Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πρεμιέρα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών αυτοκινήτων

- Advertisement -

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών αυτοκινήτων άνοιξε και τυπικά την αυλαία του σήμερα, Σάββατο 4 Ιουλίου, με τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της Ανάβασης Αχλαδόκαμπου.

Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιήθηκε – όπως και ο αγώνας αύριο – δίχως παρουσία θεατών, σε μια πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση.

Ο αγώνας, που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.), διεξάγεται στη διαδρομή μήκους 6,2 χιλιομέτρων -η οποία είναι η μεγαλύτερη του πρωταθλήματος – που βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Άργους-Τριπόλεως.

Η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Αναβάσεων συγκέντρωσε 59 συμμετοχές, με τους οδηγούς να έχουν σήμερα, μια πρώτη επαφή με τα αυτοκίνητά τους.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ανάβασης Αχλαδόκαμπου, η συγκεκριμένη διαδικασία απέκτησε βαρύνουσα σημασία για δύο λόγους.

Αφενός, οι αγωνιζόμενοι βρέθηκαν μετά από πολλούς μήνες ξανά σε περιβάλλον αγώνα.

Αφετέρου, η μορφολογία της διαδρομής, που συνδυάζει γρήγορα και τεχνικά κομμάτια, συνιστά πρόκληση καθώς οι οδηγοί καλούνται, σε συνδυασμό με το αυξημένο μήκος, να βρουν τη χρυσή τομή για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής επίδοσης.

Όπως είναι γνωστό, οι χρόνοι των Χρονομετρημένων Δοκιμών δεν προσμετρούν στην κατάταξη της ανάβασης.

Ωστόσο, προσφέρουν χρήσιμα συμπεράσματα σε οδηγούς και μηχανικούς, οι οποίοι αναζητούν την ιδανική επιλογή ελαστικών και το καλύτερο δυνατό στήσιμο, ενόψει του αγώνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η παρατήρηση των επιδόσεων του Σαββάτου, παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.

Για την ιστορία, τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Focus ST 170, FST), σταματώντας το χρονόμετρο στο 3:23.85 κατά το τρίτο του πέρασμα.

 

Η μάχη στη Formula Saloon αναμένεται μεγάλη, αφού πέραν του Μάριου Ηλιόπουλου, δυναμική εμφάνιση πραγματοποίησαν τόσο ο Παναγιώτης Σολδάτος (Lamborghini Huracan, FSA), που ήταν ταχύτερος στα δύο πρώτα περάσματα, όσο και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Ferrari 458 Challenge, FSA).

Όπως έδειξαν οι σημερινοί χρόνοι, ενδιαφέρουσες θα είναι οι μάχες σε όλες τις κατηγορίες (Ν,Α,Ε και Ιστορικά). Σημειώνεται, πως παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, στο τέλος του τρίτου περάσματος έπεσαν ορισμένες ψιχάλες.

Πάντως, η πρόβλεψη για αύριο αναφέρει μικρή πιθανότητα βροχής, από τις μεσημεριανές κυρίως ώρες και έπειτα.

Το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο, θα εισέλθει στη διαδρομή αύριο, Κυριακή 5 Ιουλίου, στις 10:00. Ο δρόμος θα έχει κλείσει στην κυκλοφορία από νωρίς το πρωί, στο ύψος του κέντρου “Αρδάμης”, το οποίο βρίσκεται στην Επαρχιακή Οδό Άργους-Τριπόλεως.

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου διεξάγεται χωρίς την παρουσία θεατών.

Ο αγώνας μεταδίδεται σε Live Streaming από τη σελίδα edopeloponnisos.gr.

Achladokampos_EntryList

 

Ειδικό πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας αγώνων αναβάσεων

 

Protocol

 

Η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου πραγματοποιείται σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε), όσον αφορά στους αγώνες Αναβάσεων.  

Φωτογραφίες: Photorallypress 

Live timing: www.infomega.gr/live/

Live streamingΕδώ Πελοπόννησος

Website αγώνα: www.assoaamotorsport.blogspot.com

Email: assoaa@ymail.com

Facebook: Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog