Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στεγαστικά δάνεια – πρώτη κατοικία: Πρόγραμμα γέφυρα για δανειολήπτες

- Advertisement -

Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει την 1η Αυγούστου και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Eπιδότηση έως 600 ευρώ θα δίνει το Δημόσιο στην μηνιαία δόση των πολιτών που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού αλλά εξυπηρετούν κανονικά τα τραπεζικά δάνειά τους.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε στη Βουλή από τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», που θα εισαχθεί το βράδυ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση και με το οποίο επιδοτούνται για 9 μήνες όλα τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια με υποθήκη στην κύρια κατοικία, όλων όσων επλήγησαν από τον κορονοϊό.

Η μεγίστη επιδότηση θα περιορίζεται στα 500 ευρώ για όσους έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στα 300 ευρώ για όσους έχουν δάνεια με μεγάλη καθυστέρηση που έχουν καταγγελθεί.

«Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι διευρυμένοι σε σχέση με το πρόγραμμα προστασίας της Α΄ κατοικίας της προηγούμενης Κυβέρνησης» δήλωσε ο Κύρος Σταϊκούρας.

Στην ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου είπε: «Θα μου επιτρέψετε να ανακοινώσω σήμερα ένα πρόγραμμα το οποίο για πρώτη φορά υλοποιεί Ελληνική Κυβέρνηση, αφού εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τη Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών για τη συστηματική και σοβαρή δουλειά που έκανε, με πολλές άλλες υπηρεσίες και με τους θεσμούς, για να το ολοκληρώσουμε»

Οι δικαιούχοι

  • Φυσικά πρόσωπα εργαζόμενοι σε κλάδους που έχουν πληγεί, άνεργοι που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη, ελεύθεροι επαγγελματίες σε πληγέντες κλάδους
  • Φυσικά πρόσωπα με σημαντική μείωση του μηνιαίου μισθού τους
  • Επαγγελματίες που παρουσίασαν μείωση της εμπορικής δραστηριότητάς τους (μειωμένος ΦΠΑ άνω του 20%, λαμβάνοντας υπόψη το 2ο τρίμηνο 2020 σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2019)
  • Δικαιούχοι που έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής
  • Φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
  • Ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.

Πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog