Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ψυχογιός: Παραδώσαμε μία νοικοκυρεμένη κατάσταση αλλά η κυβέρνηση ξηλώνει όσα πετύχαμε

- Advertisement -

Συνέντευξη παραχώρησε ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” και τον Θανάση Φουσκίδη.

Τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη σε τίτλους:

– Ήταν καταλυτική η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τα φαινόμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και η δήλωση του ίδιου του Νίκου Παππά που έκανε λόγο για λάθη ύφους και ουσίας.

– Η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμψηφίζονται με τον παλιό δικομματισμό που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αφήσαμε ένα μαξιλάρι 37 δις, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και συγκρουστήκαμε με το σύστημα διαπλοκής για αυτό και δεν έχουμε καμία εξάρτηση.

– Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ υπηρέτησε το στόχο της έξοδου από τα μνημόνια και καταφέραμε την υλοποίηση του με το μεγαλύτερου μέρους του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικά. Εξάλλου κανένα, από τα κόμματα της λεγόμενης κεντροαριστεράς δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας.

– Η Νέα Δημοκρατία δεν εκφράζεται μόνο πολιτικά αλλά και μέσα από την ακριβοπληρωμένη πρακτική της λίστας Πέτσα αναπαράγοντας ένα άθλιο οπλοστάσιο ψεμάτων και στρεβλώσεων.

– Κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάναμε ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία επαναλάμβανε ότι επιχειρούσαμε εκμετάλλευση των Θεσμών και τορπιλισμό του Κράτους Δικαίου, επειδή δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι έχουμε μία άλλη αντίληψη διαχείρισης, έκριναν εξ ιδίων τα αλλότρια.

– Αν και η Novartis κλήθηκε να πληρώσει 310 εκατομμύρια για αυτά που έγιναν στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να κάνει αντιπερισπασμό και να μιλάει για σκευωρία ενώ η υπόθεση βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση.

– Στην οικονομία παραδώσαμε μία νοικοκυρεμένη κατάσταση αλλά η σημερινή κυβέρνηση ξηλώνει όσα πετύχαμε με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

– Βλέπουν την πραγματικότητα που έρχεται και επιχειρούν να περιορίσουν το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι”, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο τα κινήματα για να μην αντιδράσουν. Εμείς είμαστε και θα είμαστε έτοιμοι να αντιπαλέψουμε με όλα τα μέσα κάθε τέτοια προσπάθεια.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΝΑΣ ΡΕ, ΕΝΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ; ΟΛΟΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΕΙΣΑΣΤΕ;

  2. Ψυχογιέ, εσύ που είσαι υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής, διάβασες στην Ριτσώνα τι ζητούσε ο 33χρονος Σύρος πα-τέρας από το 8χρονο κοριτσάκι του να κάνει; Αυτοί είναι οι κατατρεγμένοι, που μας πρήζετε, που ήρθαν στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον και παίρνουν και επιδόματα; Δεν σε ακούμε στους βιασμούς, αιμομιξίες μαχαιρώματα να κελαϊδας, αλλά μόνο στο ότι πρέπει να ανοίξουμε τα σπίτια μας για δαύτους και να τους ταϊζουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog