Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πρόγνωση καιρού: Ερχεται καύσωνας διαρκείας…

- Advertisement -

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Αποχωρεί η δροσιά και έρχεται καύσωνας διαρκείας.

Την πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες ημέρες του Ιουλίου έκανε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναούτογλου αναφέρει ότι ο υδράργυρος θα ανέβει και πάλι.

Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, δηλαδή από τις 20 Ιουλίου και έπειτα θα υπάρξει στη χώρα ένας μίνι καύσωνας και δη διαρκείας.

Όπως ξεκαθαρίζει μέχρι και τις 19 του μήνα θα συνεχιστούν οι τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της μέρας στα ορεινά και στις 19 πιθανότατα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, για να ακολουθήσει καλοκαιρία πανελλαδικά μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Αν και ακόμα μιλάμε για εκτιμήσεις και όχι για ασφαλή πρόγνωση, εντούτοις, τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως οδεύουμε προς μια πολύ ζεστή περίοδο.

Δείτε παρακάτω την σχετική ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook, όπου και παρουσιάζεται ο σχετικός χάρτης.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ:

Σάββατο 18 Ιουλίου, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στη Μακεδονία να είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή 19 Ιουλίου, στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog