Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σημαντική διάκριση για την Ολυμπία Οδό στα βραβεία

- Advertisement -

Μια πολύ σημαντική διάκριση, στην κατηγορία «Εταιρικός Απολογισμός Βιωσιμότητας», απέσπασε η Ολυμπία Οδός στα Corporate Affairs Excellence Awards που διοργάνωσε ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Ειδικά στην κατηγορία στην οποία διακρίθηκε η Ολυμπία Οδός, τα κριτήρια για την αξιολόγηση των Απολογισμών Βιωσιμότητας θεσπίστηκαν από το ΤΕΥΠ σε συνεργασία με την Επιτροπή Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου.

Είναι, επίσης, αξιοσημείωτο ότι φέτος ο θεσμός κατέγραψε ρεκόρ στην ιστορία του με 133 υποψηφιότητες, ενώ για πρώτη φορά η Deloitte Ελλάδος πιστοποίησε την ασφαλή και ορθή λειτουργία της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Ολυμπία Οδός παρουσίασε την πρώτη Έκθεση Αειφόρου Ανάπτυξης για το έτος 2018, αποτυπώνοντας τη στρατηγική της και τα αποτελέσματα αυτής, σε πέντε κεντρικούς άξονες:

· Οδική ασφάλεια και υπευθυνότητα απέναντι στην ανθρώπινη ζωή

· Διασφάλιση υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικής εμπειρίας για τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου

· Προστασία του περιβάλλοντος μέσω της καινοτομίας και της ψηφιακής μετάβασης

· Υποστήριξη, ανάπτυξη και ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών

· Συνεχή επένδυση σε ένα ανθρωποκεντρικό εργασιακό περιβάλλον.

Η Έκθεση Αειφόρου Ανάπτυξης δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει πλατφόρμα ενεργού διαλόγου με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και να συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Η Έκθεση έχει συνταχθεί σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο έκδοσης Εκθέσεων Αειφορίας, GRI Standards, του Global Reporting Initiative (GRI), το οποίο αποτελεί την πιο αξιόπιστη, αναγνωρίσιμη και σύγχρονη μεθοδολογία αποτύπωσης της Αειφόρου Ανάπτυξης.

 

Επιπρόσθετα, η Έκθεση υιοθετεί βέλτιστες πρακτικές του κλάδου οι οποίες:

· θέτουν τα θέματα οδικής ασφάλειας στο επίκεντρο της Αειφόρου Ανάπτυξης για τη Ολυμπία Οδό

· εστιάζουν σε θέματα υγείας και ασφάλειας εργαζόμενων και χρηστών

· αναγνωρίζουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογίες για να το διαχειριστούν και να το μειώσουν

· ξεπερνούν τις συνήθεις προσεγγίσεις και εστιάζουν στην εμπειρία ταξιδιού και το ρόλο των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων στην ποιότητα ζωής των ενδιαφερόμενων μερών, σύμφωνα με σύγχρονες τάσεις των purpose-led οργανισμών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Δρ. Παναγιώτης Παπανικόλας, δήλωσε:

«Η διάκρισή μας στη συγκεκριμένη κατηγορία των Corporate Affairs Excellence Awards 2020 είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς, καθώς εργαστήκαμε ομαδικά, με συνέπεια και αφοσίωση, προκειμένου να σχεδιάσουμε τις βασικές κατευθύνσεις δράσης σε θέματα Αειφόρου Ανάπτυξης.

Είναι συνεπώς μια ομαδική βράβευση, που αφορά όλους τους εργαζόμενους στο Έργο μας, εκείνων που έχουν επιφορτιστεί την καθημερινή παρακολούθηση του αυτοκινητόδρομου 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο, και εκείνων που φροντίζουν για τη συντήρηση της υποδομής και τη διατήρηση υψηλού επιπέδου λειτουργίας και ασφάλειας.

Όλοι δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει στον τομέα της Αειφόρου Ανάπτυξης».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog