Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Προσπάθειες ενίσχυσης του θεσμού αναδοχής και υιοθεσιών σε συνεργασία με τη Unicef

- Advertisement -

Για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας συναντήθηκαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και κλιμάκιο του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), με επικεφαλής τον αντιπρόσωπο του διεθνούς Οργανισμού στην Ελλάδα.

Στόχος της συνεργασίας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση του συστήματος προστασίας των παιδιών στην Ελλάδα, μέσω της ενίσχυσης του θεσμού της αναδοχής και της υιοθεσίας, της ανάπτυξης εργαλείων για τους επαγγελματίες στον τομέα παιδικής προστασίας στη χώρα, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με τις αναδοχές, καθώς και η καθιέρωση ενός γενικού πλαισίου για την αποϊδρυματοποίηση και η πιλοτική εφαρμογή εναλλακτικών μορφών φροντίδας με βάση την οικογένεια και την κοινότητα, όπως η ημιαυτόνομη υποστηριζόμενη διαβίωση για εφήβους άνω των 16 ετών που διαμένουν σε φορείς παιδικής φροντίδας.

Μετά από πρόσκληση της υφυπουργού Εργασίας, η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία συμμετείχε στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μια οικογένεια για κάθε παιδί», που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο – παρουσία και του πρωθυπουργού – και αφορούσε στην πολιτική του υπουργείου για τις αναδοχές και υιοθεσίες.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της κ. Μιχαηλίδου, το Γραφείο Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα συμμετέχει ως παρατηρητής στο Εθνικό Συμβούλιο Αναδοχών και Υιοθεσιών.

Για την έναρξη της συνεργασίας, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε

«Η συνεργασία του υπουργείου με τη UNICEF είναι ένδειξη της σοβαρότητας, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται θέματα παιδιού και οικογένειας, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών της.

Η συνδρομή ενός διεθνούς οργανισμού, με εξειδίκευση στην παιδική προστασία, στις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου, αποτελεί δείγμα της συστηματικότητας των πρωτοβουλιών μας μέχρι στιγμής και εγγύηση για τη συνέχισή τους στο μέλλον».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog