Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

174 νέες κλίνες δωρεά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

- Advertisement -

Σε δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα διατεθεί για τη δημιουργία μονάδων που θα στεγάσουν 174 σύγχρονες νέες κλίνες εντατικής θεραπείας, σε 15 δημόσια νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, προχωρά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, 155 κλίνες θα δημιουργηθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιπες 19 θα υπάγονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.

Σε δήλωσή του, σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη νόσο COVID-19, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να σημειώσει πως «είναι πολλά τα παραδείγματα ιδιωτικών προσφορών οι οποίες καθυστέρησαν ή χάθηκαν στον βάλτο της γραφειοκρατίας».

«Αποτελεί, λοιπόν, προσωπική μου δέσμευση η κάθε ιδιωτική δωρεά να βρίσκει την θέση που της αξίζει: Να έχει από την Πολιτεία, τα κίνητρα για να εκπονηθεί. Και από την Δημόσια Διοίκηση, τις συνθήκες για να υλοποιηθεί».

 

 

Όπως λέει ο κ.Μητσοτάκης, με στόχο τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών, σύντομα η Προεδρία της Κυβέρνησης θα θέσει σε χρήση ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα γεφυρώνονται οι ανάγκες κάθε φορέα του Δημοσίου με τις δωρεές των ιδιωτών και, εν συνεχεία, θα παρακολουθείται βήμα – βήμα η υλοποίηση του κοινού έργου.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως, καθώς η κατάσταση ομαλοποιείται, αρκετές ΜΕΘ και ΜΑΦ επιστρέφουν στην αρχική τους αποστολή. Όπως τόνισε, «πρακτικά, τον Ιανουάριο διαθέταμε 5,5 μονάδες ανά 100.000 κατοίκους όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι οι 12 μονάδες. Σήμερα, πετύχαμε να έχουμε 7 ανά 100.000 κατοίκους. Και με τις νέες δωρεές, θα φτάσουμε τις 12 μέχρι το τέλος του 2020».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει άθλο τον σχεδόν διπλασιασμό των δομών, επισημαίνοντας πως το Υπουργείο Υγείας, οι διοικήσεις των νοσοκομείων, κυρίως οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δούλεψαν ασταμάτητα.

«Σήμερα, υποδεχόμαστε μία ακόμη προσφορά, ύψους περίπου 28 εκατομμυρίων, ειδικά για τον Covid. Αυτά θα χρηματοδοτήσουν τις υποδομές των νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ. Αλλά και δύο κεντρικές μονάδες μοριακού ελέγχου με τα αντιδραστήριά τους που θα εγκατασταθούν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα» συνέχισε, ενώ τόνισε ότι τους προηγούμενους μήνες, το δημόσιο σύστημα φανέρωσε τις τεράστιες, αλλά αναξιοποίητες δυνάμεις του.

K. Δρακόπουλος: Έχουμε τη θέληση να στηρίξουμε οποιαδήποτε κοινή προσπάθεια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος, παρουσιάζοντας τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης αλλά και τη συνεχή συμβολή του ΙΣΝ στην αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας σημειώνει:

«Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η ελληνική πολιτεία ανταποκρίθηκε άμεσα στην αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας έως τώρα, με σύμμαχο την υπευθυνότητα που επέδειξαν όλοι οι πολίτες.

Οφείλουμε να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και ελπίζουμε οι συγκεκριμένες δωρεές να βοηθήσουν τη Δημόσια Υγεία, για κάθε πιθανή, έκτακτη ανάγκη, στο άμεσο αλλά και στο μακρινό μέλλον».

«Έχουμε τη θέληση να στηρίξουμε οποιαδήποτε κοινή προσπάθεια του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς μόνο μαζί μπορούμε να βρούμε απαντήσεις στα σύγχρονα, πολύπλοκα προβλήματα. Είμαστε εδώ, παρόντες, να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, προσφέροντας, στο μέτρο του δυνατού, τη βοήθειά μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη» προσθέτει.

 

Πηγή fimotro.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog