες για το καλό του του δήμου και των πολιτών, με στελέχη ακόμα και την παράταξη, που μέχρι σήμερα συμπορεύθηκα μαζί της..!

Ελπίζω να επιστρέψουν γρήγορα σε όσα προεκλογικά πίστεψε απο εμας ο πολίτης, κάποιοι τουλάχιστον αξιόλογοι φίλοι μου, που αφήνω πίσω.

Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας άνθρωπος, που ο λόγος του θα έχει αξία, σοβαρότητα και σημασία. Ενας νέος άνθρωπος, που θα βάλει την πολιτική στο προσκήνιο και θα την πάρει απο τις σκοτεινές σκέψεις και θα την βγάλει στο Φως!

Δεν μπορεί θα βρεθεί ένας νέος άνθρωπος, που δεν θα κάνει συμβιβασμούς, δεν θα υποκύψει στα μικρά και μεγάλα τζάκια της περιοχής.

Ενας συμπολίτης μας που θα οδηγήσει ψηλά τον τόπο, μαζί με ανθρώπους που δεν θα έχουν βαρίδια, κωλύματα και προσωπικές ανασφάλειες.

Μένω όρθιος στο δημοτικό συμβούλιο.
Μένω ασφαλής σε όσα υποσχέθηκα σε όσους με εμπιστευθήκατε!

Λουτράκι 13 Ιουνίου 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων