Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές των συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Κορινθίας – Διπλασιάστηκε η συμμετοχή – Σχόλια για την απόφαση του ΣτΕ

- Advertisement -

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Κορινθίας χαιρετίζει τους συναδέλφους που έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στις εκλογές που έγιναν από 10 μέχρι και 14 του Ιούλη.

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, καθώς διπλασιάστηκε η συμμετοχή!

Οι συνταξιούχοι έδειξαν εμπιστοσύνη στο σωματείο και στη συνεπή αγωνιστική στάση του. Εκτίμησαν το γεγονός ότι παλεύει για την οργάνωση των συνταξιούχων και είναι παρόν σε όλες τις μάχες για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.

Σταθερά παρεμβαίνει ενάντια στις εξελίξεις και στα αντιλαϊκά μέτρα που διαχρονικά πλήττουν τα δικαιώματά μας.

Η επόμενη μέρα βρίσκει το σωματείο δυνατότερο, με περισσότερες δυνάμεις, έτοιμο να μπει στη μάχη στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του νομού να ισχυροποιήσουν παραπέρα των σωματείο, να γραφτούν και αυτοί και οργανωμένα, μαζικά να πάρουν μέρος στους αγώνες που έρχονται!

Όσον αφορά τη νομική διαδικασία για την συνταγματικότητα των νόμων Βρούτση – Κατρούγκαλου με την πιλοτική δίκη, με την οποία εκδικάστηκε 10/1/2020 το αίτημα του ΕΦΚΑ με εντολή του κ. Βρούτση και όχι των συνταξιούχων, οι συνταξιούχοι ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Κορινθίας πιστεύουν:

Οι 5 αποφάσεις που βγήκαν στις 13/7/2020 από το ΣτΕ είναι νομικά επιζήμιες για εμάς και η Κυβέρνηση πήρε αυτό που επιδίωκε. Διότι κρίνουν συνταγματικούς όλους τους Νόμους της τελευταίας 10ετίας, με τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τους συνταξιούχους όπως:

– Η Απαγόρευση των αυξήσεων από το 2010 – 2022
– Η κλοπή 80 δις από τους συνταξιούχους
– Η μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων πάνω από 40%
– Η κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους
– Η κατάργηση των δώρων
– Η εισφορά 6% για την υγεία

Με τις αποφάσεις αυτές ανοίγει ο δρόμος του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον δεύτερο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης. Στην ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Συγχρόνως η «πιλοτική» απόφαση του ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους 4051 – 4093 του 2012 για το διάστημα από Ιούνιο 2015 – Μάιο 2016 στο 11μηνο και δικαιώνει όλους τους συνταξιούχους και αυτούς που έχουν κάνει αγωγή και αυτούς που θα κάνουν και δίνει έτσι το ελεύθερο η Κυβέρνηση να βρει τον τρόπο και τον χρόνομε πολιτική απόφαση να τα αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της σημερινής Κυβέρνησης πριν το κορονοϊό και μετά τονκορονοϊό θα νομοθετήσει για το σύνολο των συνταξιούχων βάσει και των δημοσιονομικών χώρων που θα υπάρχουν….

Το ίδιο δήλωσε και στην αντιπροσωπεία της ΣΕΑ στις 14/12/2019 στη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Α. Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Α. Σκέρτσο,στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της ΣΕΑ.

Ωστόσο παλαιότερα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέτρεπαν τους συνταξιούχους να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα διεκδίκησης, σημειώνοντας ότι «η οποιαδήποτε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα ισχύσει για όλους».

Νομικά μπορεί η κυβέρνηση να έκλεισε όλες τις πόρτες διεκδίκησης των απωλειών μας. Το συνταξιουχικό κίνημα όμως δεν αποδέχεται αυτές τις περικοπές και με αγώνες απαιτεί να τους επιστραφούν όλα όσα τους αφαιρέθηκαν.

Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να καταθέσει στη Βουλή τον τρόπο και τον χρόνο που θα αποδοθούν αυτά που δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Καλούμε τους συνταξιούχους να γραφτούν στo Σωματείο και οργανωμένα μαζικά να διεκδικήσουμε αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις – επαναφορά των δώρων – κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ – σύντομη έκδοση των συντάξεων – δημόσια, δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους χωρίς περικοπές.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog