Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κατά τ’ άλλα διαφωνούν Νίκας και Τατούλης…

- Advertisement -

Οι κ. Νίκας και Τατούλης δεν αποδέχτηκαν την κοινή πρόταση που καταθέσαμε τρείς παρατάξεις (Θανάσης Πετράκος, Γιώργος Δέδες και Δήμητρα Λυμπεροπούλου), για τη στήριξη των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής και τις άμεσες αποζημιώσεις των παραγωγών ελαιολάδου εσπεριδοειδών βύσσινου και κερασιού και ψήφισαν από κοινού ένα ευχολόγιο χωρίς ουσία.

Κατά τα άλλα βέβαια διαφωνούν…

Αρνήθηκαν την κοινή πρόταση, γιατί η πρότασή μας είχε διεκδικητικό προσανατολισμό και πρότεινε συγκεκριμένες διεκδικητικές δράσεις.

Συγκεκριμένα προτείναμε : «Για την ικανοποίηση των αιτημάτων και με δεδομένη κατ’ αρχάς την αρνητική θέση της κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ:

1) την οργάνωση σύσκεψης με τους φορείς των αγροτών στην Τρίπολη και

2) τη συνδιοργάνωση με τους φορείς των αγροτών συγκέντρωσης στο υπουργείο Γεωργίας στην Αθήνα και συνάντηση με τον υπουργό».

Επιπρόσθετα κ. Περιφερειάρχης, απέρριψε την πρόταση μας για αύξηση των κονδυλίων για τη δακοκτονία κατά 1.215.000ευρω και έγκαιρη αποστολή των φαρμάκων δηλώνοντας ανακριβέστατα ότι:

«Κανένας διευθυντής ΔΑΟΚ δεν έχει ζητήσει αύξηση της χρηματοδότησης για τη δακοκτονία»!!!

Υπενθυμίζουμε στον κ. Περιφερειάρχη, γιατί φαίνεται ότι ξεχνάει εύκολα, ότι όλες οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης έχουν ζητήσει αύξηση της χρηματοδότησης κατά 1.215.000 ευρώ, καθώς τα υφιστάμενα κονδύλια είναι ανεπαρκέστατα για την ορθή εκτέλεση του προγράμματος, και ο κ. Βορίδης έχει αρνηθεί να ικανοποιήσει το δίκαιο αυτό αίτημα, όπως μας έχει ενημερώσει ο ίδιος ο κ. Περιφερειάρχης σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.Π. διαψεύδοντας τον συνεπώς ίδιο του τον εαυτό.

Ο κ. Περιφερειάρχης αφού επέλεξε να δικαιολογήσει και να «καλύψει» τον κ. Βορίδη και την κυβέρνηση συνολικά, για την άρνηση της για τα επιπλέον κονδύλια ,αναλαμβάνει μαζί με την κυβέρνηση, και ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη της ζημιάς που θα υποστούν οι ελαιοπαραγωγοί από την ελλιπή εκτέλεση του προγράμματος της δακοκτονίας.

Και βέβαια μαζί με τον κ. Τατούλη θα έχουν την ευθύνη για τη μη αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών και των παραγωγών εσπεριδοειδών κερασιού και βύσσινου, διότι αρνήθηκαν το διεκδικητικό μας πλαίσιο .

Υ.Γ. Επισυνάπτουμε την ενωτική και ρεαλιστική πρόταση μας

 

protogenis-paragogi-peloponnisos
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog