Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχίζουν μικροί μετασεισμοί να γίνονται αισθητοί

- Advertisement -

Και άλλοι, σχετικά σύντομοι χρονικά, μετασεισμοί έγιναν αισθητοί στην περιοχή. Μπορεί η ένταση σε ρίχτερ να είναι μικρή αλλά λόγω μικρού εστιακού βάθους οι δονήσεις είναι αρκετά δυνατές.

1,7 ρίχτερ με εστιακό βάθος 5χλμ στα 14,9 χλμ Βορειο – δυτικά της Κορίνθου

 

2,4 ρίχτερ με εστιακό βάθος 5χλμ στα 15,1 χλμ Βορειο – ανατολικά της Κορίνθου

 

- Advertisement -

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα κουνηθούμε όλοι καλά. Έρχεται και ο μεγάλος, πάντα σε ετοιμότητα αδέλφια, μια σφυρίχτρα στην τσέπη όλοι.

  2. Και για να μην ξεχνιομαστε μας ερχονται με φορα και απειλητικα κατα Ελλαδα μερια και τα 7,6 ριχτερ του Μεξικου με… τερματισμο στην χωρα μας γυρω στα μεσα Αυγουστου!

  3. Δεν ξέρω αν διαβάσατε τη δήλωση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου. Δε θέλω να τρομοκρατησω κανέναν αλλά μάλλον δε θα τον γλιτώσουμε τον μεγάλο σεισμό…

  4. Ετσι και το 1981 για αρκετο καιρο πριν τον σεισμο των 6,7 ριχτερ των Αλκυονιδων, ειχαν προηγηθει πολυ μικροσεισμοι. Συνηθως σε αυτες τις περιπτωσεις με μεγαλους σεισμους η ιστορια επαναλαμβανεται ΚΑΡΜΠΟΝ! Επειδη εχουμε μια σαφη και ορατη απειλη μπροστα μας το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ που πρεπει να γινει ειναι να ενισχυθουν ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, και ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ με οποιοδιποτε κοστος τα παλια κυριως κτηρια της περιοχης. Τι περιμενουμε ακομη? ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Η ΖΩΗ των ανθρωπων δεν ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

    • Δεν είχε προηγηθεί ΚΑΝΕΝΑΣ μικροσεισμός το 81.Εδώ ήμουν και θυμάμαι καλά.Διάβασε άρθρα του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου αν δεν πιστεύεις εμένα. Έχει λογαριασμό στο Facebook και ανεβάζει συχνά άρθρα.

  5. Ρε καμπανοκρουστη είχες και το 81 το loutrakiblog να σε ενημερώνει για τους μικροσεισμούς η είχες σεισμογράφο και τους κατέγραφες;;;;;Πάμε τώρα στον άλλο από το Μεξικό,έρχεται με πλοίο ,τρένο , ποδήλατο η με τα πόδια ;;;;

  6. Νώτα ,από το άρθρο που διάβασες αυτό κατάλαβες;;; «Για να μην παρεξηγηθώ όμως, δεν λέω ότι επίκεινται ένας ισχυρός σεισμός.»Αυτό δεν το διάβασες!!! Όπως επίσης ότι δεν ισχύει η άλλη χαζομάρα με τα 40 χρονια!!!! Ούτε αυτό το διάβασες;;;;

  7. 11,15. Φιλε μου “εξυπνακια” φανταζομαι θα ξερεις πως υπηρχανε και τοτε το 1981 σεισμογραφοι οπως και ιστορικο αρχειο απο το Γεωδυναμικο Ινστιτουτο που τα αποδεικνυει και τα επιβαιβεωνει και με το παραπανω ολα αυτα. Καλα κατσε και κοροιδευε εσυ….

  8. Αγαπητε 11.48, ενδεχομενως ο 11,15 να ζει καπου αλλου μακρια, η να εχει καμια αντισεισμικη κατοικια και ετσι να εχει την πολυτελεια εκ του ασφαλους να ειρωνευεται και να περιπαιζει τον κοσμο που δικαιολογημενα αγωνια για κατι τοσο σοβαρο..

  9. Ιστορικό αρχείο δεν έχει το Γεωδυναμικό ινστιτούτο , αρχείο έχει που μπόρες να δεις ότι μικροσεισμούς κάνει σε όλη την Ελλάδα συνέχεια χωρίς να κάνει και μεγάλο σεισμό απαραίτητα!!!!!

  10. Εγω ευχομαι ειλικρινα και απο καρδιας σε ολους αυτους τους… θαρραλεους που κοροιδευουν τον πολυ κομο που δικαιολογημενα φοβαται και ανησυχει και ταυτοχρονα αμφισβητουν τα επιστημονικα στοιχεια και ντοκουμεντα, να ειναι εις θεσην την επαυριο ενος σεισμου 7 ριχτερ στην περιοχη τους να μπορουν να ξαναγραψουν και να ξαναειρωνευτουν…

  11. 12,25 κάνε πρόσθεση και βγάλε το 81 ημουν 10 άρα. Και θέλεις να σχολιάσεις και δεν ξέρεις αριθμητική και το96 και το 99 ήμουν και εγώ ΕΔΏ… 😁 😁 😁 😁 😁 😁

  12. 12,11 εγώ ζω περαχωρα και ξέρω από σεισμούς δεν ειρωνεύομαι κάποιον και όντως έφτιαξα αντισεισμικό σπίτι αλλά εξακολουθώ να φοβάμαι… Γιαυτό διάβασε καλά το σχόλιο και μετά απαντά.

  13. Εγώ αυτό που διάβασα είναι ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα κι ότι θα επανέλθει. Δεν έχω φμπ και δεν ξέρω τι άλλο έγραψε, μόνο το απόσπασμα αυτό στο ίντερνετ. Μακάρι να μην γίνει μεγάλος σεισμός,κανείς μας δε το θέλει.

  14. Αγαπητέ 12:11 μένω στο κέντρο του Λουτρακιου και έχω σπίτι του 1980 δεν είμαι μάγκας από μακριά όπως λες…όσο για τον αγαπητό 12:25 ,δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία και ντοκουμέντα που να προβλέπουν που και ποτέ θα κάνει μεγάλο σεισμό…..Τις μπούρδες που διαβάζετε κοροϊδεύω … και ειρωνεύομαι …

    • Αγαπητέ 14:06,όλοι έχουμε σπουδάσει η έχουμε μάθει κάτι σε αυτή τη ζωή ,οι δικές μου σπουδές με έκαναν να μην είμαι ημιμαθής όπως με χαρακτηρίζεις, την αμάθεια καθώς και την αγένεια σου ,στα επιστρέφω ….

  15. 13,51 εγώ μένω περαχωρα έφτιαξα το σπίτι μου το 98 αλλά δεν είμαι αρκετά ασφαλής όσον αφορά το χθεσινό βραδινό σεισμο επειδή καθόμουν μέσα και κουνήθηκε αρκετά παρόλο καινούργιο εγώ φοβάμαι. Η ειρωνείες είναι για αυτούς που το 81 έμεναν κάπου αλλού αλλιώς κάποιοι κοροϊδεύουν.

  16. 13.51. Οταν αναφερομαι σε επιστημονικα στοιχεια και ντοκουμεντα δεν εννοω στην προγνωση σεισμων, αλλα μιλω για το αρχειο σεισμολογιας που μας “δειχνει” και αναλυει στατιστικα τους ηδη τελεσθεντες σεισμους κατα το παρελθον καθως επισης και των καταγεγραμμενων μηχανισμων τους και την φυσικη συμπεριφορα αυτων των σεισμων που σε πολλες των περιπτωσεων επαναλαμβανονται περιοδικα και με μαθηματικη ακριβεια! Οταν μελεταμε και συμβουλευομαστε το παρελθον μπορουμε να κατανοησουμε και να διαγνωσουμε λιγο καλυτερα και το παρον και το μελλον…

  17. Δεν υπάρχει καμία περιοδικότητα , αν υπήρχε θα μπορούσαμε να προβλέψουμε τον επόμενο σεισμό εύκολα και γρήγορα, και θα στο πω για πολλοστή φορά η καταγραφή προηγούμενων σεισμικών δονήσεων δεν βοηθάει σε τίποτα την πρόβλεψη, αναφέρεται στο παρελθόν και όχι στο μέλλον όπως γράφεις.

  18. Αγαπητέ 14:15,δεν ξέρω για ποια αριθμητική λες, αλλά θα στο κάνω λιανά μήπως δεν κατάλαβες , 81 Λουτράκι , 95 Αίγιο ,99 Πάρνηθα ,ήμουν εκεί και στους τρεις….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog