Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

“Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” ο κ.Νίκας

- Advertisement -

Οι μεθοδευμένες και συνεχιζόμενες πολιτικές πρακτικές του κ.Νίκα, για την απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ξεπέρασαν κάθε όριο κατά την χθεσινή συνεδρίαση του σώματος.

Η άρνηση του κ.Νίκα να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα που αφορούσε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Οδικός άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος» της Π.Ε. Μεσσηνίας, το οποίο έθεσα εκτός Ημερήσιας Διάταξης μαζί με τον συνάδελφο κ. Θανάση Πετράκο, καθώς και το πολύ σημαντικό θέμα του αεροδρομίου Καλαμάτας και της ακύρωσης των πτήσεων της Aegean, καταλύει κάθε δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα θέματα που θέτουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου προς συζήτηση εκτός Ημερήσιας Διάταξης, αντί να τίθενται σε ψηφοφορία, προκειμένου να αποφασίζει το αρμόδιο όργανο για την έγκριση τους ή μη, επιλέγεται η πολιτική πρακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» από τον κ.Νίκα.

Σε ότι αφορά το θέμα του δρόμου ο κ.Νίκας μετά από έντονη αντιπαράθεση …υποχώρησε! Ενώ το θέμα του αεροδρομίου ουδέποτε τέθηκε σε ψηφοφορία…

Ο κ.Νίκας, ο οποίος δεν είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν έχει ούτε καν δικαίωμα ψήφου, λειτουργεί ως «διορισμένος Νομάρχης» και με πολιτικό κυνισμό δεν διστάζει να δηλώνει δημοσίως ότι ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που λαμβάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο ίδιος έχει τη δική του «εξουσία» και μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συνεχίσω όπως κάνω εδώ και τόσα χρόνια να αγωνίζομαι για τη δημοκρατική λειτουργία των Συλλογικών Οργάνων και την πάταξη κάθε απειλητικής και αυταρχικής συμπεριφοράς.

Οι δημοκρατικοί πολίτες της Μεσσηνίας με την επί σειρά ετών στήριξη τους, μου δίνουν δύναμη και δεσμεύομαι ότι την εντολή τους θα την τιμήσω στο ακέραιο.

ΥΓ1. Τα κλειστά μικρόφωνα, οι «πληρωμένες» κάμερες και οι «φιλικές μονταζιέρες» του κ.Νίκα, δεν μπορούν να με εμποδίσουν να λέω ελεύθερα την γνώμη μου.

ΥΓ2. Καλώ τον κ.Νίκα να δημοσιοποιήσει όλο τον κατάλογο με τις χρηματοδοτήσεις για την παραγωγή-προβολή διαφημιστικών βίντεο (ΕΣΠΑ-Κορωνοϊός, κ.λ.π.), όλων των τηλεοπτικών περιφερειακών καναλιών της Πελοποννήσου, από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα.

ΥΓ3. Ο πάντα… ευγενής και …συναινετικός κ.Νίκας, τι εννοούσε άραγε όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης απευθυνόμενος σε εμένα είπε «δεν απειλούμε αυτούς που είναι ξάπλα»; Θα είχε ενδιαφέρον να μου το εξηγήσει.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελ/σου

Κωνσταντίνα Νικολάκου

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog